Hoe gaat het met je bedrijfje?

Het is zaterdagavond. Een gezellige borrelavond bij vrienden. Ik schenk mijzelf nog een wijntje in en raak in gesprek met de vader van mijn vriendin. “Hoe gaat het eigenlijk met je bedrijfje. Je deed iets met kinderen, toch. Kun je daar nou een beetje van leven?

Van schrik schenk ik bijna naast mijn glas. Mijn hart bonkt, mijn wangen gloeien, ik hap naar adem om een antwoord te geven, en er komt een stamelend antwoord uit.

Mijn onzekerheid vloog mij naar de keel

Herken je dit? Ongemakkelijk he! Dit moment was niet de enige keer dat dit mij overkwam. Het is wel het moment dat mij het meest is bijgebleven. Ik voelde mij door de manier waarop de vraag werd gesteld namelijk helemaal niet serieus genomen. Gevolg: mijn onzekerheid vloog mij in een klap uitvergroot naar de keel. Als ik al een verhaal had gehad, dan had ik het niet meer uit mijn strot gekregen.

Maar dat was toen. Want inmiddels weet ik: of die vraag nou kritisch was bedoeld of niet, de enige die bepaalt hoe zo’n gesprek verloopt, dat ben ik. En gelukkig overkomt mij dit niet meer.

Nu smul ik van zo’n vraag

Hoe komt dat? Ik weet waar ik voor sta. Ik weet precies wie ik in mijn praktijk help, waarom en waarmee. Ik weet dat mijn klant dankzij mijn begeleiding enorm geholpen is, geen twijfel over mogelijk. En dat merk je in mijn verhaal. Dus zo’n vraag, daar smul ik nu van. Yeah, de kans om vol enthousiasme over mijn werk te vertellen. Hoe cool is dat!

Tref ik nooit meer kritische mensen? Uh, nou uh, ik kom ze met regelmaat tegen. Dus dat is het niet.

Ben ik zo zelfverzekerd en enthousiast omdat ik zoveel meer ervaring heb? Oh, dat zal vast een rol spelen.

Maar het allerbelangrijkste is dat ik mijn business vanaf de basis heel strak heb opgebouwd. Ik weet precies wie ik wil helpen, met wat voor vragen, en er is geen twijfel over mogelijk wat ik deze klant te bieden heb. En dat voelt goehoed!

Werk aan je shit, dan komt de rest ‘vanzelf’

Daarnaast, en dat is niet onbelangrijk, heb ik gewerkt aan allerlei belemmerende overtuigingen. Want, zeg eens eerlijk, herken je dit:

  • Ben jij doodsbang een keer door de mand te vallen?
  • Vraag jij je serieus af wie er nu eigenlijk op JOU zit te wachten?
  • Twijfel jij elke dag weer of je eigenlijk wel kunt coachen (en betrap jij jezelf regelmatig op een plan B terwijl je de vacaturesites afzoekt)?
  • Of heb jij allerlei andere onzekere, vernietigende gedachten?

Nou, dit had ik dus ook. Maar nu niet meer. Dus, als je echt, echt, echt stappen wilt zetten. Werk dan aan die shit. Geloof me, als je DAT hebt opgeruimd, dan gaat alles stromen.

Durf je dat aan? Plan dan een gratis sessie in. Kijken we samen wat jou tegenhoudt, en welke stappen jij kunt zetten om dit los te laten. Weet je welkom!