Zoals een braaf Brabants meisje betaamt, ging ik op mijn 15naar dansles. Foxtrot, Wals, Rumba, Chachacha. Ze kwamen allemaal voorbij. (Vraag mij overigens niet die dansen te laten zien, dat is beter voor iedereen). Elke dans moest je een nieuwe danspartner kiezen. En daarbij had ik zo mijn voorkeuren. Liefst danste ik met Mark, die leidde namelijk subtiel maar duidelijk. Ik hoefde alleen maar te volgen. Dansen met Edward vond ik ook prima, die liet mij af en aan de leiding nemen. Dat was een mooi samenspel van volgen en leiden. Maar dansen met <ik ben zijn naam vergeten> vond ik vreselijk: hij leidde niet, maar stond ook mij niet toe te de leiding te nemen. Het was het gewoon net niet, zeg maar. Ik werd er onzeker van, wist nooit welke kant ik op moest. Gevolg: een aarzelend heen en weer, hortend en stotend, veel tenentrappen. Liefst liep ik dus met een boog om hem heen.

Wat heeft dit met coachen te maken, hoor ik je denken… Alles!

Een kwetsbaar moment

Ouders komen bij jou voor coaching voor zichzelf of voor (een van) hun kids. Zij houden zielsveel van hun kind, hebben de wereld voor hem of haar over. En toch loopt het niet lekker. Ze komen er zelf niet uit, en in zo’n kwetsbaar moment komen ze naar jou.

En het eerste dat deze ouders dan nodig hebben is iemand die luistert en hun liefde en hun worsteling ziet. Iemand die volgt dus. Maar ook iemand die hun geruststelt. Iemand die het beste in hun naar boven haalt. Iemand die ze de weg toont. Iemand die zich over hun kind ontfermt, zodat ook dat kind het beste in zichzelf kan aanboren. Iemand die volgt. Volgen en leiden: beide kwaliteiten zoeken zij in jou. Subtiel en helder.

Volgen en leiden. Subtiel en helder

Volgen en leiden is alleen niet altijd even makkelijk. Je moet een flink vertrouwen hebben in jezelf en in je professionaliteit. Zodat je de ouder kunt volgen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de regie uit handen geeft. En zodat je kunt leiden zonder dat je de ouders te kort doet.

Ontbreekt het je nog aan zelfvertrouwen, onderzoek dan wat je nodig hebt om professioneel steviger te staan. Lukt dat niet alleen, zoek dan een goede coach. Zodat je meer ontspannen kunt gaan coachen. Zoals ik ook wel zeg: met ontspannen billen en droge oksels. Je doet jezelf er een groot plezier mee. En je klant ook!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!