Uniek of een 13 in een dozijn coach

Wat maakt jou uniek? Eerder deze maand gaf ik mijn challenge. Super veel enthousiaste kindercoaches deden mee. De een al verder onderweg met de praktijk dan de ander. Maar allemaal met een en hetzelfde doel: de wereld een beetje mooier te maken door zoveel mogelijk kids en ouders te begeleiden naar hun mooiste leven ‘ever’.

Is jouw coaching praktijk nog steeds een (dure) hobby?

Helaas zag ik weer bevestigd dat maar al te vaak een coachpraktijk de status (dure) hobby niet ontgroeit. Met alle gevolgen van dien: frustratie, onzekerheid over de haalbaarheid van het hele plan en de angst om hierin gigantisch te gaan falen.

En dat, dat is dan precies waarom ik die challenge een aantal keer per jaar geef. Want ook ik wil – net als jij – een verschil maken. Omdat ik het niet kan verdragen dat er zoveel startende coaches rondlopen die diep van binnen eigenlijk niet kunnen geloven dat zoiets gaafs als een eigen praktijk ook voor hen is weggelegd. En dan krijg je precies dat… die praktijk komt niet van de grond. Hartverscheurend vind ik dat. Want het eindigt dan – vaak na een paar jaar geworstel – met het opgeven van de praktijk en een zelfvertrouwen diep onder het nulpunt. En dat verdient niemand.

Een 13 in een dozijn coach

Daarom wil ik het aller aller aller belangrijkste dat ik in deze challenge heb gedeeld nogmaals met jou delen. Als het bij jou nog niet loopt, dan heeft dat er waarschijnlijk alles mee te maken dat je een 13-in-een-dozijn-coach bent geworden:

  • Je wil – net als je collega’s – dat alle kinderen weer stevig in de schoenen staan en de bijbehorende moeders in hun kracht.
  • Uitsluiten? Daar doe je niet aan, dus is jouw praktijk er voor ALLE kids. Van alle leeftijden en met de meest uiteenlopende vraagstukken: Onzekerheid, pesten, trauma, rouw, leerproblemen, bedplassen, onverklaarbare buik- en hoofdpijn. You name it, jij hebt er een passend aanbod voor.
  • Dat doe je dan ook nog eens allemaal oplossingsgericht, en met dezelfde spellen als ieder ander kindercoach.
  • Je stelt je bovendien voor als moeder en echtgenote van, en oh ja, je wilde altijd al iets met kinderen doen. Vergeet ook niet dat je heel snel tot de kern kan komen, empathisch bent en goed kan luisteren. Je houdt bovendien van yoga, lezen en koken.
Uniek
Wat maakt jou anders dan de rest?

Leuk Marlies, maar als dat dan niet goed is… hoe dan wel?

Let op,

…als ik op zoek ga naar een coach, dan wil ik…

  • Een KLIK met jou maken, zelfs als ik alleen nog maar je website heb gezien.
  • Zien wie JIJ bent. Wat jou UNIEK maakt. Waarom ik voor JOU moet kiezen en niet voor je buurvrouw die ‘ook toevallig’ kindercoach is.
  • Kunnen VOELEN dat ik VEILIG ben bij jou. Dat jij mij snapt. Dat jij als geen ander weet wat ik meemaak. En dat je toevallig ook nog weet hoe ik daar uit kan komen.
  • Mij GEZIEN en GEHOORD voelen. Niet omdat jij mij vertelt dat je dat doet, maar omdat ik mijzelf herken in alles dat jij vertelt.
  • Dat je mij vertelt dat je je stinkende best zal doen om mij uit mijn shit te krijgen en naar dat leukste leven ‘ever’ te begeleiden. Ik wil dat je mij voorspiegelt hoe dat leven er uit zou zien. Want heel eerlijk? In het diepste van mijn shit heb ik er eigenlijk geen goed beeld meer van hoe het OOK zou kunnen.
Uniek: Gezien worden

En daarna, daarna pas wil ik dat je mij laat zien HOE je dat doet. Ga ik tekenen? Zingen? Krijg ik een healing? Mag ik in een bak met paarden werken? Moet ik op een massagetafel? Meditatie? Of kom ik tot de mooiste inzichten in een ouderwets goed gesprek?

Wat maakt jou uniek als (kinder)coach?

Ben jij nou al een tijdje bezig met het opzetten van je praktijk. En loopt het nog niet helemaal lekker. Doe dan eens een check: hoe uniek ben jij? Hoe sterk is je verhaal nu echt? Stel je voor dat jijzelf een coach zou zoeken, voor jezelf of voor je kind… zou je JOU dan inhuren? Zou jij die klik voelen? Die veiligheid? Het vertrouwen dat je krijgt wat je nodig hebt om straks ‘geheeld’ weer zelf verder te kunnen?

Moet je dan toegeven dat het nog allemaal niet zo overtuigend en uniek is? Dat is helemaal niet erg. Nee, je hebt het niet allemaal fout gedaan. En je hebt al helemaal niet gefaald. Maar gun jezelf wel het anders te gaan doen. Anders durven te doen. Zodat je alsnog die kindercoachpraktijk van je dromen krijgt. Want, dat verdien je!

Wil je nog wat meer inspiratie opdoen? Luister dan ook eens naar mijn podcast

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!