Ik zal het nooit vergeten. Mijn eerste zomer in mijn kindercoachpraktijk. Ik had sinds mijn start een handjevol klanten gehad. Maar eerlijk is eerlijk, het was vele malen rustiger in mijn praktijk dan ik wilde. En toen kwam die zomer. Al anderhalve maand voordat de vakantie begon werd het NOG stiller. En als ik al iemand sprak, dan hoorde ik vaak ‘we tillen het over de zomervakantie heen’.

Te druk, te moe, het was dan niet het moment.

Ik had geen 1 klant!

Dus die eerste zomer in mijn kindercoachpraktijk was het stil. Sterker nog, ik had geen 1 klant tussen juni en september. En dan hoef ik niet uit te leggen dat dat een wat benauwdmakende situatie was… Want, mijn praktijkruimte moest wel gewoon betaald worden. De boodschappen thuis ook. We hadden ook nog een vakantie gepland. En ik verdiende NIETS.

En hoewel ik wist dat dit er ook bij hoort, durfde ik er op dat moment niet op te vertrouwen dat het wel goed zou komen. Dat dit echt alleen maar een tijdelijke neerwaartse lijn was. En dat die lijn weer omhoog zou gaan. Als ik maar actief bleef en vertrouwen bleef houden.

AAAHHHHHHH, WETEN dat het zo zou gaan is een ding. Maar er ook echt op durven vertrouwen en dat vertrouwen VOELEN, dat was nog een tweede.

Ik kon mijn klok er op gelijk zetten: ik had NIETS te doen

In de loop van de jaren leerde ik dat ik er inderdaad op mocht vertrouwen. Er zaten altijd twee dips in het jaar. De maand december en de zomervakantie. Ik kon er mijn klok op gelijk zetten.

Ik leerde echter ook dat ik mijn klok er op gelijk kon zetten dat in september een heleboel nieuwe aanmeldingen kwamen. Meer dan in de rest van het jaar. Hetzelfde gold voor januari.

Ik noemde het altijd het ‘we keken zo uit naar de zomervakantie maar we ontdekten dat de struggles in ons gezin in de zomervakantie ineens niet met de Noorderzon zijn verdwenen dus zoeken we op onze telefoon, al liggend onder een palmboom, naar een oplossing’-fenomeen. Met als variant het ‘we hebben met zijn allen zitten chagrijnen onder de kerstboom dus zocht ik een oplossing via google, zittend onder diezelfde kerstboom’-verschijnsel.

Klinkt een beetje lullig en bout zo, maar ja zo ging het wel.

Ik had dus IETS te doen

Dus, wat mij te doen stond:

  • Accepteren dat het in de zomer vele malen rustiger was, dat de aanmeldingen en dus ook de inkomsten even flink zakten.
  • Genieten van de ruimte in mijn agenda (want op een gegeven moment was die het hele jaar overvol dus die zomer en decembermaand waren een verademing).
  • Opladen voor de drukke periode die daarna geheid weer zou komen.
  • Ervoor zorgen dat klanten mij onverminderd konden blijven vinden op het moment dat ze weer op zoek gingen naar hulp voor zichzelf of hun kind. Dus ook juist in die periode zichtbaar zijn en blijven.
  • De vrijgevallen tijd gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe trainingen, workshops, etc.

En dat maakte dat ik in de zomer toch altijd weer – wel een tandje lager – aan het werk was. Op een heel andere manier. Ik besteedde mijn tijd aan activiteiten die in die zomermaanden geen geld opleverden. Maar daarna wel. Sterker nog, als ik mij in die zomer daar niet op had voorbereid dan was het in die topmaanden ook een stuk stiller geweest.

Besteed je tijd handig!

Moet je dan de HELE zomer keihard aan het werk? NEE!

Besteed je tijd WEL handig.

Laat jezelf met regelmaat zien. En bedenk dat jouw toekomstige klanten echt niet helemaal uit de lucht zijn. Want ook zij ervaren meer rust en ruimte. Al dan niet terwijl ze onder die palmboom liggen. En als ze dan gaan zoeken online, dan wil je dat ze JOU vinden.

Deel dus ook in de zomervakantie tips uit, schrijf je blogs, post eens een video. Laat jezelf zien! (Enneh, dat kun je op social media en op je website allemaal programmeren he. Zodat die posts netjes verschijnen op een moment dat jijzelf aan het strand ligt met een verkoelend drankje.  😉

En ben je nog niet zover, gebruik dan je zomervakantie om in alle vrijheid te mijmeren over jouw ideale praktijk. Hoe ziet dat eruit? Wat zou je willen bereiken? En wat is ervoor nodig om dat voor elkaar te krijgen. Maak een plan en go!

Ik wens je een geweldige zomer toe!

Enneh, ben jij er klaar voor om in september voor eens en altijd die praktijk stevig neer te zetten en kun je wel wat tips gebruiken hoe je dit aanpakt? Meld je dan aan voor de workshop Klaar voor de start van vrijdag 13 september. Ik neem je 3 uur lang mee in mijn ervaringen. Ik inspireer en motiveer. En vertel je precies welke stappen onontbeerlijk zijn als jij die praktijk van de grond wilt krijgen!  Weet je welkom.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!