Een succesvolle kindercoach durft te investeren. Omdat het de enige manier is om je droom waar te maken. Lees hier mijn persoonlijke ervaring en visie!

“Ik snap dat echt niet. Hoeveel heb jij al wel niet uitgegeven aan je praktijk? Heb je dat geld ooit terugverdiend?” Eerst denk ik nog dat het een halve grap is. Maar als ik haar gezicht zie realiseer ik mij dat ze het meent. Deze lieve, lieve vriendin van me vindt het oprecht heel gaaf dat ik zo blij word van mijn praktijk. Maar ze moet ook toegeven dat ze er niets van begrijpt.

Ik snap niet dat zij het niet snapt

Net voor deze uitspraak gaf ik haar namelijk antwoord op de vraag hoeveel ik in de afgelopen jaren heb geïnvesteerd in mijn eigen bedrijf. Om het precieze bedrag te kunnen noemen zou ik in de boeken moeten duiken. Maar ik heb een gok gedaan, en laten we het erop houden dat ik van dat geld ook een heel dikke auto had kunnen kopen of een deel van onze hypotheek versneld had kunnen aflossen of dikke vakanties kunnen doen of…. Maar daar koos ik niet voor. Ik koos voor groei. Die van mijzelf en van mijn praktijk. En zo komt het dat wij nu tegenover elkaar zitten en elkaar oprecht niet begrijpen. Want, eerlijk is eerlijk, ik snap niet dat zij het niet snapt. 

Ik verdiende elke cent terug

Ik probeer nog uit te leggen dat een succesvolle kindercoach durft te investeren. Juist! En dat ik bovendien elke cent meer dan heb terugverdiend. En dat alle cursussen, trainingen en workshops die ik heb gevolgd het meer dan waard waren, ook als ik misschien duur verworven licenties weer heb opgegeven of met een methodiek die ik mij vol enthousiasme eigen heb gemaakt, uiteindelijk toch niet bleef werken. Het was het waard, omdat het mij vanuit dat enthousiasme steevast nieuwe klanten opleverde. Omdat ik met heel van die kennis ook thuis met mijn eigen gezin kon werken. Omdat het mijzelf hielp elke keer weer van alles van mij af te leggen. Omdat mijn rugzak gevuld raakte. En vooral, omdat ik zo steeds beter leerde herkennen wat ik nu precies wilde met mijn praktijk.

Dus zonde van het geld? Nope!

Heb ik het allemaal terugverdiend? Yep, meer dan!

Zou ik er weer voor kiezen? Eerlijk? Een aantal investeringen zou ik bij nader inzien niet opnieuw doen, maar ja… achteraf kijk je een koe in de kont… dus waarschijnlijk zou ik ze weer doen! 😉

Was ik een succesvolle kindercoach? Klinkt misschien een beetje arrogant, maar ja: meer dan!

Genoeg redenen om NIET te investeren

Natuurlijk ontmoet ik ook nu bijna dagelijks kindercoaches die niet durven te investeren. Omdat ze eerst geld moeten verdienen om te investeren. Omdat ze bang zijn de verkeerde investering te doen. Omdat ze niet met zekerheid weten of de investering het waard gaat zijn. Omdat… nou, genoeg redenen te bedenken.

En tuurlijk, laten we wel wezen, het is ook super eng om zuurverdiend geld uit te geven aan een droom waarvan je nog niet met zekerheid weet te zeggen of die droom ooit meer wordt dan, nou precies dat, een droom. Zeker als je gezin afhankelijk is van dat inkomen. Absoluut. Maar als je niet investeert. Of dat nu in tijd of in geld is, dan ga je die droom never nooit niet realiseren. En succesvol zul je dan niet worden. Neem dat van mij aan.

Het draait allemaal om angst

Weet je, ik geloof dat het om iets heel anders gaat. Ik geloof dat er onder al die redenen waarom investeren niet kan of handig is iets heel anders schuilgaat. Een angst. Een dikke, vette, alles lamleggende angst. Die angst vermomt zich in allerlei prachtige uitvluchten, hierboven staan er al een paar genoemd. Maar durf je het aan er flink in te duiken, dan zul je iets heel anders tegenkomen.

  • De angst om niet goed genoeg te zijn
  • De angst dat het je toch niet gaat lukken je praktijk van de grond te krijgen
  • De angst dat ieder ander succesvol kan worden, behalve jij
  • De angst dat mensen er iets van zullen vinden
  • De angst dat je ooit zult moeten toegeven dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt
  • De angst dat iedereen die fout zag aankomen, behalve jij
  • De angst dat iedereen dus ook gelijk zal krijgen
  • De angst…

En begrijp me niet verkeerd, die angsten kennen we allemaal. Ik ook!

Je hebt elke dag de keuze: word ik die succesvolle kindercoach of niet?

Maar we vergeten dat we elke dag de keuze hebben: Ga ik voor geluk of niet? Ga ik voor succes of niet? Ga ik voor ontwikkeling of niet? Ga ik voor mijn droom of blijf ik hangen? Word ik die succesvolle kindercoach of niet?

Elke dag! Elke dag kun je – ongeacht je angsten, onzekerheden, belabberde situatie of wat dan ook – besluiten dat je ervoor gaat. 

Als je precies weet wat je wilt kan je nooit verkeerd investeren

En het enige dat je dan hebt te doen is jouw droom heel zorgvuldig, heel concreet maken. Zodat je precies weet wat je wilt. Precies weet wat je wilt bereiken. Precies weet wat je te doen staat. En dan? Dan kun je geen foute investeringen doen. Echt niet, never nooit niet gewoon.

Dan draagt elke investering bij aan het realiseren van jouw droompraktijk. En weet je, ik zal je nog sterker vertellen: hoe spannender de investering, hoe groter de kans dat je slaagt. Want laten we wel wezen, je zult toch potjandorie ervoor zorgen dat die investering terecht blijkt. Of niet, soms?

Dus, vertel mij: Welke investering zou jij HEEL graag doen? Wat houdt je tegen? En wat zou het je opleveren als je die investering toch deed?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!