Blijf dromen

Blijf dromen van je kindercoachpraktijk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. En maak die droom waar Je kan meer dan je denkt, echt waar. In dit blog vertel ik je mijn eigen ervaring.

Jouw succes-PRAKTIJK! – Marlies van der Hout · Maak Je Droom Waar

2009. Ik zal het echt nooit vergeten. Achter mijn computer in het Poortgebouw in Leiden. Ik werkte als communicatieadviseur bij een instelling voor Jeugd-ggz. Ik was niet per se ongelukkig, maar om nou te zeggen happy?

Ik voelde me al een tijdje niet meer op mijn plek. Hoewel ik in die tijd stiekem ergens heel erg blij was met die stabiele baan voor 3 dagen in de week. Want de kids waren nog klein. Mijn tante Pollewop was nog geen 3. De oudste zat net op school en sliep geen nacht door (de max telden we op 7 keer eruit in 1 nacht). Manlief worstelde in die tijd met heel nare gezondheidsproblemen waardoor het hele gezin en huishouden op mijn schouders rustten. Het waren niet de jaren waarin ik veel energie had, zeg maar.

Toch voelde ik aan alles dat het tijd was voor een nieuw doel. Terug te gaan naar wat ik nu eigenlijk echt wilde. Hoe ver dat ook op de achtergrond verdwenen leek te zijn in die jaren die ze met recht TROPENjaren noemen.

Wat was nu eigenlijk mijn droom?

Wat het was dat ik wilde, wist ik niet. Al jaren keek ik met regelmaat naar een studie psychologie of pedagogiek. Het opnieuw – in deeltijd – gaan studeren aan de universiteit trok mij enorm aan maar hield mij ook tegen. 4 jaar studie, in deeltijd en met een jong gezin: hoeveel jaar zou er wel niet overheen gaan om dat te voltooien?

Die dag stortte ik mijn hart uit bij mijn lieve, lieve, lieve collega Romke. Ik vertelde haar eerlijk hoe ik mij voelde. Dat ik een weg naar een nieuwe toekomst zocht, maar niet vond. De weg leek te lang, met te veel afhaakgevaren. Waar deed ik goed aan?

Toen bleek er iets nieuws te zijn: een kindercoachpraktijk?

En toen sprak zij de magische woorden: ‘Marlies, je hoeft helemaal geen psychologie te gaan studeren. Er is tegenwoordig een opleiding tot kindercoach. Een super praktische opleiding, en die duurt een jaar. Dat is echt iets voor jou!’

Nog kan ik dankbaar zijn voor dat gesprek. Want daardoor kwam ik daar waar ik al jaren naar zocht. OK, ik geef toe, het duurde nog een jaartje voordat ik mij daadwerkelijk inschreef, want ik kon niet kiezen waar ik de opleiding het beste kon doen. Maar uiteindelijk ging ik. Geen dag spijt van. 

Focus, energie en motivatie

En dat jonge gezin, die vermoeidheid en alles andere dat tropenjaren kenmerkt? Het leek als sneeuw voor de zon te verdwijnen toen ik met nieuwe focus, energie en motivatie aan die opleiding begon. 😉

Dromen versus hunkerenEn dat gun Ik JOU ook! Een van de grootste valkuilen van ons kindercoaches is namelijk te blijven dromen. Zonder de droom waar te maken. Want, er zijn altijd redenen waarom het nog niet het moment is. De kids zijn nog klein. Je gezondheid laat te wensen over. Maar hoe langer we het waarmaken van onze dromen uitstellen… hoe groter de kans dat het dromen omslaat in hunkeren. En hunkeren is een ontzettend negatieve energie. Hunkeren zet je vast. Hunkeren maakt je moedeloos. Hunkeren heeft een ‘het gaat hem toch nooit worden’-energie in zich. Het laatste dat je wil!

Blijf dromen van je kindercoachpraktijk. En maak je droom waar.

Dus, hoe zou het zijn als je al die mitsen en maren eens goed onder de loep nam. Grote kans dat de meeste miepgedachten helemaal niet waar zijn. En degene die wel waar zijn? Daar kun je vast een heel praktische oplossing voor bedenken. Echt, voor elk probleem is een oplossing. Vaak makkelijker dan je denkt. Go for it! Maak je droom waar.

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga dan nog lekker even aan de slag met Klaar voor de start in 5 dagen, een super eenvoudige maar wel rete effectieve online training van 5 oefeningen waarin je EN je droom EN alles dat je blokkeert onder de loep neemt. Is daarna de weg vrij om er echt voor te gaan. Dat beloof ik je!

En dit blog over dromen is misschien ook nog wel wat voor je: Geef toe aan je dromen! Blijf dromen van je kindercoachpraktijk,. En maak die droom waar. Veel leesplezier.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!