Hardlopers zijn doodlopers. Ik heb altijd een afschuwelijke hekel aan die uitspraak gehad. Want, ik ben jarenlang een fervent hardloper geweest. Dus ik vond het nooit zo leuk als iemand daar opmerkingen over maakte.

En toch, toch ben ik het ook wel met deze uitspraak eens. Waarom?

Ik heb geen ziiiiiiiiiin meer!

Zoals dat gaat met hardlopen. Er komt een punt waarop je moe wordt. Je voeten pijn beginnen te doen (bij mij was dat ALTIJD standaard op 16 km, geen km vroeger of later). Je ziel gaat protesteren: ‘Hoe ver is het nog, ik ben geen ziiiiiiiin meer!’

En wat doe je dan? Nou, twee opties: stoppen of doorgaan. En ik, ik koos altijd voor doorgaan. Liefst niet op een iets lager tempo. En even een paar minuten wandelend op adem komen, dat vond ik een zwaktebod. Dus stug doorgaan. Door de pijn en de vermoeidheid heen. DOOR! Dat ik nog dagen met spierpijn of kapotte voeten rondliep, dat nam ik voor lief.

Niets gaat vanzelf

Misschien ben jij geen hardloper maar herken jij dit wel in je business: koste wat kost doorgaan. Zal het niet linksom lukken, dan rechtsom. En daar is op zich niets mis mee. Een bedrijf runnen vraagt nu eenmaal doorzettingsvermogen: niets gaat vanzelf.

Doelloos rondrennen

Maar vaak resulteert dit ‘zonder even stilstaan en nadenken’ in doelloos rondrennen. Het een na het ander oppakken. Nog een nieuw aanbod bedenken. Of toch nog iets voor die ene doelgroep. En he, dat is een leuke opleiding, misschien biedt die precies waar ik naar op zoek ben. En zo ga je maar door, door, door en door.

Er is geen focus, je klant heeft geen idee wie je nou eigenlijk bent, waar jij voor staat en wat jouw expertise is, je lijkt immers wel van alles wat te doen!?

En zelf raak je ook het spoor bijster. Want als iemand jou vraagt wat je doet, dan kom je met een omfloerst en vaag verhaal. Even in een paar zinnen jezelf helder en duidelijk presenteren? Kansloze missie.

Dit kost te veel energie

Die spierpijn en kapotte voeten uiten zich hier dan op een heel andere manier: je business komt niet van de grond. Of je weet je praktijk wel op poten te zetten, maar het kost ontzettend veel energie, te veel energie.

Van A naar B, met een soepel lijf en poezelige voetjes

Dus sta met regelmaat stil. Niet om te stoppen, maar om een plan te maken. Een plan met focus. Een plan met een helder doel. Een plan met duidelijke stappen, van A naar B. Een plan waarmee je door kunt gaan. Met een soepel lijf en poezelige voetjes.  😉

Wanneer maak jij pas op de plaats om zo’n plan te maken?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!