“Ik moet eerst een website hebben”, een uitspraak die ik veel hoor van startende coaches. Onzin! Je hebt helemaal geen website nodig om je bedrijf op poten te krijgen.

Krijg je nu vlekken in je nek? Staan je haren overeind? Kromme tenen in je schoenen? Die Marlies is GEK GEWORDEN! Wat een poep praat zij!

Even vooropgesteld: als je een eigen bedrijf hebt, is het retehandig als mensen je kunnen vinden. Weten dat je bestaat. Weten wat je doet. En weten hoe ze je moeten bereiken. En dan is een website, laten we eerlijk zijn, wel een goed idee.

Maar, is die website nodig om te kunnen starten?

En, hoe af moet die website zijn om te kunnen starten? Hangt echt alles van die website af?

Waar moet ik beginnen?

Ik krijg veel vragen van startende coaches, met name over waar zij moeten beginnen. En ja, dat gaat dus ook vaak over die website. Er is weinig tot geen budget, want er moet nog gestart worden met de business. Dus die website kan nog niet, of niet zoals je wilt, of…

En dan moet er ook een naam komen. En een logo. Oh, en dan moeten er nog teksten op die site. Niet voor iedereen is het schrijven van heldere teksten even vanzelfsprekend. En… En daar ga je dan… Voordat je het weet ben je een half jaar, een jaar, of langer verder. En er gebeurt niets.

Heb je dan een website nodig? Nee. Ja. Nee.

Wat je als allereerste nodig hebt, is een plan.

Zorg ervoor dat je weet waar je voor staat!

Als jij weet wat je wilt, en je stelt jezelf een helder doel en je maakt daarvoor een helder en concreet plan… Als jij precies weet wat je in die praktijk wilt gaan doen… Wie jij bent … Waar jij voor staat… Wie jij met welke vraag wilt gaan ‘bedienen’… Als jij ervoor zorgt dat je jezelf durft te laten zien aan de buitenwereld….

… dan komen die klanten wel. Ook voordat je een website hebt. Voordat je visitekaartjes gedrukt zijn. Voordat je flyers hebt uitgedeeld.

Omdat je aan iedereen vertelt over je passie. Zonder aarzeling en vol energie. Op het schoolplein bij je kinderen. Bij de manege. Tussen de schappen in de supermarkt. Ik ken menig coach die zo een volle praktijk had voordat er een website was. Echt waar. Dus aarzel niet, aan de slag.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Aarzel je wel? Weet je niet waar je moet beginnen? Maak een afspraak voor een gratis Skype-sessie. Dan kijk ik met je mee. Gratis en vrijblijvend. Want ik gun ook jou een succespraktijk!

Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!