Gevoelens en emoties

Gevoelens en emoties. De tranen lopen over mijn wangen. Ik luister het een na het andere lied. Is de muziek die ik vanavond kies de ene na de andere tranentrekker? Of is de muziek alleen maar het laatste zetje? Iets met de kip en het ei.

Ik voel van alles.

Trots. Verwarring. Extase. Frustratie. Zelfvertrouwen. Angst. Verwachting. Verdriet.
Geraakt. Frustratie. Verdriet. Euforie. Nostalgie. Onrust.

Het schiet van het een naar het ander. En weer terug.

Mijn gedachten gaan terug langs deze dag.

Een gevoel van opluchting

De vroege ochtend na een onrustige nacht slapen. Omdat ik wist dat ik iets moest regelen. Ik verwachtte dat het een easy peasy op te lossen probleempje zou blijken. Maar de garantie had ik niet.

Tranen van opluchting ingesproken bij mijn lieve business bestie Madelon en op schoot bij mijn man die zucht van verlichting toen het allemaal in kannen en kruiken was. Van onrust naar trots, blijdschap en euforie. En dat allemaal voor half 9 ’s ochtends.

Van Angst naar Vreugde

Die allereerste sessie vanochtend met een #ambitieuzekindercoach die ZO graag wil gaan met haar bedrijf. En tegelijkertijd chicken shit is.

Ik voelde door het scherm heen haar spanning. Ben ik wel goed genoeg. Is mijn opleiding en ervaring wel voldoende. Hoe haar ogen oplichtten toen we het analyseerden. Ze contact kon maken met haar verlangen en haar kracht, haar deskundigheid. En voelde ‘ja, ik ben goed genoeg’ en het bijna uitschreeuwde: ‘Ik ga!’

In een half uur van angst naar vreugde en vuur. En ik bewoog met haar mee.

Gevoelens en emoties - angst

Emoties als boosheid en verdriet omzetten naar vastberadenheid

Het messenger bericht: ‘Heb je dit gezien?’ Met een screenshot van een bericht waaruit – helaas pindakaas – weer blijkt dat iemand zich iets te veel heeft laten inspireren door mijn teksten en programma’s.

Op de een of andere manier vliegt het mij vandaag naar de keel. Tegelijkertijd voel ik weer bevestigd: tijd voor mij om mijzelf nog steviger neer te zetten. Niet zomaar een kindercoach-coach maar DE kindercoach-coach ben ik. Met een bewezen track record. Bakkenvol kennis en ervaring. Goede resultaten. En heel heel heel heel heel veel fans.

Ik slinger in een paar minuten van boosheid en verdriet naar stevigheid en vastberadenheid.

Ondernemen met inspiratie en daadkracht

Door naar de tweede sessie. Waar ik heel praktische adviezen mocht geven aan een vrouw die prachtige kunst maakt. Een vakvrouw eerste klas. Maar geen idee van ondernemen.

Ohlala, wat was het spannend toen ik voorstelde een retegoede voorstelvideo te maken waarmee ze alle galeriehouders naar keuze kan benaderen. Stap voor stap bespraken we de inhoud van die video. Bepaalden we de perfecte opstelling zodat en zij en haar kunst goed in beeld komen.

In no-time van spanning en enige weerstand naar inspiratie en daadkracht.

Vanuit Onrust, angst en frustratie naar vertrouwen

En toen oh my, die derde sessie. Met een van mijn pareltjes. We babbelden. Over haar plannen. Voor het oog klopte alles. En toch voelde ik in mij een onrust, een ingehouden angst. Niet van mij. Dus stelde ik die ene vraag: ‘Klopt het dat je jezelf inhoudt? Waar ben je bang voor?’

Een prachtig gesprek volgde. Over de angst niet genoeg te leveren, niet genoeg verschil te kunnen maken en er wel geld voor te vragen. De opluchting op het gezicht toen alles uitgesproken was. De koers helder. Waar mag zij het innerlijk proces nog dieper aangegaan, en waar is de trap onder de reet de beste oplossing.

Van frustratie naar vertrouwen. Met een prachtig en concreet plan voor de volgende stap. Trots op haar proces. Haar groei en haar bereidheid zichzelf in de spiegel aan te kijken. Trots.

Gevoelens en emoties - vastberadenheid

Gevoelens van verwarring en wanhoop

De laatste sessie. Verwarring. Niet weten waarheen: ‘Hoe bepaal ik mijn waarde? Zoveel ideeën, maar wat ga ik nu daadwerkelijk doen? Er schiet van alles door mijn hoofd. Maar ik voel het niet. Ik kan er geen connectie mee maken. Als ik kies voor 1, dan kies ik tegen 2. Als ik kies voor 2, dan negeer ik een groot deel van mijzelf. Dan ben ik niet compleet.’

Ik zag wat zij nog niet zag: ‘Wat als we 1 en 2 nu combineren? Het ultieme product creëren waarmee jij de levens van vrouwen op een unieke, bijzondere, niet te ontkennen manier kan veranderen. Niet een beetje, maar echt veranderen?’

En wat dan ontstaat: van totale verwarring en bijna wanhoop naar een vastberadenheid waar je U tegen zegt. Mijn hart huppelt, want hoe tof om zo snel te shiften naar een prachtig nieuw concept.

Dankbaarheid

Zo terugkijkend snap ik mijn tranen. Het zijn goede tranen. Een beetje vermoeide tranen, verdrietige tranen. Want he, ook ik ben mens met zorgen en soms iets te veel op haar bordje.

Maar vooral tranen van dankbaarheid (en gosh, ik heb zo’n hekel aan dat woord dankbaarheid dat vaak zo loos wordt gebruikt, maar het is wel wat ik nu voel). Dat ik met al mijn enthousiasme. Mijn denkkracht. Mijn scherpte. Mijn intuïtie. Mijn verhalen. Zo veel vrouwen mag helpen die aller aller aller leukste ondernemer in zichzelf naar boven te halen. Dat.

Ik zet de muziek nu uit. Het is genoeg geweest. Mijn boek wacht. En een kop thee. Mijn voeten onder een dekentje. Dit was een toffe dag. Met alles erop en eraan.

Wil je nog meer inspiratie beluisteren? Ook mijn Podcasts zitten boordevol tips en adviezen.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!