Balans in 2022

Balans!? Ik zag net mijn ogen in de spiegel. Stille getuigen van een dramatische jank partij. Boos ben ik. Boos. Verdrietig. Moe. Moegestreden. Klaar.

Liefst zou ik voor een weekje ofzo de deur achter mij dichttrekken. Ergens in mijn eentje. Zonder gedoe. Zonder gezin. Zonder klanten. Zonder vrienden. Zonder zorgen. Zonder werk. Zonder geduw en getrek. Zonder internet. Zonder tv. Zonder confrontatie met alles dat er speelt in de wereld.

Boekje lezen. Onder een dekentje op de bank. Mijn hoofd tot rust laten komen. Mijzelf weer kunnen horen denken, lijkt mij zo heerlijk.

En dan… ongestoord kunnen werken. Gewoon ‘zoals vroeger’, tot een kleine twee jaar geleden. Dagenlang, avondenlang voor mijn part. Werken waar de inspiratie mij laat gaan. Doen waar mijn hart een huppeltje van maakt. Ongestoord dus. Zonder inhouden. Zonder rekening te houden met… nou met alles.

Terug naar de realiteit

Maar zo zit het leven niet in elkaar. En ik weet dat het voor jou hetzelfde is.

Want jij, lieve kindercoach, bent waarschijnlijk net als ik: die retegoede coach, ondernemer, je eigen manager, je eigen werkgever, je eigen medewerker, moeder, partner, dochter, vriendin, misschien ook nog werknemer in loondienst, taxichauffeur voor de kids, kok, schoonmaakster, personal shopper… en … nou, zeg eens eerlijk… hoeveel taken heb jij nog meer op je schouders rusten?

En dat is soms gewoon echt een beetje VEEL. Het maakt ook dat we onszelf en onze praktijk soms noodgedwongen op een later, en in sommige gevallen zelfs laatste, plan zetten. En dat, dat is waar dit verhaal over gaat.

Waar is de balans?

Dat lijkt misschien in eerste instantie de enige weg. Omdat er nu eenmaal veel op je bordje ligt. Omdat jij nu eenmaal al die ballen toegeworpen hebt gekregen (en opgevangen, maar dat terzijde) en vervolgens wanhopig in de lucht probeert te houden. Omdat je je mega verantwoordelijk voelt. Voor het welzijn en geluk van de ander. Voor het reilen en zeilen in het gezin. Voor ALLES, behalve soms voor jezelf

Ik weet echter, en jij ook, dat dit vroeger of later gaat wringen. Dat je op dat punt komt dat je dus naar jezelf staart in de spiegel en denkt: ‘Waar ben IK dan gebleven?’

Wie zorgt er voor mij? Wanneer is er tijd voor mij? Wanneer mag ik doen waar ik blij van word? En ik dan? En ik dan? En ik dan? (lees ook eens dit artikel)

Hoe blijf je gemotiveerd?

Ik kan je vertellen, dat is echt k.u.t., r.u.k. en gewoonweg allesbehalve tof.

Dat moment wil je dus ook zo min mogelijk meemaken (liefst niet). En weet je, je bent er zelf bij!

Kijk nu eens naar deze decembermaand. Je bent moe. Kijkt hoogstwaarschijnlijk reikhalzend uit naar even pas op de plaats tijdens de kerstvakantie. Samen zijn. Niets hoeven. Gezelligheid. Rust.

Misschien heb jij net een quarantaine achter de rug, of meerdere, of zit je er middenin. Misschien had jij, net als ik, lekker naïef gehoopt dat het dit jaar met de feestdagen allemaal weer ‘normaal’ zou zijn. En merk je nu dat je bijna niet meer durft te hopen op een samenzijn met meer mensen dan alleen je eigen gezin. Misschien maakt ook die gedachte je nog vermoeider dan normaal in deze tijd van het jaar. En grote kans dat dat dan ook weer zijn uitwerking heeft op jouw drive en enthousiasme en energie die je kunt opbrengen voor je praktijk.

Wat heeft 2022 voor ons in petto?

Waar doe je het allemaal nog voor? Gaat het lukken in 2022 dan wel een glorieus jaar neer te zetten? Waar is je vlammetje gebleven? Hoe dan, hoe dan, hoe dan?

Herken je dit? Mag ik je dan vanuit de grond van mijn hart 1 advies geven? Pak voor een keer schandalig de tijd en ruimte voor jezelf. Regel zaterdag 18 december dat iemand anders zich ontfermt over de kids, de boodschappen, het chauffeuren naar clubjes en sporten, schoonmaken en wat er misschien allemaal nog meer op je bordje ligt op een gemiddelde zaterdag. Meld je aan voor mijn Inspiratiedag Boost je business 2022. En ervaar hoe je in een super ontspannen dag, keihard aan je praktijk kan werken. Easy, vanuit flow en super krachtig. Je laadt er enorm van op, dat beloof ik je.

1 Dagje is het. De uitwerking strekt vele malen verder dan die ene dag. Gun het jezelf, je bent meer dan welkom!

Focus op die lichtpuntjes

(Oh, en mocht je je nu zorgen maken door de eerste alinea van dit stuk? Hoeft niet. Ik ben weer bijgekomen, en zie er dus ook weer florissanter uit dan op deze foto. Ja, ook ik ben maar mens. Ook mij wordt het soms even te veel. Gelukkig mag ik met de leukste klanten werken. En weet ik hoe tof die zaterdag 18 december wordt. Daar doe ik het allemaal voor!)

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!