Ohlala, wat een week heb ik achter de rug. De challenge De kindercoachpraktijk van je dromen was een feestje. Als jij er die vijf dagen bij was, dan heb je mij horen zeggen hoe ontzettend ik geniet van zo’n challengeweek. Vijf dagen lang delen, delen, delen. Mijn verhaal vertellen. En vooral zo veel mogelijk kindercoaches inspireren en motiveren om hun droom waar te maken.

Volstromende mailbox

En het allergaafste vind ik als jouw enthousiasme van dag 1 aan het eind van de week nog minstens zo groot is. Als aan het eind van de week nog net zoveel kindercoaches live aanwezig zijn bij de training of de replay bekijken. Als aan het eind van de week mijn mailbox volstroomt met dankjewels en met aanmeldingen voor mijn programma. Dan weet ik dat ik het goed heb gedaan.

Kleine en grote successen

In de tussentijd ging een groot deel van de januarigroep van mijn 90 dagen programma live op Facebook. Super spannend, want in januari dachten ze nog dat ze dat never nooit niet zouden doen. Maar echt, daar gingen ze hoor. Een voor een. Ieder op haar eigen, unieke manier. Het zelfvertrouwen van deze vrouwen groeide lichtjaren met die paar minuutjes beeld. Hoe tof ik dat vind!

En als klap op de vuurpijl waren er jubelberichten in mijn Business en mindset academie voor kindercoaches: de een maakte haar allereerste klant, de ander hikt tegen een wachtlijst aan, weer een ander gaf haar eerste webinar of een allereerste praktijkruimtes gehuurd. Wow, wow, wow, wow.

Dan ben ik aan het eind zo ontzettend trots. Trots op wat iedereen heeft bereikt. En dankbaar dat ik dat allemaal mag begeleiden. Oh ja, en een beeeeeeeetje ietsiepietsie moe, maar ach… 😉

Ieder heeft zijn eigen tempo

En zo heeft ieder haar eigen jubelmomenten en ieder haar eigen lows. Want die lows, die horen er ook bij. Maar het aller aller allerbelangrijkste vind ik dat ieder haar eigen tempo heeft.

Natuurlijk wil je liefst dat vanaf dag 1 de klanten in slaapzakken voor je deur liggen. Maar dat is nu eenmaal niet de realiteit. De een heeft een groter netwerk dan de ander. De een heeft meer tijd beschikbaar om aan haar praktijk te werken dan de ander. De een heeft meer financiële middelen dan de ander. De een heeft meer energie dan de ander. De een heeft meer inspiratie dan de ander. En waar jij ook staat in dat rijtje… ook jij kan die kindercoachpraktijk waarmaken. Echt waar.

Het is een kwestie van passie, enthousiasme, lef, focus, vertrouwen en vooral doorzettingsvermogen. Weten en accepteren dat het tijd nodig heeft. En erop blijven vertrouwen dat het gaat lukken.

En. Dan. Kan. Jij. Dit. Ook!

Ik had ook niet vanaf dag 1 een wachtlijst

Als jij er afgelopen week bij was, dan heb je mij horen vertellen dat ik ook niet binnen een maand een wachtlijst hoefde aan te leggen. Dat ik ook momenten heb gehad dat ik even (ok, dat was dan altijd maar een paar seconden en dan was het weer weg, ik geef het toe) verlangde naar een normale baan in loondienst. Dat ik ook super onzeker was en mij afvroeg of het mij ooit zou lukken een normale boterham te verdienen met mijn eigen praktijk.

En kijk waar ik nu sta: 8 jaar lang heb ik een overvolle praktijk gedraaid. Het leek zo langzaam te gaan en moeite te kosten om die eerste klanten te krijgen. En ‘ineens’ was het moment daar dat ik geen klanten meer kon aannemen. Bommetje en bommetje vol zat ik. 

Afgelopen donderdag liet ik alle dossiers van die 8 jaar praktijk door mijn handen gaan. Wat moet wel en wat niet bewaard blijven als ik over een paar weken ga verhuizen. Al die namen die voorbijkwamen. De tekeningen. Werkbladen. Dankjewel-briefjes. Het voelde alsof elke klant in een tijdsbestek van een paar uur zo weer even voorbijkwam. Toen realiseerde ik mij pas echt dat ik voor ontzettend veel kinderen en mega verschil heb kunnen maken. Ik ben super dankbaar dat ik die kans heb gekregen. En dat gun ik jou ook!

Deze zeven vragen vormen de basis van een ijzersterk verhaal

Het komt allemaal neer op het volgende: Zorg dat je een ijzersterk verhaal hebt. Een verhaal dat je – vol zelfvertrouwen en enthousiasme – online EN offline gaat delen wat alles en iedereen die je tegenkomt. Dat ijzersterke verhaal bestaat uit een paar basis ingrediënten. Om te ontdekken wat die voor JOU zijn hoef je jezelf alleen maar de volgende vragen te stellen:

  • Wat wil ik nu ECHT? Wat is mijn droom?
  • WAAROM wil ik dat?
  • Met wie wil ik het aller aller allerliefste werken?
  • Waar heeft deze persoon last van? (wat is haar/zijn punt A)
  • Waar verlangt hij/zij naar? (wat is haar/zijn punt B)
  • Wat doe IK om die persoon van A naar B te brengen?
  • En, waarom ben ik bij uitstek de persoon om dat te doen?

Super solide basis

En voilà, daar is je verhaal. Zo eenvoudig is het. Maar let op: sla geen enkele vraag over, want dan stort het verhaal als een kaartenhuis in elkaar. Het bouwen van dat ijzersterke verhaal is de basis van je praktijk. Die basis moet staan als een huis. Gun jezelf dus de tijd om die basis super solide neer te zetten. Kost tijd aan de voorkant, levert aan de achterkant het allermeeste op. Believe me.

Oh, en denk je nu: ‘Leuk, maar dat krijg ik in mijn eentje niet voor elkaar!’, weet dan dat de eerste week van april Kickstart je kindercoachpraktijk in 90 dagen weer begint. Er zijn nog een paar plekjes. En ik heb een leuke kans voor je… als je nu het ‘normale’ pakket koopt, dan krijg je het VIP-pakket. Dat betekent dat je bij het groepsprogramma twee 1:1 calls met mij kunt inboeken op een moment dat jou het beste schikt. Weet je meer dan welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!