In het begin van de Corona-tijd, het lijkt inmiddels lang, lang, lang geleden, zag je onder de kindercoaches grofweg twee ‘teams ontstaan: Het team Nu Even Niet en het team Nu Juist Wel.

Nu Even NIET

Het team Nu Even Niet sloot de deuren van de praktijk of stelde het opzetten van de praktijk uit. Tot na de crisis. Tot na het moment dat er meer bekend zou worden over de toekomst en de mogelijkheden van face-to-face coachen. Want laten we wel wezen, de meesten onder ons hadden bij de start van hun praktijk niet bedacht dat het een volledig online business zou worden. Dit team voelde ook aan alles dat NU het moment was zich te focussen op het gezin. Op het thuisonderwijs van de kids. Op elkaar. Op het pakken van de rust die we allemaal onbewust zo ontzettend hard nodig hadden en nu onverwacht in onze schoot werd geworpen. 

Nu Juist Wel

Hoe anders was het voor team Nu Juist Wel! Dit team zag zich uitgedaagd door een scala aan mogelijkheden. Dit team stond te trappelen van ongeduld. Dit team besloot ‘het zal mij niet gebeuren dat Corona mij en mijn business eronder krijgt’. Dit team onderzocht en pakte haar kansen en ging. Volle kracht vooruit. Er werd online aanbod uit de grond gestampt. Er werd tijd genomen om juist NU aan de business te werken. Gewoon zo veel mogelijk aan het werk blijven en vooral zorgen dat je er klaar voor bent als straks ‘de deuren weer opengaan’.

Mijn positie werd als vanzelfsprekend verondersteld

Er werd als vanzelfsprekend vanuit gegaan dat ik in team Nu Juist Wel zit. En dat ik het hoofd zou schudden om de Nu Even Niet-aanhangers. Want als je me al even volgt, ook in deze Corona-tijd, dan weet je dat ik altijd roep dat business draait om persoonlijk leiderschap. Om doorpakken, ook als het even tegenvalt. Business draait om stap voor stap en altijd in beweging blijven, en daar hoort stilvallen niet bij.

Logisch dus dat mijn positie als vanzelfsprekend werd verondersteld.

Er zit een hele wereld tussen zwart en wit

Niets is echter minder waar. Want er is nog een hele wereld tussen het zwart en wit van deze teams. Sterker nog, ik zou willen zeggen dat tussen zwart en wit niet grijs maar een heel scala aan kleuren zit. Prachtige kleuren, veelzeggende kleuren. Mijn kleur zit daar ook!

Best of both worlds

Even vooropgesteld, als jij onverdeeld happy bent met hoe het nu loopt in je leven en (de opbouw van) je praktijk, houd dat dan vooral zo! Maar als dat nu niet zo is? Als jij nu hoort bij die vele coaches die ik spreek die het gevoel hebben dat er aan alle kanten, of dat nu privé of zakelijk is, aan hun wordt getrokken en steeds verder van hun droom komen te staan en daardoor ongelukkiger en ongelukkiger worden en ronduit uitgeput raken?

Hoe zou het dan zijn als je best of both worlds zou toelaten?

Ben je lid van team Nu Even Niet en het schuurt… Hoe zou het zijn als je je blik kon verruimen en – daar waar het moeilijk wordt – ging denken in mogelijkheden en kansen? Hoe zou het dan zijn als je kon ervaren dat het belang van het gezin echt niet in een keer onderuitgaat als jij je toelegt op je praktijk? Dat jij geen slechte moeder bent en jouw gezin er niet direct onder zal lijden als jij een droom hebt die je najaagt? Hoe zou dat zijn?

Ben je lid van team Nu Juist Wel en raak je uitgeput? Hoe zou het dan zijn als je jezelf toestaat je eigen plan te trekken en je niet te laten opjagen door wat er om je heen gebeurt? Hoe zou het zijn als je niet uit pure FOMO als een kip zonder kop rond gaat rennen? En, hoe zou het zijn als jij jezelf vaker toestemming zou geven te genieten van de tijd met je gezin en met vrienden?

Hoe zou dat zijn?

De gelukkige ondernemer in jou

Ik ben ervan overtuigd dat het je een veel gelukkiger ondernemer maakt als je elke keer weer pas op de plaats kunt maken. Even kijken waar je staat:

  • Hoe gaat het met mijn praktijk? Wat gaat goed, en wat kan beter?
  • Hoe gaat het met MIJ? Wat voelt goed, en wat kan beter?

Zonder je af te laten leiden door wat al die andere coaches doen. Zonder je te laten leiden door een mogelijk oordeel op hoe JIJ je business vorm wilt geven. 

Elke keer weer terug naar die droom. JOUW droom. Elke keer weer je eigen plan trekken. JOUW plan.

Hoe zou dat zijn?

Ben jij er klaar voor om jouw praktijk aan te lopen op JOUW manier en naar JOUW voorwaarden? Jouw kleur te ontdekken en te bekennen? Laat mij je dan inspireren tijdens mijn Boost Je Business Verjaardagsfeestje op 18 juni. 3 uur lang online training. 3 uur lang inspiratie. 3 uur lang sparren met collega’s. 3 uur lang tips, trucs, adviezen. 3 uur lang feest. Doe jij mee? Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!