Zaterdagochtend 5 januari. Ik stap in mijn vertrouwde yogales. En tref een volle zaal. Dat is niet zo raar. Deze les is altijd vol. Maar wat wel opvalt is het aantal auto’s op de parkeerplaats (bizar!) en de fietsen die overal buiten de rekken staan omdat er nergens meer plek is. De kleedkamer wemelt van de mensen.

En ik realiseer mij: ‘Dit zijn de goede-voornemens-sporters. En ik weet, dit is over 5, maximaal 6, weken voorbij. Dan hoef ik niet meer in een rij te staan voor mijn welverdiende kopje thee. Kan ik kiezen aan welk haakje ik mijn jas wil ophangen. En is er meer dan genoeg ruimte voor mijn fiets. In het rek. Fijn voor mij, maar minder voor die goede-voornemens-sporters. Weer een goed voornemen dat strandt. Geen strakker lijf, geen grotere longinhoud. Kortom, de gewenste fitheid blijft uit. En dat is best wel balen.

In de ene hand een glas bubbels, in de andere een oliebol

In het ondernemen is het niet anders. Op oudejaarsavond, met in de ene hand een glas bubbels en de andere een oliebol, wordt gedroomd, gefantaseerd, gemijmerd: over nieuwe klanten die je in je praktijk mag verwelkomen. Trainingen die je gaat ontwikkelen. De vrijheid die je praktijk je gaat geven. En je droomt van dit moment over een jaar. Hoe je dan hoopt terug te kunnen kijken op een super succesvol jaar.

De confrontatie met het echte leven

De waarheid is vaak anders. Vol energie en goede hoop start je het jaar. Om al snel te worden geconfronteerd met het echte leven. Die klanten komen niet ‘vanzelf’, die aanmeldingen voor je training blijven uit, niemand vraagt je e-book aan, en je hebt geen idee wat je moet doen om de boel op gang te krijgen. Je probeert lukraak een aantal dingen. Stuurt nog een nieuwsbrief uit, plaats een paar FB-posts, schaaft nog wat aan je websiteteksten. En er gebeurt….  niets…

Dan blijken de kids ook nog eens te pas en te onpas vrij te hebben van school. En je wordt moe van het in de lucht houden van al die ballen. En wat is het eerste dat sneuvelt, want he zo lekker ging het toch al niet: juist, je business.

En je komt tot stilstand. Een illusie armer, een dieptepunt in je zelfvertrouwen rijker.

365 kansen

Kun je 365 dagen in het jaar succesvol zijn? Kun je 365 dagen in het jaar gelukkig zijn? Ik denk het niet. We hebben allemaal onze momenten waarop het even niet lekker gaat. Alles te veel wordt. Niet loopt. Even uitzichtloos lijkt.

Maar, je hebt wel 365 kansen in het jaar. Elke dag heb je de kans opnieuw te beginnen. Om bij te sturen. Om tijd te besteden aan je gezondheid. Om te werken aan je praktijk. Het is een kwestie van kiezen.

De natuurlijke cyclus van dipjes en hoogtepunten

Betekent dat dat je altijd moet doordouwen? Nou nee. Want ik geloof dat er zoiets bestaat als een cyclus in je energie, in je daadkracht en dus ook in je business. (De parallel met je hormonale cyclus is hierin overigens een heel mooie, maar daarover een andere keer.)

Als je kunt accepteren dat die cyclus er is en dat dit betekent dat er dipjes zullen zijn. Dan kun je er ook op leren vertrouwen dat na een dipje weer een weg naar boven komt. Het enige dat je hoeft is de kansen te zien. En ze te pakken uiteraard. Dus, houd je ogen open. Vertrouw. En ga! Weet ik zeker dat jij op oudejaarsavond 2019 met tevredenheid terugkijkt op een succesvol jaar!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!