“Do you see me? Do you hear me? Does what I say mean anything to you?”

Elke ochtend van afgelopen week was ik om 6.45 uur buiten. Om te wandelen bij zonsopgang. Met in mijn oren een podcast. Ineens ontdekte ik Super Soul Sunday. De podcast van Oprah Winfrey. In de intro van elke podcast spreekt zij deze zinnen uit. En elke keer weer raken ze me ‘boem’ diep in mijn hart. DIT IS WAAR HET OM GAAT!!!!! Het enige dat we met zijn allen willen is GEZIEN worden. GEHOORD. En weten dat wat we ZEGGEN (en ik zou eraan toe willen voegen wat we DOEN) er iets toe doet. Dat.

Waarom doe ik wat ik doe?

‘Toevallig’ (ik geloof dus echt niet dat er zoiets als toeval bestaat) was ik van de week al mijmerend aan het schrijven. Over mijn why. Waarom doe ik wat ik doe? Dat wist ik al wel. En degenen die mij al langere tijd volgen weten dat ook. Want ik vertel met regelmaat hoe ik het niet kan verdragen als iemand vol passie een (kinder)coachopleiding volgt, naar de kamer van koophandel rent om een eigen praktijk te beginnen en daarna…. Niets…. En dat iemand dan 2 jaar later achterblijft met een verkreukelde droom, een lege bankrekening en zonder enig greintje zelfvertrouwen. Dat kan ik niet verdragen.

Waarom, waarom, waarom?

Toch ging ik mijzelf er nog eens op doorvragen. Want waarom dan? Waarom? Waarom? Ik schreef, schreef, schreef en elke keer stelde ik mijzelf weer de vraag waarom?

En ineens vloeide het daar voor mij op papier. Waar het mij ECHT om gaat…

Leeswaarschuwing

Ik waarschuw je alvast, wat ik hieronder omschrijf geldt niet voor ELKE kindercoach die ik ontmoet. Ook niet voor ELKE vrouw. Dus, lees je verder en herken je jezelf er niet in? Echt, supertof. Dat vind ik oprecht zo fijn voor je. Vier het, geniet ervan, en leef het voor. Daar doe je andere vrouwen ZO veel plezier mee!

Maar goed, grote kans dat je jezelf er WEL in herkent. Want, helaas kom ik heel heel heel veel vrouwen tegen waarvoor onderstaande wel geldt, dus voor hen MOEST ik dit stuk schrijven…

Kun je hem hebben? Daar komt ie…

Ik kan het NIET verdragen dat wij vrouwen (sorry voor die paar mannen die mij volgen, maar dit is echt een vrouwending) ons zo f%437-ing klein houden. Dat zo velen van ons diep van binnen twijfelen of we wel goed genoeg zijn. Of we ergens wel echt goed in zijn. Of wat we willen of vinden ertoe doet. Soms draaien we onszelf daar – onbewust – zo in vast dat we niet eens meer dromen. Sterker nog, dat we denken dat we geen droom of passie hebben. Murw geslagen als we zijn door onze onzekerheid.

En als er dan op een dag een vlammetje – heel voorzichtig of juist met een onverwachte knal – in ons aangaat… dat vlammetje dat zegt: ‘Ik weet het, ik word kindercoach!’… En als we dan onszelf die droom dan toestaan. Zelfs een aantal voorzichtige stappen zetten die ervoor nodig zijn om die droom waar te maken… En het lukt dan niet gelijk…. 

Zie je wel, ik ben niet goed genoeg

Dan vinden we bewijs voor wat we altijd al dachten: Zie je wel, ik ben niet goed genoeg. Leuk bedacht, maar ook dit kan ik al niet. Waarom lukt mij nou nooit iets. Het maakt geen ene ruk uit wat ik doe, er verandert toch niets. Ik doe er niet toe. Wat ik zeg of doe betekent helemaal niets.

En dat, dat is dus wat ik echt niet kan verdragen

Dat is waarom ik doe wat ik doe. Ik kan het wel uitschreeuwen: Ik wil dat elke kindercoach, sterker nog elke vrouw, voelt dat ze het waard is. Dat ze goed genoeg is. Dat ze ertoe doet. Dat is wat ik wil. Dat is waarom ik doe wat ik doe. Do you see you! Do you hear you!

Met de billen bloot

Marlies, waarom maak je je zo druk? Nou, dan komt nu het bekende ‘met-de-billen-bloot’-deel van dit verhaal: Ik was zo’n vrouw, zo’n kind, zo’n startende kindercoach. 

Ik weet hoe het voelt als je jezelf ergens hebt wijsgemaakt dat je de domste op deze aardkloot bent. Dat je jezelf elke keer geconfronteerd voelt met de mislukkeling in jou. Dat je het – gelukkig maar – dan toch weer probeert, elke keer weer. En ik kan de kramp in mijn lijf nog voelen als je dankzij je doorzettingsvermogen ontzettend veel voor elkaar krijgt, maar het toch voelt alsof je faalt. Omdat het zo veel energie kost. Omdat je vindt dat het beter, sneller, meeslepender had gekund. Als het voelt als alleen maar heel hard werken om te bereiken wat je bereikt, terwijl het bij anderen moeiteloos en als vanzelf lijkt te gaan.

Ik weet hoe dat voelt. En dat is waarom ik doe wat ik doe.

Bevrijding

Of eigenlijk moet ik zeggen: Ik kan mij herinneren hoe dat was. Want, oh met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat ik dat van mij af heb weten te schudden. En dat is zo bevrijdend. Dat brengt je naar grote hoogten. Dat geeft bodem. Dat geeft vertrouwen. Dat laat dat voorzichtige vlammetje elke keer weer hoog oplaaien. Dat voelt zo ontzettend goed. 

En dat, dat gun ik elke vrouw! En nogmaals, dat is waarom ik doe wat ik doe.

Jij bent het waard!

Herken jij jezelf ergens in dit verhaal? Schuurt het, doet het pijn, is het confronterend? Zat je al lezend te knikken met je hoofd van herkenning? Echt, weet:

Jij bent het waard! Jij kan het! Je hebt zo veel in je mars.

En geloof mij als ik zeg: Ik hoor je, ik voel je, ik zie je. En wat jij zegt, voelt, denkt en doet… dat doet ertoe. En als jij jezelf toestaat te groeien. Je dromen te voelen, je dromen te dromen en diezelfde dromen waar te maken, dan maak jij een mega verschil voor al die kids en ouders. Echt waar.

Ik geloof in jou! Geloof jij alsjeblieft ook in jezelf! I do see you en alsjeblieft Do see you too!

_______________________________________________________________________________

Denk je nu: het is tijd voor MIJ! Het is tijd om mezelf en mijn praktijk een flinke boost te geven. En ik weet dat mijn onzekerheid mij in de weg zit. En het is tijd om die te laten varen…. Dan heb ik iets GEWELDIGS voor je: Boost je business mindset in 30-dagen. Lees er snel alles over, en meld je aan. We starten 1 mei. En je zult er geen spijt van krijgen, dat beloof ik je!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!