Magische winter

De magie van de winter. Gisteren, 21 december, start van de winter. Die winter is een super belangrijk en krachtig seizoen. Voor jouw ontwikkeling, en voor jouw praktijk.

Ik luidde de winter gisteren in. Met een reeks easy peasy maar wel krachtiger dan krachtige oefeningen. En in dit blog wil ik een deel daarvan met je delen. Zodat ook jij je dit winterse seizoen ten volle kan benutten!

Niet alleen, maar samen

De hele middag en avond gloeide ik nog na. Letterlijk en figuurlijk. Want die oefeningen, die deed ik ’s ochtends tijdens een twee uur durende wandeling in die allereerste winterkou.

Rozige wangen, tintelende tenen en vingers, loom en tevreden zag ik ’s middags de een na de andere reactie van mijn klanten uit het stay on track jaartraject binnenkomen. Ik deed die wandeling en die oefeningen namelijk niet alleen. We waren in totaal met een kleine 50 vrouwen, verspreid over Nederland.

Een voor allen, allen voor een

Ieder voor zich dus, maar wel samen. Via de app stuurde ik over die twee uur verspreid een reeks aan oefeningen. Om letterlijk in beweging te komen, in het lijf te zakken. Wandelen, flowschrijven, mijmeren, natuurschatten zoeken. Het was een groot, winters feestje.

Ik citeerde – als startpunt – uit Leven en werken met de seizoen van Jaap Voigt:

“De winter is de nacht van het jaar. De aarde is slapend, en de slaap is te zien als de kleine dood. Krachten van vernieuwing en zuivering zijn op een autonome manier aan het werk … Uiterlijk is er rust, innerlijk is er groei.”

Magisch

Ik kan zo in de mail niet voor je vatten hoe magisch de ochtend was. Het samenspel van de natuur, de eerste echte fikse winterkou die alles in de nacht van een dun laagje ijs had voorzien. Het op afstand maar toch samen zijn. Het mijmeren over vasthouden en loslaten, over afstoten en groeien. De inzichten die zich opdrongen, de ideeën die ontstonden. De concrete acties die werden geformuleerd. Magisch, ik kan niet anders zeggen.

Het voelt een beetje als een slap aftreksel om je nu een paar kale vragen te geven, zonder de magie van de winterse wandeling en de overige opdrachten er omheen. En toch doe ik het. Want ik denk dat deze, super eenvoudige vragen ook jou helpen anders naar de ontwikkeling van je praktijk te kijken. En dat gun ik je.

Winter

Neem dus vooral de tijd om onderstaande vragen – nadat je bovenstaand citaat uit het boek van Jaap Voigt binnen hebt laten komen – voor jezelf te beantwoorden.

  • Wat betekent de winter voor jou?
  • Waar mag jij in de winter rusten en verstillen?
  • Welke plannen, ideeën, ontwikkeling, inspiratie liggen diep in je verborgen, te wachten tot het tijd is. Waar mag jij vertrouwen hebben dat dit als vanzelf, zoals de lente ook vanzelf de winter opvolgt, tot uiting zal komen?
  • Wat in de natuur staat voor jou symbool voor de winter, en welke boodschap zit hierin voor jou en je praktijk verborgen?
De magie van de winter
In de lente

In de lente

Welke actiepunten mag je kiezen om deze winter ten volle te benutten, zodat je in de lente mag groeien?

Realiseer je: rust en verstillen kunnen meer dan prima samengaan met actie in de taxi. Mits je voor de juiste acties en een passend tempo kiest.

Ik ben benieuwd wat deze vragen jou aan inzichten brengen. Laat je het me weten?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!