Iedereen verlaat mijn praktijk. Zij blijft achter: “Mag ik je wat vragen? Jij staat zo zelfverzekerd je workshop te geven. Je praat makkelijk. En je lijkt ontzettend snel te denken. Was jij altijd zo?”

Ik ben getriggerd. Wat ligt achter deze vraag? Als ik dat aangeef, lacht ze. En ik besluit de vraag eerlijk te beantwoorden.

Heb je even?

Ja, ik ben een snelle denker. Altijd al geweest. Soms heel handig, vaak mega irritant. Het maakt je namelijk ook onrustig. En het maakte mij vroeger niet altijd even standvastig. Ik kan goed met alle winden meedenken, uh -waaien…

Makkelijk praten. Ja, dat was altijd al zo. Als het moet lul ik je 24 uur per dag de oren van je kop. Moeiteloos. Uitermate gezellig volgens de een, vreselijk irritant volgens de ander. I know.

Zelfverzekerd? Ben ik dat altijd geweest? Nee!

Wel heb ik jarenlang voor mijn werk presentaties moeten geven. Dat was geen keuze, het hoorde er gewoon bij. Dus heb ik geleerd voor een groep te staan. En dat went, dat kun je dus leren. Ook als je stem ervan gaat trillen en piepen. Ook als je handen nerveus willen plukken aan alles dat ze tegenkomen. Ook als je gedachten over elkaar heen buitelen in je hoofd waardoor je het spoor van je eigen verhaal volledig bijster lijkt te raken. Been there, done that. Dus presentaties geven, dat kun je leren.

Terug naar dat zelfverzekerde. Nee, dat was ik niet altijd. Sterker nog, ik heb mij heel lang (zo’n 45 jaar) in alles dat ik deed laten overheersen door angst.

Wat als….

Wat als ik door de mand val? Wat als het niet lukt? Wat als ik geen klanten krijg? Wat als ze me stom vinden? Wat als ze me dom vinden? Wat als… Ga maar door… Je wilt niet weten wat voor gedachten er door mijn hoofd spookten.

En daar heb ik jarenlang aan gewerkt, geloof mij. In mijn beleving probeerde ik alles. Met resultaat, maar niet met MEGA-resultaat.

Totdat ik in 2017 de Creatrix®-opleiding deed. Van tevoren kon ik niet geloven dat er dan toch echt een methode zou bestaan die tegen mijn angsten en onzekerheden op kon. Toch begon ik aan de opleiding. En daar geniet ik tot op de dag van vandaag nog dagelijks van.

Geen windeieren

Ik legde zoveel angsten, beperkende overtuigingen en negatieve emoties van mij af, dat ik mijzelf blijf verbazen. Nog bijna dagelijks zie ik mezelf iets doen, hoor ik mijzelf iets zeggen waar ik bijna van schrik: ‘Dat deed ik vroeger nooit!’

En dat is lekker! En ik kan je vertellen dat het mijn bedrijf ook geen windeieren legt.

Natuurlijk ben ik nog weleens bang of onzeker. Natuurlijk ervaar ik nog wel een stress. Maar net zo snel als het opkomt, zakt het ook weer. En dat maakt dat ik de dingen kan doen die ik wil. Zowel zakelijk als privé.

Ben jij bereid je shit lot te laten?

Dus, houd jij jezelf nog tegen in je werk als coach. Bouw jij nog steeds met samengeknepen billen aan je praktijk. Kun je niet geloven dat het je gaat lukken er een succes van te maken, en belemmert je dat in je werkzaamheden? Zorg ervoor dat je hiermee aan de slag gaat. Met welke methodiek dan ook. Want het kost je onnodig veel tijd, energie, frustratie en verdriet als je met die onzekerheden en angsten rond blijft lopen. Er is maar 1 stap die je te zetten hebt, en dat is besluiten dat je bereid bent die shit los te laten. Doe je dat, dan kun je gaan knallen. Gun het jezelf. Echt, je krijgt er geen spijt van.

Denk je nu: wat is dat, dat Creatrix®, neem dan gerust contact met mij op voor een gratis sessie. Ik vertel je graag wat een traject voor jou kan betekenen!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!