Heilige tijd, DE succesfactor voor je kindercoachpraktijk. Ik schreef er onderstaande over:

Zondagavond. Morgen is de kerstvakantie officieel voorbij. Maar jeetje, het is wel een anders dan anders start van het jaar. Misschien kijk je er ontzettend naar uit morgen weer aan de slag te gaan. Misschien zie je er juist tegenop.

Omdat je weet dat het jongleren wordt met kids thuis die begeleid moeten worden bij hun schoolwerk. Omdat je ‘gewoon aan het werk moet’. Omdat je partner ook weer aan de slag gaat. Omdat het huishouden roept na 2 weken gezellig de boel de boel. Omdat je vol in en met je praktijk aan de slag wil maar je door alle ontwikkelingen het gevoel hebt dat je van alles kunt willen maar HOE dan? Waar moet je de tijd vandaan halen als alles en iedereen aan je trekt?

.

En, eerlijk is eerlijk… ook ik voelde dat de afgelopen dagen ergens zo. De een gaat wel gewoon naar school (eindexamenkandidaat), de ander heeft thuisonderwijs (mevrouw begint met online gym????) en manlief moet weer naar kantoor. De koelkast is leeg, dus willen we morgen fatsoenlijk eten moet er nog wel effe een ritje supermarkt gedaan worden. We hebben de afgelopen twee weken niets anders gedaan dan opruimen, opruimen, opruimen en achterstallige klusjes in huis, en nu is het tijd om flink schoon te maken omdat er met al dat opruimen en klussen nogal wat stof is neergedaald. Morgen start een nieuwe groep aan de 90-daagse. Er staan voor de komende week masterclasses, webinars en Q&A’s op de planning die nog wel eventjes gemaakt moeten worden. Enneh… nou van alles.

Dit is wat de lockdown met ons doet

Ik kijk er ontzettend naar uit weer vol aan de bak te gaan. En ik voel ook dat het veel is. Bezorgde mails en berichtjes van klanten bevestigden deze dagen mijn vermoeden: de meesten van jullie vrezen de komende weken.

Lockdown of niet, corona of niet, een van de belangrijkste succesfactoren voor je praktijk is het creëren van, zoals ik het noem, heilige tijd voor je praktijk. Altijd een uitdaging, niet alleen in deze tijden. Wel nu nog even een extra uitdaging.

Wil je een succes maken van je praktijk, dan moet je tijd reserveren

We hebben de neiging om voor alles en iedereen te zorgen en de overgebleven tijd te gebruiken voor het ondernemen. Maar, helaas pindakaas, dat gaat hem niet worden. Wil je een succes maken van je praktijk dan MOET je tijd reserveren om dat mogelijk te maken. Dan MOET je die gereserveerde tijd ook daadwerkelijk gebruiken om aan je praktijk te werken. Dat betekent dat je niet anders kan dan heel duidelijk zijn naar je omgeving welke tijd heilig is en wat dit betekent. Heel concreet. Die heilige tijd ruil je niet in voor boodschappen, schoonmaken, begeleiding van schooluitjes, luizenpluizen, koffiedrinken met een vriendin, thuisblijven voor het ontvangen van een pakketje of reparateur, etc.

En natuurlijk kan er altijd iets groots en meeslepends gebeuren waardoor je niet anders kan dan je heilige tijd opgeven. Maar wees eerlijk, doen we dat niet wel heel erg makkelijk? Durf jij voor jouw heilige tijd te gaan staan en een andere oplossing te zoeken voor die klus die OOK gedaan moet worden? Kunnen de boodschappen op een ander moment? Kun je een uur eerder opstaan om aan je praktijk te werken? Kun je je partner vragen een keer thuis te blijven voor een ziek kind? 

.

‘Ik ben toch thuis’ dus…

Begrijp mij niet verkeerd, toen ik 10 jaar geleden startte als ondernemer trapte ik ook in die valkuil. Want ‘ik was toch thuis’ dus kon ik net zo goed al die dingen ook even regelen. Maar eerlijk? Daar groeide mijn praktijk niet echt van. Op het moment dat ik met manlief om de tafel ging en we de taken opnieuw verdeelden zodat ik mijn bedrijf echt een eerlijke kans kon geven, begon het te groeien. Ik had een duidelijk commitment uitgesproken: dit wilde ik, dit ging ik doen, hier ging ik voor… niet een beetje maar helemaal. En ik ben nog elke dag dankbaar voor dat besluit.

Hoe ga JIJ heilige tijd voor je kindercoachpraktijk veiligstellen?

Dus, op de valreep van de nieuwe werkweek wil ik je vragen: Hoe ga jij de heilige tijd voor jouw praktijk veiligstellen in de komende weken? Wat kan er wel? Wat is haalbaar? Waar kun je het nog oprekken? Welke opties had je misschien nog niet bekeken?

Wees creatief. Gun het jezelf. Gun het je praktijk. Je verdient het! Deel je met mij hoe jij je heilige tijd gaat pakken voor je praktijk?

(Oh, en als je nu vraagt hoe ik dat morgen doe? Ik gooi mijn oude ritueel er weer in: morgenochtend gaat om 6 uur de wekker. Zodat ik een uur voor mijzelf heb. Het hele huis nog in slaap. Een uur om te lezen (op dit moment The soul Sourced Entrepeneur), mijn dag te visualiseren en de acties voor de week te plannen. De beste manier om de dag te starten. Ik heb er nu al zin in!)

.

.

.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!