Een succesvolle kindercoachpraktijk neerzetten is een kwestie van mindset, een sterk staaltje vastberadenheid, elke keer weer opnieuw keuzes maken en de dingen doen op een manier die bij jou past. Laat mij je het verhaal vertellen van mijn zoon, Finn. Een ondernemer in de dop.

Een half uur lang zag ik het schip richting kade komen. Eerst een ieniemienie stipje aan de horizon. En langzamerhand steeds groter. Een uur nadat ik dat eerste stipje zag, kwam hij van boord. Hij vloog in de armen van zijn vader. Duidelijk nog een paar centimeter gegroeid. Waarna ik aan de beurt was. Jeetje, wat was DAT fijn! 

Het hele weekend stond bomvol verhalen luisteren, bijpraten en heel heel heel veel foto’s bekijken.

Vastberadenheid ten top

Finn, zo heet hij, bedacht bijna 2 jaar geleden dat hij een reis wilde maken met Masterskip. Een oversteek van Cuba naar Nederland op een tweemaster. Zeilend dus. En tijdens schooltijd, dus met zelfstudie aan boord. Vastberaden: hij moest en zou dit doen.

Je kunt je zo voorstellen dat zo’n trip niet gratis is. Dus maakte hij een sponsorplan en zocht hij allerhande klusjes. Zijn hobby (fotografie) kwam goed van pas. Hij maakte ontzettend veel profielfoto’s (veel van mijn klanten hebben hem ontmoet), deed familieshoots, maar organiseerde ook autowasdagen, ging oppassen en maakte tuinen zomer- en winterklaar: van alles om maar geld te verdienen. En met succes.

Ging alles altijd goed? Nee, zeker niet! Oh, als ik terugdenk aan het moment dat zijn fotocamera kapotging en voor een fiks bedrag gerepareerd moest worden… daar daalde het saldo van zorgvuldig opgebouwd Masterskip-geld…
Werd hij wel eens teleurgesteld door zijn ‘opdrachtgevers’. Absoluut! Want als een jongen voor 7,50 euro je auto wast en stofzuigt, dan vinden sommige mensen het nog de moeite waard om af te dingen… We hebben wat rare dingen meegemaakt!

Maar hij zette door. Corona strooide roet in het eten. Dus hij moest kiezen: helemaal niet gaan of hopen op een alternatieve reis. Met dezelfde tweemaster, ook met (verplichte) zelfstudie ondanks zomervakantie en geen oceaanoversteek maar een trip vanuit NL met thuiskomst 6 weken later in NL: bestemming dankzij Corona en – afhankelijk van het weer – onbekend.

Unstoppable mindset

Je kunt je voorstellen dat het verdriet en de teleurstelling in eerste instantie niet te overzien waren. Maar na een paar dagen sippie sippie mokkie mokkie raapte hij zichzelf bij elkaar en ging er opnieuw voor. Zijn unstoppable mindset was zijn redding.

Het resultaat: een totaal andere reis dan hij had bedacht, maar een wereldervaring die hij never nooit niet had willen missen. Anderhalf jaar voorbereiding, 6 weken avontuur, een leven lang herinneringen.

Hij is letterlijk en figuurlijk enorm gegroeid (en dat die stem NOG dieper kon…. wow). Ik heb een jochie op de boot gezet, ik heb een man teruggekregen

Waarom vertel ik je nu dit hele verhaal? 

Als hij dit kan… dan kan jij een succesvolle kindercoachpraktijk neerzetten!

Nou, als een jongen van net 16 (14 toen hij zijn plan maakte en begon met het geld bij elkaar verdienen) dit voor elkaar krijgt… dan kan JIJ een succesvolle kindercoachpraktijk neerzetten. 

Als een puber met heen en weer vliegende hormonen en emoties elke keer weer zichzelf bijeen weet te rapen… dan kan JIJ je beren op de weg in de bek kijken, elimineren en doen wat er te doen is om je droom waar te maken.

Het is een kwestie van keuzes en mindset

Echt, een succesvolle kindercoachpraktijk neerzetten is een kwestie van mindset, keuzes maken, en de dingen doen op een manier die bij JOU past.

Tel daar bij op het schrijven van klantentrekkende websiteteksten, retegoede social-mediaposts en blogs. Weten waar jij jouw klanten in de ‘gewone’ offline wereld kunt vinden. Precies kunnen verwoorden hoe jij je onderscheidt van al die andere kindercoaches. Enthousiast, op jouw manier en vol zelfvertrouwen vertellen wie jij bent, wat jij voor jouw klanten kunt betekenen en hoe jij werkt. Zodat die ouders voor JOU kiezen en niet voor je buurvrouw.


Laat mij je helpen die succesvolle kindercoachpraktijk neer te zetten

En laat ik je nou precies daarmee kunnen helpen. Want, op maandag 7 september start Kickstart je kindercoachpraktijk in 90 dagen. Drie maanden lang samen aan het werk. We zetten de basis van jouw praktijk supersolide neer zodat jij zo veel mogelijk kids en ouders kan gaan helpen de beste en leukste versie van zichzelf te ontdekken. Vol zelfvertrouwen, en op een manier die bij jou past.

Wat denk je? Ben jij er klaar voor niet langer te aarzelen maar te gaan doen?


Weet je welkom!

Marlies

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!