Een magisch idee

Een magisch idee sluimert… Zaterdag 10 juli, 10.30 uur. De duinen tussen Wassenaar en Katwijk. Ik luister naar de vogels. Kijk naar de prachtig blauwe lucht, met maar een paar wolken. Het is warm. En ik geniet.

Al mijmerend loop ik daar. Naast mij mijn dochter naast mij. Ik voel dat er een idee sluimert. Het is er al langer. En het komt voor uit mijn 30-daagse boost je business mindset. Ik zou er graag een andere vorm aan geven. Ergens heeft het idee van een mindsettraining in een doosje postgevat in mij. De precieze vorm zie ik nog niet voor mij. Maar ik voel dat het aan de oppervlakte ligt. Klaar om aan te boren.

Een mindset box moet het worden. Dat is helder. Daar moet nog een aantrekkelijk woord voor. Maar wat? Ik kom er niet uit. Het maakt mij een beetje onrustig. Want ik weet dat als ik dat woord te pakken heb de vorm vanzelf helder wordt.

De puzzelstukjes vallen in elkaar

Zo loop ik te draaien en worstelen in mijn eigen gedachten en net voor Katwijk trek ik de aandacht van mijn dochter: ‘Als ik een mindset box ontwikkel. Met oefeningen erin om heel snel je mindset te shiften. En er moet een woord voor mindset box. Welk woord moet dat dan zijn? Het moet een beetje lekker bekken. En het moet duidelijk zijn dat het niet zomaar een doosje is, maar echt iets heel bijzonders.”

Ze kijkt me een nano-seconde aan: ‘Miracle mindset box’. Doet haar oortje weer terug in en loopt verder.

BAM, het klopt. Miracle of magisch mag het worden. En alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Ik weet precies wat het moet worden. Nog voordat we in Katwijk neerstrijken voor ons verlate ontbijt spreek ik een berichtje in bij Sarah: ‘Ik ga een Magische Mindset Box ontwikkelen. Wil jij het ontwerp voor mij doen?’

6 maanden later

En zo komt het dat nu – 6 maanden later – die mindsettraining in een doosje van de persen is gerold. De eerste 50 doosjes zijn in de pre-order verkocht. Het product is – zoals de naam belooft – magisch geworden.

Het proces is minstens even magisch geweest. Alleen al de herinnering aan die wandeling vertelt mij hoe een idee kan sluimeren. Tijdenlang ergens in je gedachten kan ronddolen. Zonder dat het tot iets concreets, laat staat tot uitvoering, komt. Het wacht tot de tijd rijp is. En dan, bam, weet je dat het moment daar is.

Wat daarna gebeurde in het hele ontwikkelproces met Sarah was minstens zo bijzonder. Welke oefeningen in de Magische Mindset Box moesten komen had ik direct helder. Dat het een carddeck werd ook. Dat ik de carddeck wilde koppelen aan een boekje met toelichting en oefeningen eveneens. Net zo goed als dat ik voelde dat ik aan dat boekje een online omgeving met visualisaties wilde linken.

Van een magisch idee naar een perfect beeld?

Maar hoe ontwikkel je nu het perfecte beeld? Niet alleen mooi beeld, maar beeld met een magische uitwerking? Een diepe laag die je direct kan voelen, met een enkele blik op de kaarten?

Sarah wist gelijk hoe we dat varkentje konden wassen. 30 Dagen lang startte Sarah haar werkdag met een oefening uit mijn mindsettraining. Om vervolgens gelijk het ontwerp bij die specifieke oefening te maken. In flow ontstond zo elke dag een krachtige visualisatie van wat de oefening bij haar opriep.

Magisch. Ik weet niet hoe ik dit proces anders dan magisch kan omschrijven.

Want bij elk ontwerp dat Sarah mij presenteerde voelde ik direct dat het klopte. Ik had het zelf nooit kunnen bedenken. Wist ook niet wat ik ervan had verwacht. Maar het klopte. Elke keer weer.

Een magisch idee

Schaven, overwegen, vergelijken, afstemmen, aanscherpen

En natuurlijk werd er nog geschaaft. Overwogen. Vergeleken. Afgestemd. Kleuren in overeenstemming gebracht. Lijnen aangescherpt. En er was zelfs 1 ontwerp dat in de basis klopte maar toch helemaal niet klopte. Sarah had er een flinke dobber aan. Want beiden voelden we dat het hem niet was. Maar wat ging hier mis?

Toen Sarah het oude ontwerp overboord gooide, de visualisatieoefening opnieuw deed, was daar ineens HET ontwerp. Waarmee de hele box met 30 kaarten compleet was.

6 Maanden werkten we eraan. 6 Maanden! Op die zonnige zaterdag in juli had ik never nooit niet bedacht dat we 6 maanden verder zouden zijn voordat het product het daglicht kon zien.

Tegelijkertijd voelt het alsof het idee gisteren ontstond. En het in een vloek en een zucht is geklaard.

Heel bijzonder hoe dat werkt.

Machtig prachtig, geniaal en magisch

Er staat een machtig prachtig, geniaal en magisch product. Het was easy peasy om het te ontwikkelen. En het was ‘a hell of a job’. Het is maar goed dat ik van tevoren niet wist wat er allemaal bij kwam kijken. Dan was ik er misschien nooit aan begonnen. Maar dat is een leuke voor een volgend blog.

Wat ik je uit deze ervaring in ieder geval wil meegeven over de ontwikkeling van een nieuw product:

  • Het start ergens met een vaag idee. Je voelt dat er iets geniaals in het verschiet ligt, maar wat precies?
  • De kunst is het idee te laten sudderen. Niet te snel iets de wereld in te willen slingeren. Uit angst de boot anders te missen. Of puur uit ongebreideld enthousiasme. Het verdient de tijd om te rijpen.
  • In dat proces mag je alles loslaten, zodat je kunt mijmeren en denken zonder beperkingen. Alsof alles mogelijk en haalbaar is. Wetende dat alleen dan het mooiste idee ever kan ontstaan.
  • Als helder is wat het product precies mag worden, dan komt de grote praktische en strategische hamvraag: zit mijn doelgroep hier op te wachten? En wat is het beste moment om met dit product te komen? Hoe verhoudt het zich ten opzichte van de rest van mijn aanbod? Vult het aan, of bijt het?
  • En dan, dan mag je gaan creëren. Erop vertrouwend dat je het mooiste van het mooiste kan laten ontstaan dat ook nog eens mega gaat aanslaan bij je klanten. Creatiekracht en strategie komen hier samen.
  • Er komen teleurstellingen, hobbels en obstakels, onverwachte vraagstukken op je pad. De flow is soms ver te zoeken. Dat is een ding dat zeker is. Deze struggles horen erbij, zijn er niet om je van je idee af te brengen. Ze vragen je juist te volharden. Zie het als een ultieme test of je echt in je product gelooft.
  • En als het er dan uiteindelijk is, en jij bent in staat je enthousiasme voor al dat moois over te brengen naar de buitenwereld? Ohlala, bereid je dan maar voor op de reacties. Want het kan niet anders dan dat jouw (toekomstige) klanten er net zo blij van worden als jij.

Mocht jij nou niet bij die eerste 50 bestellingen zitten? Check dan even snel alle info hier

En bestel je Magische Mindset Box nog deze week. Aanstaande gaat de eerste lichting de deur uit. Hoe tof zou het zijn als jij over een paar dagen jouw set in je handen hebt?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!