Er zijn talloze redenen te bedenken waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt, nog niet van de grond komt. In dit blog noem ik 10 redenen die ik elke keer weer voorbij zie komen. Niet uitputtend, maar wel inzichtgevend en wellicht ietsiepietsie confronterend. Ik ben benieuwd bij welke redenen jij een vinkje kunt zetten.

Klaar voor? Hier gaan we…

10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt

  1. Je bent er diep van binnen nog niet van overtuigd dat je goed genoeg bent
  2. Je wil iedereen helpen, want iedereen verdient toch een fijn leven?
  3. Zoveel verschillende klanten als jij kunt helpen, zo divers is ook je aanbod
  4. Roeptoeteren over jezelf? Nee, dat is niets voor jou. Je wacht tot jouw klanten je spontaan vinden
  5. Het ene moment bruis je van de energie en ga je er vol voor, het andere moment…
  6. Je wilt coaching voor iedereen mogelijk maken, dus je tarief houd je zo laag mogelijk
  7. Twijfel is jouw grote vriend, dus je focus verleg je nogal eens
  8. Tijd is jouw grootste vijand: er is gewoonweg te weinig tijd om te bouwen aan je kindercoachpraktijk
  9. Je vraagt je oprecht af wie er eigenlijk op jou zit te wachten?
  10. De angst voor succes is zo mogelijk nog groter dan je angst te falen

Ik denk dat je je bij alle 10 de redenen iets voor kunt stellen. Toch lopen we de eerste 5 even door… Niet om je de put in te praten. Maar omdat ik geloof dat je juist door die beer in de bek te kijken de boel kunt keren. En dat gun ik je, want ik weet zeker dat er ook voor jou een succesvolle kindercoachpraktijk is weggelegd. 

(De overige 5 bewaar ik voor een volgend blog)

Reden nr 1 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk niet loopt:

Je bent er diep van binnen nog niet van overtuigd dat je goed genoeg bent.

Ik zeg ook wel: ‘Je bent zelf de grootste saboteur van je eigen praktijk’. Want, zolang jij nog gelooft dat je niet goed genoeg bent, ga je never nooit niet vol voor je praktijk. Je zult jezelf inhouden. Want stel je voor dat er een klant komt, en jij bent niet goed genoeg, dan zou je wel eens kunnen falen. Dan zou dat kind of die ouder er na jouw begeleiding wel eens slechter aan toe kunnen zijn dan voordat ze bij jou kwamen. Nee, zolang je dat nog denkt zul je (onbewust) de klanten buiten de deur houden. Wel zo veilig.

Reden nr 2 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk nog niet loopt:

Je wil iedereen helpen, want iedereen verdient toch een fijn leven?

Natuurlijk gun je het elke kind en elke ouder dat ze de leukste versie van zichzelf ontdekken. En ik geloof ook dat jij iedereen KAN helpen als je wil. Maar als je ALLE kids en ALLE ouders wilt bereiken, dan ga je een heel vaag verhaal vertellen. Een verhaal dat zo breed en uitgebreid is dat het niemand aanspreekt. En dan sla je de plank mis. Dus wil je IEDEREEN kunnen helpen, dan is het super belangrijk dat je je in je communicatie richt op een heel specifiek omschreven klant. Focussen dus. Spannend, maar wel noodzakelijk!

Reden nr 3 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk nog niet loopt:

Zoveel verschillende klanten als jij kunt helpen, zo divers is ook je aanbod

Of het nu 1:1 is of in een groep: weerbaarheid, faalangst, leren leren, traumabehandeling, emoties, remedial teaching, bijles, groeimindset ontwikkelen, opvoedopstellingen, etc. Als het moet kun jij het allemaal bieden. En dat laat je ook graag zien op je website. Het punt is alleen…. Jouw klant ziet door de bomen het bos niet meer. Want waar ben jij nu eigenlijk ECHT van? Waar ben je goed in? Maar ook: hoe weet ik nu wat ik nodig heb? Gevolg: keuzestress! En dan ben je je klant al kwijt voordat ie goed en wel verder is gekomen dan die homepage van je site.

Reden nr 4 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk nog niet loopt:

Roeptoeteren over jezelf? Nee, dat is niets voor jou.

Een praktijk starten is 1 ding. Een website maken lukt vaak ook nog wel. Een bordje met je naam en logo voor de deur ook nog. Maar dan… dan moet je de grote wereld in. Vertellen wie je bent en wat je doet. Of het nu online of offline is. En dat is SPANNEND! Grote kans dat je het maar niets vindt om de hele dag te roeptoeteren over jezelf. Dat zie je anderen al doen, en je wordt er soms niet goed van. Maar ja… als je achter dat (met dat prachtige logo van je bestickerde) raam blijft wachten op de eerste klant… dan kun je lang wachten.

Reden nr 5 van de 10 redenen waarom jouw kindercoachpraktijk nog niet loopt:

Het ene moment bruis je van de energie en ga je er vol voor, het andere moment…

Herken je dat? Je gaat ervoor, deze keer houd je het vol. Je gaat de boer op, scholen benaderen, posters ophangen in supermarkten, minstens 3 keer per week posten op social media en misschien zelfs een lezing organiseren. Yiehaa! Tot twee weken later… je hebt een ‘nee’ ontvangen op een school, misschien zelfs wel van meerdere. Je poster lijkt niets op te leveren. En inmiddels heb je geen idee meer waarover je nog moet posten. Teleurgesteld val je stil. Waarom zou je nog? Er zit toch niemand op je te wachten…

Laat je niet op de kop zitten!

Lieve kindercoach! Het is allemaal zo logisch dat dit gebeurt. Echt. Maar laat je niet op de kop zitten. Werk aan je eigen shit, ruim die onzekerheid op. Durf te focussen op die ene klant waar jij het aller aller allerliefste mee wil werken! En als je dan je keuze hebt gemaakt, kijk dan wat DEZE klant nodig heeft en maak je aanbod zo concreet mogelijk juist door ook hier te focussen. Ga de boer op, op een manier die bij jou past. Wees trots op jezelf en realiseer je dat je jouw verhaal heel heel heel vaak mag vertellen zodat jouw toekomstige klanten jou weten te vinden. En vooral: geef niet op, ook niet als het even flink tegenvalt. Even balen (dat mag uiteraard, hoort erbij) en jezelf dan herpakken en zaaien, zaaien, zaaien zodat je gaat oogsten. Want oogsten zul je, daar mag je op vertrouwen.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!