Ik blader door mijn agenda. Klik nog een pagina verder. En nog een. En ‘ineens’ zit ik in 2020. Hoe kan dit? Terug. Nog een keer. En, hetzelfde. Zonder dat ik het door had is er WEER bijna een jaar voorbij. Het vliegt mij even naar de keel.

Tegelijkertijd lach ik om mijzelf. Hoe kan dit mij nou verrassen? Vorige week heb ik de maat nog opgemaakt. De afgelopen maanden geëvalueerd en mijn plannen uitgezet voor de eerste helft van 2020. Bovendien hebben wij een aantal weken terug al de jaarlijkse ‘bij wie vieren we kerstmis op welke dag’-overleggen gevoerd. Het is dus niet zo dat ik onder een steen lig ofzo.

En toch overvalt het mij.

Grote kans dat ook jij al over Sinterklaas en de Kerstvakantie bent gestruikeld in je agenda. Werd je er blij van? Of schrok je? Weer een jaar voorbij, en wat heeft dat jaar jou en je praktijk gebracht?

Werd 2019 niet helemaal wat je ervan had verwacht?

Ik durf erom te wedden dat je – mocht je dat nog niet hebben gedaan – bij het lezen van deze woorden besluit dat 2020 echt JOUW jaar gaat worden. Het jaar waarin je OF je groei van 2019 wilt voorzetten of misschien zelfs vergroten. OF het jaar waarin je NU EINDELIJK echt een flinke boost wilt geven aan je praktijk. Omdat het in 2019 toch niet helemaal is geworden wat je had gehoopt en verwacht.

Herken jij jezelf in dat laatste? Dan zit in die laatste woorden precies de crux. Hopen en verwachten. Hopen en verwachten. Hopen en verwachten.

Op hopen en verwachten kun je geen succesvolle praktijk bouwen

Op hopen en verwachten kun je geen succesvolle praktijk neerzetten. Punt. En ga je ook 2020 in met hopen en verwachten, dan ga je eind volgend jaar weer moeten vaststellen dat ook 2020 niet je jaar is geworden.

Misschien krijg je nu vlekken in je nek. Het spijt mij, maar het is waar.

De kracht van dromen

NATUURLIJK, begint het bij dromen, bij hopen dat je die dromen waar kunt maken. En als die droom superscherp is. En je aan alles voelt dat het klopt dat het niet anders kan dan dat je met die droom de wereld een stukje mooier gaat maken. Natuurlijk verwacht je dan dat het je gaat lukken die droom in de praktijk te brengen. Want het plaatje klopt.

En dat is ook een van de succesfactoren van je bedrijf, altijd: Dromen, heel groots en mooi dromen. In elke vezel van je lijf die droom voelen, echt voelen. Als je je droom niet kunt voelen, dan begin je niets.

Die droom wordt niet vanzelf waar

Maar ja, die droom wordt echt niet ‘vanzelf’ waar. Als jij met je droom op schoot achter de voordeur gaat zitten wachten totdat er een klant komt die benieuwd is naar jouw droom…. Dan kun je nog zo’n leuk uithangbordje met de naam van je praktijk bij je voordeur hebben, dan kun je nog zo’n mooie website hebben, dan kun je nog zulke kekke flyers en posters hebben… als je er niets mee doet, dan gebeurt er… precies dat… NIETS.

Als je mij vraagt, en laten we even doen alsof je het mij hebt gevraagd, dan zijn er vier heel essentiële dingen die JIJ te doen hebt om 2020 echt JOUW jaar te maken.

2020, het jaar waarin….

Het jaar waarin jij EN jouw praktijk een mooie groei mogen doormaken. Het jaar waarin jij klanten krijgt waar jouw hart van gaat zingen. Het jaar waarin jij werkt op de manier waar JIJ blij van wordt. Het jaar waarin jij jezelf leert onderscheiden van AL die andere kindercoaches in een straal van 5 km om jouw vestigingsplek. Het jaar waarin jij de wereld een beetje mooier mag maken omdat je die kids helpt de allerleukste versie van zichzelf te worden. Het jaar waarin jij misschien zelfs zo’n groei doormaakt dat je afscheid kunt nemen van die baan die je er nog naast hebt. Hoe cool zou dat zijn?

De 4 stappen die jouw praktijk naar een hoger plan tillen

OK, daar komen ze dan, die vier stappen:

  1. Evalueren
  2. Mijmeren
  3. Visualiseren
  4. Plannen

Zo simpel is het.

Een doel is wel zo handig

We hebben allemaal doelen nodig in het leven. Zonder doel kom je nergens. Wil dat zeggen dat je dan met oogkleppen op en de zweep over je rug rechtstreeks en op razend tempo op dat doel af moet gaan? Ongeacht wat er op je pad komt? Nee! Maar dat doel helpt je wel bepalen welke kant je op wilt. En laten we wel wezen, als je op vakantie gaat is het best fijn om vooraf te weten of je gaat eindigen in het hoge kille Noorden of in het warme Zuiden. Toch?

Over mijmeren en visualiseren

Er is weinig zo effectief en fijn om al mijmerend en visualiserend dat doel te bepalen: hoe zou jouw mooiste jaar er uitzien? Wat is er allemaal mogelijk? Waar word je blij van? In elke cel van je lijf?

Dat dromen, mijmeren en visualiseren is alleen wel handig om te doen nadat je hebt teruggekeken naar de periode die voor je ligt. Als je hebt geëvalueerd dus. Wat heb je gedaan, wat heeft dat opgeleverd. En werd je er blij van? Voelde je het vlammetje in je branden? Kortom: wat wil je behouden en wat mag je loslaten?

Tijd voor plannen en acties

En als je dan hebt geëvalueerd, gemijmerd en gevisualiseerd (ohhhh, dat mijmeren en visualiseren, daar word ikzelf altijd ZO blij van!), dan is het tijd om er acties aan te verbinden. Welke stappen en acties brengen jou bij dat prachtige plaatje dat je voor jezelf hebt geschetst? Heel concreet: wat ga je NU doen om die droom waar te maken?

Dan staat niets jou en je praktijk meer in de weg

Niets staat dan nog een weergaloos 2020 in de weg. Niets.

(Dat is niet helemaal waar, je moet die acties die je hebt bepaald natuurlijk wel gaan doen. Ook als het leven tussendoor komt. Ook als er teleurstellingen zijn. Ook als het even tegenzit. Ook als je … Maar dat is voor een andere keer.)

Plan dus een dag voor jezelf, liefst nog ruim voordat 2019 echt omkiepert naar 2020, waarin je de maat opmaakt en nieuwe plannen smeedt. Ik kan je vertellen, je doet jezelf EN je praktijk er een heel groot plezier mee.

Heel veel succes!

Mocht je nu denken ‘Yes, zo’n dag zie ik wel zitten! Laten we dat dan samen doen. Op dinsdag 19 november kun je bij mij in Voorschoten aanschuiven. Gaan we samen precies dat doen: evalueren, mijmeren, visualiseren en plannen. Weet je welkom!

 

 

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!