Ik weet niet eens meer precies wanneer het was. 2016? 2017? Ik had een geweldig idee. Een geniaal idee. En ik ging ervoor. Ik gaf in die periode al een aantal jaar mijn eigen weerbaarheidstraining succes-KIDS! De kids in mijn praktijk knapten ontzettend op. Ik zag het onder mijn ogen gebeuren. Daar werd natuurlijk over gesproken. Dus die trainingen zaten ook altijd vol. Klinkt cool, niet?

Die kids werden naar mijn praktijk gebracht door een ouder. En niet zelden (lees: bijna altijd) was dan met een oogopslag helder dat niet alleen het kind wat onzeker was. En dat knaagde aan mij: Hoe zou het zijn als ik ouders en kinderen samen naar meer zelfvertrouwen kon begeleiden?

Twee vliegen in 1 klap

Dus, ik besloot van mijn training een online variant te maken voor ouders. Zodat zij zelf hun kind konden begeleiden naar meer zelfvertrouwen. Zonder tussenkomst van een coach. Door samen de door mij aangedragen oefeningen te doen. Twee vliegen in 1 klap.

Een geniaal idee. Punt.

Ik zocht een platform om mijn online training in te bouwen en ging aan de slag. Schreef lessen, componeerde oefeningen, maakte instructievideo’s. Een training van maar liefst 5 weken. Ik maakte ook nog even een mini-training van drie lessen die ik gratis zou aanbieden om zoveel mogelijk moeders bekend te maken met mij, mijn werkwijze en mijn aanbod. Kat in het bakkie. Ik wist het zeker.

Een knaagje in mijn maagje

Alleen, halverwege begon het te knagen. Ik had zo veel te delen. En zo’n goede training. Was het niet veel logischer geweest mijn gedachtengoed te delen met andere kindercoaches? Zodat ik via hen veel en veel meer ouders en kinderen kon helpen?

Dat inzicht, daar was niks mis mee. Wat ik daarna deed wel. Ik negeerde het knaagje in mijn maagje, zoals mijn lieve collegavriendin Danielle altijd zo mooi zegt. En ging door. Want, ik was al halverwege mijn product. Er zaten al zo veel uren werk in. Van het idee opnieuw te beginnen zakte de moed mij in de schoenen. Dus nogmaals, ik ging door. En na dik 3 maanden keihard werken, want natuurlijk deed ik dit ‘even’ naast een overvolle kindercoachpraktijk, was de training klaar. Het was prachtig geworden.

Niets stond een retestrakke lancering in de weg

Ik lanceerde de gratis mini-training en binnen een paar dagen had ik ruim 300 moeders die meededen. Niets stond een retestrakke aankondiging van die training van 5 weken in de weg.

Dacht ik.

De teller stond op 0

Ik vergat alleen even dat ik maandenlang veel te hard had gewerkt. Ik vergat even dat het knaagje in mijn maagje niet weg was. En dat ik dus eigenlijk – hoe mooi, gaaf, bijzonder en zeker weten harstikke goed het aanbod ook was – niet achter mijn product stond. En vanuit die energie probeerde ik halfslachtig mijn training te verkopen. Je begrijpt, een heel groot succes werd het niet.

Heel eerlijk, het viel tegen. Behoorlijk tegen. Om een lang verhaal kort te maken: ik verdiende precies mijn investeringskosten terug. De teller stond op 0. Wat op zich nog niet zo’n probleem was voor zo’n eerste lancering (sterker nog, ik weet nu dat dat eigenlijk best goed was), maar de energie was op. De fut eruit. Ik wilde niet meer. Ik had een prachtig product staan en ik liet het in de maanden daarna een stille dood sterven. Ik was ook nog eens zo uitgeput dat ik niet anders kon dan mijn werk in de praktijk een paar maanden flink terug te schroeven. Dat was financiële domper nr 2. Ik sloot dat jaar af met een dramatische omzet.

De positieve kant

Een hele ervaring maar vooral een teleurstelling rijker besloot ik NOOIT meer het knaagje in mijn maagje te negeren. Gelukkig heeft elk verhaal een positieve kant, deze ervaring bleek uiteindelijk een van de eerste zaadjes voor Jouw succes-PRAKTIJK! En, hoewel ik het jaar financieel dramatisch afsloot had ik een conditie als een tierelier en was mijn lijf strakker dan ooit, want tijdens die ‘bijkomperiode’ lag ik dagelijks in het zwembad. Dat dan weer wel. 😉

Ben jij er klaar voor om een succesvolle praktijk neer te zetten? Laat mij je dan inspireren. Door mijn ervaringen te vertellen: the good and the bad. Door jou te laten zien hoe je de basis van je praktijk in no time super solide neerzet. Tijdens mijn workshop Klaar voor de start, in Voorschoten, op vrijdag 18 oktober. Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!