Ik zit achter mijn computer. Bijna op vakantie dus er MOETEN nog twee blogs uit. Die kan ik dan klaarzetten zodat ik mijn volgers tijdens mijn afwezigheid netjes van mijn wekelijkse blog voorzie. Daar valt voor mij namelijk niet aan te tornen. Op vakantie is top, geweldig, en kan niet vaak genoeg, zeg maar. Maar niet ten koste van mijn business. En dat hoeft ook niet. Dankzij alle tools is het prima mogelijk mijn dagelijkse posts en mijn wekelijkse blog en nieuwsbrief vooraf klaar te zetten.

Alleen….

Dan moet je wel ‘even’ op afroep inspiratie hebben…

Maar Marlies, jij hebt toch ALTIJD inspiratie?

En, ik hoor mijn klanten al denken: ‘Huh, Marlies, maar jij hebt toch ALTIJD inspiratie? Die ligt toch op straat, volgens jou?’

Yep, dat klopt. Dus ook dit blog komt uit mijn dagelijkse praktijk, lag zo voor het oprapen. Dankzij ‘even geen inspiratie’. 😉

Want, daar zit ik dus. Achter die computer. Ik laat mij afleiden door Facebook: Nog even een vraag stellen in de groep met mijn business matties. Oh, ook nog even live in mijn eigen besloten groep met klanten. Wacht even, die samenwerkdagen die ik heb ingepland voor de rest van het jaar… laat ik die maar gelijk in mijn webshop zetten. Oh, en die brief voor dat opleidingsinstituut, die moet ik nog even printen. Uh, had ik eigenlijk al wel alle facturen van deze maand verzonden? Wat staat er eigenlijk nog meer op mijn to-do-lijst?

Ennnn, zo verstrijkt de tijd. Herkenbaar?

Je kunt niet elke week schrijven dat je ‘geen inspiratie’ hebt

Nu maak ik vandaag even dankbaar gebruik van deze situatie om dit blog te schrijven. Dus is dit gedoetje alleen maar welkom als inspiratie. Maar ja, dat kun je natuurlijk niet elke week doen.

Wat dan wel?

Geef jezelf even vrijaf

Doe even – heel bewust – iets totaal anders. Zet je timer op een x-aantal minuten dat je NIET bezig mag met je blog en laat het dan ook echt even helemaal los. Ga naar buiten, loop een blokje om. Vertrek voor een uurtje naar de sportschool, en kruip daarna terug achter je bureau. Bel die ene vriendin die je al te lang niet hebt gesproken. Trek een kaartje ter inspiratie. Lees een aantal bladzijdes uit je lievelingsboek. Doe iets creatiefs (in mijn geval: dan maak ik een van mijn befaamde succes-COLLAGES). Of doe iets super nuttigs waardoor je straks EN je blog hebt EN dat ene (huishoudelijk) klusje hebt geklaard.

Zo zitten, as we speak, mijn gordijnen in de was. Thank god, voor geen inspiratie, want anders kwamen die gordijnen nooit aan een wasbeurt toe!

Super belangrijk om jezelf toestemming te geven om even af te dwalen. Met een eindtijd, zodat je zeker weten terugkomt bij je oorspronkelijke taak en deze ook afrondt.

Inspiratietip 1: Ken (de struggles van) je klant!

Enneh, er zijn natuurlijk allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je altijd inspiratie hebt. Zorg ervoor dat je je klant heel goed kent. Dat je weet waar hij/zij staat, wat hem/haar bezighoudt en wat zijn/haar frustraties zijn. En daar kom jij om de hoek, want jij hebt de oplossing in handen. Neem dus een van die frustraties als uitgangspunt, schrijf daarover en geef dan een tip of advies. Zoals ik hier doe met dit verhaaltje…

Inspiratietip 2: Kijk heel goed om je heen!

Daarnaast ligt inspiratie echt op straat. Kijk eens goed om je heen. Wat ZIE je. Heel concreet. En is daar een haakje te vinden naar een blogonderwerp? Zo kan een storm die de bomen alle kanten op zwiept een leuke aanleiding te zijn om te schrijven over de storm in jezelf. Ben je getuige van een leuke interactie tussen moeder en kind, dan kan dat een mooie aanleiding zijn voor een blog over positieve, opbouwende communicatie. Struikel je over een opstaande stoeptegel, schrijf dan over je struggles van dat moment. Etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt er een blog van.

Inspiratietip 3: Maak een geniale-blogideeënpot

Nog een leuke en heel eenvoudige trouwens is de geniale-blogideeënpot. Elke keer wanneer er spontaan een onderwerp om over te bloggen in je opkomt, schrijf je het op een briefje. En dit stop je in een pot. En die pot staat natuurlijk ergens binnen handbereik. Inspiratie nodig? Dan trek je een willekeurig briefje en is dat het onderwerp waar je over gaat schrijven. Easy peasy!

Laat je mij weten waar jij jouw inspiratie vandaan haalt?

Op vrijdag 13 september geef ik weer de workshop Klaar voor de start. Bij mij in Voorschoten. Ik neem je 3 uur lang mee in mijn ervaringen. 3 uur lang boordevol tips. En ik vertel je alles over de 5 essentiële stappen voor het heel solide neerzetten van de basis voor jouw succespraktijk. Ben jij er bij?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!