Je hebt zo van die dagen. Dat je hoognodig even ‘naar binnen mag keren’. De verbinding met jezelf zoeken. Pas op de plaats maken. Even voelen wat er is. Niet een beetje maar ECHT voelen wat er is.

Wat je happy maakt. Wat je inspireert. Wat je te doen hebt. En welke keuzes gemaakt mogen worden. Met dat voelen komen ook dingen naar boven waar je in de vaart der volkeren makkelijk aan voorbij gaat. Wat schuurt. Wat pijnlijk is. Verwarrend. Ontluisterend. Yep, dat krijg je er gratis bij!

Beweeg gewoon maar mee

Deze week las ik de woorden: Gevoel beweegt, de hele dag, als water van de zee. Het mooie is er niets van te vinden – beweeg gewoon maar mee.

Die kwamen binnen. Noem het de donkere dagen voor de Kerst. De korte dagen. De winter waarin het zo belangrijk is jezelf terug te trekken in je holletje in plaats van ongecontroleerd doordenderen. En in dat terugtrekken is er ruimte voor voelen. Voelen wat er is. Oef, dat is niet altijd fijn. En tegelijkertijd: Jeetje, wat is dat heerlijk. Gewoon kijken wat er is. En dat dat helemaal ok is.

Gevoel voorrang geven op ratio????

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik dat best wel een ietsiepietse een uitdaging vind: Stilstaan. Tijd en ruimte voor niets. Gevoel voorrang geven op ratio. En dat is precies waar ik in december altijd de tijd voor inruim. En het is precies wat ik deze maand meer dan ooit aan het doen ben.

Teuten met de kerstboom

Ik maak tijd voor mijzelf. Voor reflectie. Voor bezinning. Voor het vormgeven van mijn plannen voor 2020. Voor de kinderen die mij uitgerekend nu veel harder nodig lijken te hebben. Voor uitgebreid koken. Voor het maken van succes-COLLAGES. Voor lezen onder een dekentje op de bank. Voor teuten met de kerstboom. Voor… nou voor van alles.

En het mooie is dat er dan heel mooie dingen gebeuren. Dingen vallen weer op zijn plaats. Er komen nieuwe prachtige ideeën in mij op. Maar ook, en dat vind ik bijna nog belangrijker, realiseer ik mij dat ik super happy en tevreden ben met alles dat ik doe: de manier waarop ik mijn business vormgeef, de klanten waar ik mee werk, de tijd die ik neem om de creatieve kant in mij (jaja, ik moet toegeven, die blijk ik dus echt te hebben…) ruimte te geven, de keuze die ik maakte om te verhuizen naar een nieuwe praktijkruimte met alles erop en eraan en waar ik bovenal RUIMTE heb. Letterlijk en figuurlijk. Jeetje, wat doet die ruimte met mij.

Keuzes vanuit het hart

Vanuit die ruimte ontstaan dus de mooiste doelen voor 2020. En maak ik keuzes vanuit mijn hart. Zijn dat perse andere keuzes dan tot nog toe? Nee, helemaal niet! Maar ze voelen wel anders, frisser, echter. Ze hebben grond en voedingsbodem. Nou, kan je vertellen: dat voelt best wel lekker.

OK Marlies, ben je helemaal woewoe geworden? Nope!

Gaat er nu ineens van alles veranderen in je business? Zeer zeker niet.

Tref ik nog wel dezelfde Marlies als ik je weer zie en spreek? Jazeker!

Maak je dus geen zorgen. Jouw succes-PRAKTIJK! staat als een huis. En in mij tref je DE kindercoach-coach. Daar twijfelde ik al niet aan, maar wordt deze ‘mijmer-weken’ alleen maar bevestigd. Best fijn, toch?

Reflecteren, mijmeren, visualiseren en dan een fikse portie business strategie er overheen

Waarom ik je dit vertel? Ik gun jou hetzelfde!

Als je je plan voor 2020 maakt, neem dan eerst de tijd en ruimte om te reflecteren. Wat waren je plannen een jaar geleden? Waar stond je toen, en waar sta je nu? Neem vervolgens de ruimte om uitgebreid te mijmeren. Waar wil je naartoe? Hoe ziet dat eruit? Visualiseer dat doel, gooi er een fikse portie business strategie overheen en maak dan pas je actieplan. Echt, je zult zien, dat levert je ZO ontzettend veel op!

Hoe ik dat doe:

  1. De maat opmaken

Ik scroll (bladeren gaat niet, want ik werk digitaal, maar misschien wil jij wel bladeren) door mijn agenda. Ik begin in januari van het afgelopen jaar en zet de belangrijkste dingen op een rijtje:

  • Wat zette ik neer
  • Waar werd ik HEEL blij van
  • Wat vond ik minder
  • Welke lessen heb ik hiervan geleerd
  • Wat wil ik behouden en wat wil ik loslaten

Geheid ontdek je dan dat je alweer een heleboel gave dingen helemaal was vergeten. Dat je veel meer hebt bereikt dan je dacht. Hoe cool is dat!

  1. Flowschrijven

Met een timer op 20 minuten begin ik met schrijven. Bovenaan de pagina van mijn favoriete notitieboek zet ik Mijn droom voor het komende jaar als alles mogelijk is en er geen obstakels zijn… en dan begin ik te schrijven. Ik blijf schrijven en schrijven, zonder te stoppen. Ook als het even lijkt te stokken. Ik schrijf door. Dat wat in mijn hoofd opplopt schrijf ik op. Zonder mezelf in te houden. Zonder te letten op spelling en interpunctie. Zonder ruimte te geven aan ‘maar dat kan helemaal niet’ of ‘jaja, en jij denkt dat dat haalbaar is’ of ‘dat gaat mij toch nooit lukken’, of wat dacht je van deze: ‘ja, maar er zijn vast anderen die dat veeeeel beter kunnen’. Komt in mijn hoofd op dat ik dit een superstomme exercitie vind, dan schrijf ik dat op. Want ik vertrouw erop dat van daaruit, als ik maar doorga, vanzelf op papier komt wat er mag komen. Dat van daaruit de mooiste ideeën ontstaan.

  1. Vision board maken

En dan is het tijd een vision board te maken. Of een succes-COLLAGE! Ik knip en plak naar hartenlust. Zonder nadenken. Dat wat raakt scheur ik uit een tijdschrift, om het vervolgens in de juiste compositie op papier te leggen en plakken. Linksom of rechtsom, er ontstaat altijd een kloppend beeld. Soms confronterend. Vaak inspirerend en motiverend.

  1. Ik maak mijn (actie)plan

Pas dan maak ik mijn actieplan. Dan weet ik dat het klopt. Dan weet ik dat het gaat werken. Met een fikse portie business strategie eroverheen. Want dromen is het beste dat je kunt doen, maar er is ook een dosis common sense nodig om ze waar te maken.

Nou, dat dus.

Ik kan niet anders dan je zeggen dat het ZO de moeite waard is dit te doen. Echt, laat je verrassen! Komen heel mooie dingen van. Beloofd.

Oh, en als je dan je plan helder hebt… giet dat dan ook gelijk in een retegoede social-mediakalender. Zodat je geen twijfel meer hebt over wat je moet posten in het nieuwe jaar. Dat scheelt tijd! En werkt als een tierelier…

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!