Focus op wat WEL kan, dat is de enige manier om je kindercoachpraktijk door deze super onzekere Covid-tijden te slepen! Want, Covid is niet de reden dat jouw kindercoachpraktijk niet loopt. Ik heb er lang over getwijfeld of ik dit zomaar ging verkondigen, maar ik kan niet anders. Zeker nu de onrust met het toenemend aantal bestemmingen alleen maar toeneemt en opnieuw aangescherpte maatregelen boven ons hoofd hangen: dit hoeft niet het einde te betekenen van je praktijk! Hoe ik er naar kijk? Ik neem je hier graag in mee…

Ik heb mij er lang verre van gehouden. Om de doodeenvoudige reden dat ik mij niet wil mengen in de welles nietes discussies die op dit moment gaande zijn. Ik word er naar van, ik heb het antwoord niet, ik wil het niet.

Waar heb ik het over?

De toenemende onrust, onduidelijkheid, onveiligheid en verdeeldheid rondom het hele Covid-gebeuren.

Ik wil hier dus niet inhoudelijk in gaan op Covid. Ik wil al helemaal niet mijn mening hier verkondigen, of jou oproepen die van jou hier te etaleren. Alsjeblieft niet. Maar ik wil je wel meenemen in hoe dat dan zo’n beetje gaat bij mij, en wat ik zie gebeuren onder de kindercoaches in mijn netwerk.

Team kop in het zand?

Want, hoe gaat dat dan bij mij? Nou uh…. Eerlijk gezegd… ik lees er zo min mogelijk over. Ik praat er weinig tot niet over. Ik stop een beetje mijn kop in het zand. Waarom? Omdat ik HET antwoord niet weet, en dat ook niet verwacht te krijgen in deze super onrustige tijden. 

Focus op wat wel kan met je kindercoachpraktijk, daar zit je succes

Noem het naïef. Noem het dom. Noem het kortzichtig. Voor mij helpt het om puur te kijken wat wij als gezin in deze tijden nodig hebben, wat mijn business in deze tijd nodig heeft, en wat mijn klanten in deze tijden nodig hebben. En dan moet ik zeggen, dat dat toch meer dan aardig gaat. Het maakt dat ik met een wrang gevoel naar 2020 kijk (ook hier in huis is het onrustig, we lijden allemaal op onze eigen manier onder deze situatie en dat is niet tof), maar ook met tevredenheid. Want door te blijven focussen op wat ik WEL weet en wat WEL kan, draait mijn praktijk super. Beter dan in 2019…

Helaas geldt dat niet voor iedereen… Want los van het gezondheidsleed (en laten we dat alsjeblieft niet wegwuiven) en de instortende horeca en andere bedrijven, hoor ik de laatste weken steeds vaker dat ook kindercoachpraktijken worden gesloten. En dat gaat mij zo aan het hart!

Een beetje navraag leerde al snel dat de kindercoachpraktijken die waren gesloten eigenlijk nog niet van de grond waren. Net begonnen, of al langer bezig maar nog niet die eerste klanten weten te krijgen. Nog heen en weer slingeren omdat de focus van de praktijk nog niet helemaal helder is. En dan zo in die opstartfase geconfronteerd worden met allerlei maatregelen die het werven en ontvangen van klanten er niet echt makkelijker op maken. Met een zienderogen teruglopend getal op de bankrekening dat de onrust en onzekerheid alleen meer toe doet nemen. Laten we wel wezen, dan zakt de moed je in de schoenen. Toch?

Ik geloof dat het anders kan!

En toch geloof ik dat het anders kan. Ik geloof nog steeds dat juist NU ouders en kinderen zo hard JOUW hulp nodig hebben. Juist nu deze hele periode zo veel langer duurt dan we in februari/maart hadden kunnen voorzien. En de berichten in de media laten dat ook zien: we zijn allemaal MOE met hoofdletters, er is veel angst (niet alleen onder kinderen, ook onder volwassenen), er is veel onzekerheid over de toekomst, we missen allemaal het samenzijn, wat betekent dit voor de feestdagen dit jaar? Ga zo maar door…

Dus, juist nu ben jij, dappere lieve kindercoach, zo hard nodig om die ouders en kids de helpende hand te reiken. (Je wilt niet weten hoeveel aanvragen ik de laatste maanden heb gekregen, terwijl mijn praktijk officieel al ruim 2 jaar gesloten is… zo hard zitten mensen te springen om hulp.)

Dus, juist nu is het zo belangrijk dat jij je laat zien aan de buitenwereld. Zodat al die ouders en kids die – vroeger of later – op zoek gaan naar hulp JOU vinden.

Wat kan wel?

Natuurlijk, je loopt nu niet zo makkelijk even een school binnen om te vertellen over jouw praktijk. En je poster is ook niet welkom in elke supermarkt of bibliotheek, helaas. Maar, wat kan WEL?!?

Waar kom jij deze ouders tegen? Hoe kun je jezelf online rete-strak profileren? Wat is er offline toch mogelijk? Meer dan je denkt!

En het bewijs is er. Want de laatste weken vertelt de een na de andere klant van mij over de successen die ze boeken. Vaak lang gezaaid, maar wel geoogst! De kunst blijkt elke keer weer lang genoeg te zaaien. Consequent en consistent te zaaien, zonder pauzes. 

Het antwoord blijft: zaaien, zaaien, zaaien, en je zult oogsten!

Soms ronduit frustrerend. Zeker als de klanten niet vanaf dag 1 in slaapzakken voor de deur liggen. En op dag 100 ook nog niet… en misschien zelfs dag 150 ook nog niet… Maar er is slechts 1 antwoord: blijven zaaien, zaaien, zaaien. En geloof mij, je zult oogsten!

Boost je zichtbaarheid in 30 dagen

Kun je nou wel wat hulp gebruiken bij dat zaaien? Op 1 november… ja dat is al bijna… start Boost je zichtbaarheid in 30 dagen. De titel zegt het al: in 30 dagen geef jij een enorme boost aan je zichtbaarheid: online & offline. 30 Dagen lang, elke dag een oefening. Ik laat je precies zien wat je hoe moet doen, ik geef je templates, ik doe het net nog niet helemaal voor je… 😉 Is dat wat voor je? Meld je dan snel aan!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!