Vorige week gaf ik 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt. De eerste vijf lichtte ik toe. Klaar voor de tweede serie?

Die 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt, waren deze…

  1. Je bent er diep van binnen nog niet van overtuigd dat je goed genoeg bent
  2. Je wil iedereen helpen, want iedereen verdient toch een fijn leven?
  3. Zoveel verschillende klanten als jij kunt helpen, zo divers is ook je aanbod
  4. Roeptoeteren over jezelf? Nee, dat is niets voor jou. Je wacht tot jouw klanten je spontaan vinden
  5. Het ene moment bruis je van de energie en ga je er vol voor, het andere moment…
  6. Je wilt coaching voor iedereen mogelijk maken, dus je tarief houd je zo laag mogelijk
  7. Twijfel is jouw grote vriend, dus je focus verleg je nogal eens
  8. Tijd is jouw grootste vijand: er is gewoonweg te weinig tijd om te bouwen aan je kindercoachpraktijk
  9. Je vraagt je oprecht af wie er eigenlijk op jou zit te wachten?
  10. De angst voor succes is zo mogelijk nog groter dan je angst te falen

OK, daar gaan we…

Reden nr 6 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt:

Je wil coaching voor iedereen mogelijk maken, dus je tarief houd je zo laag mogelijk

Natuurlijk, je wil IEDEREEN helpen. Dat willen we allemaal. We gunnen alle kids en ouders een gelukkig leven. Ongeacht culturele, sociale of wat voor afkomst dan ook. En als je dan alles bij elkaar rekent, dan kan coaching best een prijzige aangelegenheid worden. Tel daarbij op dat je ‘jeetje, wat een prijzen’ of ‘ik zou wel willen maar ik heb het geld niet’ regelmatig hebt gehoord. En hoppa, daar ga je. Je tarief zo laag mogelijk. Je maakt jezelf wijs dat je hiermee goed doet, maar waarom komen er dan toch geen klanten? Hier kan ik uren over vertellen, want er zijn zoveel redenen waarom een laag tarief die minderbedeelde klanten vaak helemaal niet helpt. En waarom het jou ook niet helpt… Laat ik het hierbij houden: als jij je coaching heel laag prijst, dan zeg je eigenlijk impliciet dat jouw coaching niet veel waard is. Zit jij met je tarief op het gemiddelde van de coaches in jouw omgeving, of liefst nog daaronder (want he, je bent nog maar pas begonnen dus dan kan je toch nog niet zo veel vragen), dan zeg je eigenlijk dat je niet beter bent dan het gemiddelde of zelfs dat je niet te veel vraagt omdat je misschien wel geen goed werk zou leveren. Zeker niet ten opzichte van je collega’s. En wees eens eerlijk, is DAT wat je wil uitstralen?

Reden nr 7 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt:

Twijfel is jouw grote vriend, dus je focus verleg je nogal eens

Je wil iedereen helpen en je vindt alles leuk. Dus al die aantrekkelijke cursussen en workshops die voorbijkomen… jij bent een dankbaar en gretig afnemer. En na zo’n training van weer een geweldige methodiek of spel ben jij razend enthousiast en ga je er vol in: dit wil je aan de man brengen! Loopt het dan niet direct heel goed, dan is de verleiding als er weer zo’n ‘toen ik met deze methodiek ging werken had ik gelijk een volle praktijk’-reclame voorbijkomt erg groot en tadaaa ook hier ga je vol in. Het oude aanbod prijkt trots op je website, maar besteed je geen of te weinig aandacht meer aan. Je fladdert van het een naar het ander. Gevolg: Voordat jij kunt gaan oogsten van al jouw zaaien is je focus alweer verlegd en begin je helemaal opnieuw met zaaien. Maar ook: jouw volgers hebben geen idee meer waar jij nu eigenlijk van bent. Waar ben jij nou eigenlijk echt goed in? Funest voor je uitstraling!

Reden nr 8 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt:

Tijd is jouw grootste vijand: er is gewoonweg te weinig tijd om te bouwen aan je kindercoachpraktijk

We kennen het allemaal (ja, ik ook): er zijn ZO veel zaken die je afleiden van je praktijk. Je kids hebben je nodig. Ja, ook als ze eenmaal naar de middelbare gaan (zo niet, juist). Je partner heeft misschien een veeleisende baan met lange dagen en buitenlandreizen, dus het huishouden komt echt op jou aan. En, grote kans dat je er nog een baan naast hebt. Need I go on? Een van de grootste uitdagingen bij het neerzetten van je eigen praktijk is het claimen van de tijd die je nodig hebt om te bouwen. En niet altijd alle andere dingen voor te laten gaan op jouw droom. Echt een major uitdaging, niet?

Reden nr 9 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt:

Je vraagt je oprecht af wie er eigenlijk op jou zit te wachten?

Zo veel coaches. Je weet het wel, want je koekeloert met regelmaat op de websites van je collega’s in de buurt. Die lijken het allemaal prima voor elkaar te hebben. En dan kom jij ook nog eens om de hoek. Waarom zou iemand nou voor JOU kiezen? En zolang je DAT denkt, zeg eens eerlijk: laat je jezelf dan wel zien aan de buitenwereld? Durf je dan vol trots je praktijk te presenteren? Te laten zien wat jou uniek maakt, en hoe jij die kids en ouders als geen ander kan helpen?

Tijd om je verhaal scherp te krijgen dus: wat kun jij betekenen voor wie, met welk resultaat en hoe doe jij dat? Zodat je vol vertrouwen aan je zichtbaarheid kunt gaan werken!

Reden nr 10 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt:

De angst voor succes is zo mogelijk nog groter dan je angst te falen

Dit is een afschuwelijke valkuil. Ik zou durven beweren dat 80% van mijn klanten het woord faalangst in de mond neemt als reden waarom de praktijk niet van de grond komt. Maar weet je zeker dat het faalangst is? Of ben je eigenlijk stiekem juist bang dat het een succes wordt? Dat je te weinig tijd voor het gezin zult hebben als je meer klanten krijgt? Dat je misschien (opnieuw) in een burn-out terechtkomt als je een volle praktijk hebt? Vergis je niet, dit kan je onbewust enorm tegenhouden. Super zonde! Dus, onderzoek ALTIJD je overtuigingen, onzekerheden en angsten. Zodat je weet waar de angel zit, en je van daaruit opnieuw je keuzes gaat maken. 

Ik ben benieuwd of jij je in dit verhaal herkent. En weet dat het anders kan. Echt. Gun het jezelf je praktijk vanaf de basis heel solide op te bouwen. Gun het jezelf en al die kids en ouders die op jou zitten te wachten dat je aan de juiste mindset gaat werken zodat je ook echt zichtbaar gaat worden met je praktijk. Zul je zien wat er dan gebeurt…

Denk je nu, leuk zichtbaarheid maar HOE dan? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar Weergaloze zichtbaarheid. Ik geef het deze maand twee keer (27 en 28 oktober). Kies de datum die je het beste past, en je krijgt sowieso een replay. Zie ik je dan?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!