Zondagochtend. Op de een of andere reden kan ik niet meer slapen. Mijn nek doet pijn. Ik ben onrustig. En draai moeizaam van de een op de andere zij. Na een tijdje geef ik het op. Ik besluit dan maar lekker vroeg naar de sportschool te gaan. Dat sporten is hard nodig. Begin dit jaar eindigde een ski-ongelukje nl in een hardnekkige enkelblessure. En met die blessure kreeg ik 10 kilo extra cadeau dankzij het vele stilzitten. En zo komt het dat ik op zondagochtend om 7 uur naast mijn bed sta. Niets staat mijn voornemen in de weg.

Wrong!

Eerst nog even…

Beneden ontdek ik dat de vaatwasser wel heeft gedraaid vannacht maar dat lang niet alles erin paste blijkbaar, dus het aanrecht staat vol. Eerst maar even dat aanrecht leeg…

Mijn neus vertelt mij dat de kat nog steeds diarree heeft… die kattenbak moet nu eerst schoon.

Dochterlief heeft de tas met spullen die terug zijn gekomen van kamp nog niet leeggeruimd, zie ik. Hmmm, misschien verstandig toch even te controleren of daar nog was in zit. Bingo! Dus, gelijk de wasmachine aan.

Naast de wasmachine staan nog 2 manden gewassen, ongevouwen was. Laat ik die dan maar gelijk even wegwerken. Als ik nu ook even die 2 wasrekken leegtrek, dan is er zo weer ruimte voor die nieuwe was.

Onder de douche zie ik dat die wel een poetsbeurt kan gebruiken. (Onze schoonmaakster heeft ook een welverdiende vakantie.) En als ik dan toch bezig ben, dan maak ik gelijk de wastafel en wc schoon. En zoals dat gaat, bij mij dan in ieder geval, besluit ik de stofzuiger te pakken en gelijk het hele huis van boven naar beneden onder handen te nemen.

Tegen de tijd dat ik klaar ben, ben ik oververhit, is het bijna lunchtijd en komt mijn sporten in de knel met de plannen voor de zondagmiddag.

Even zit ik op de wip: ga ik wel, ga ik niet.

Ik roep mijzelf tot de orde

‘Ho!’ Ik roep mijzelf tot de orde. Prima dat ik me liet afleiden. Sterker nog, hartstikke fijn want de boel is weer aan kant en dat is wel zo rustig. Maar niet ten koste van mijn oorspronkelijke plan.

En zo komt het dat ik alsnog, op mijn dooie akkertje naar de sportschool vertrek. Daar spontaan zelfs besluit mijn programma uit te breiden. Tijd zat.

Ruim drie uur later dan ik had gepland. Maar wel gegaan. Ik verlaat de sportschool met een heerlijk gevoel. Klaar voor de rest van de dag.

Ergens achteraan… kom ik

Hoe vaak ik wel niet mijn plannen onderuit heb laten gaan door dit soort ‘gedoetjes’ die ook moeten gebeuren. Ontelbaar vaak. Mijn gezin op orde (dat staat op de 1eplaats). Mijn bedrijf op orde (dat staat – thank god – niet op de laatste maar op de tweede plaats). Dan nog tig andere dingen, waaronder het huishouden. En dan… ergens achteraan … kom ik. Of kom ik juist niet. Tegen die tijd ben ik vaak allang ondergesneeuwd en zet ik mijn eigen plan en belang opzij.

Het heeft even geduurd voordat ik dat doorhad. Dat ik niet alleen met mijn hoofd maar met mijn hele lijf kon voelen dat ik echt eerst voor mijzelf mag zorgen zodat ik goed voor mijn gezin, mijn bedrijf, mijn alles kan zorgen. En als het niet lukt EERST voor mijzelf te zorgen, dan heb ik minstens de uitdaging OOK voor mijzelf te zorgen.

Voordat je het weet is er altijd iets dat belangrijker is dan aan je bedrijf werken

En bij klanten zie ik niet anders gebeuren. Helaas wordt bij hen vaak de droom van dat eigen bedrijf, die praktijk, het sluitstuk. En zoals je in bovenstaand voorbeeld leest… als je dat achteraan zet, dan gebeurt er niets. Loop je altijd achter de feiten aan. Is er altijd iets dat belangrijker is dan aan je bedrijf werken.

Ook jij bent het waard je droom te leven

Laten we wel wezen, het is ook een ENORME uitdaging om al die ballen in de lucht te houden. Ik ben de eerste om dat toe te geven. Het blijft echter ook een kwestie van keuzes maken. Elke keer weer. Laat het je niet overkomen. Alsof je er geen enkele invloed op hebt. Want dan kijk je over een paar jaar terug en dan is er niets geworden van die droom. Doodzonde. Je bent het waard je droom te leven!

Het begint allemaal met een keuze

Herken je iets van waarheid in dit stuk? Neem dan nog vandaag 5 minuten de tijd (wat is 5 minuten!!!!) om voor jezelf op te schrijven, uit te tekenen, te mindmappen of wat dan ook wat er voor jou nodig is om je droom in de praktijk te gaan brengen. Het hoeft niet in een keer heel groots en meeslepend. Stap voor stap. Niet af en toe een stap, maar een gestage stroom van stappen. Zal je zien waar je over een paar maanden staat!

Het begint met een keuze. Echt.

Ben jij er klaar voor die keuze te maken? Maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Kom dan op vrijdag 13 september naar mijn workshop Klaar voor de start. In 3 uur tijd neem ik je mee in mijn ervaringen, deel ik mijn kennis en talloze tips die ook jou helpen een succes te gaan maken van je praktijk. Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!