Eigenzinnig, ontbijt met nasi

Eigenzinnig?!

Zondagochtend. Het hele huis slaapt. Ik zit met een van onze twee harige monsters op schoot op de bank. Te genieten van die stilte.

Dan wordt het rustig in mijn hoofd. Krijg ik automatisch heel, heel, heel veel zin om te schrijven. Ware het niet dat die witte kat met vacht die hem in het koude Siberië warm zou kunnen houden schandalig langgerekt over mij heen ligt. En ik eigenlijk neeeeeet niet bij het toetsenbord van mijn laptop kan.

Afleiding?!

Gelukkig komt vanzelf dat moment dat zoonlief beneden komt. Mijn schoot wordt verlaten want er is iemand anders die aandacht geeft, en ik plant mijn laptop op mijn bovenbenen. Zit er klaar voor en… de geur van nasi dringt mijn neus in. Mind you, het is zondagochtend 8.35 he. Nasi! Why?

Met een vleugje misselijkheid vraag ik zoonlief of hij nu ‘really, nasi opgewarmd voor het ontbijt?’

Waarop zijn: ‘Ja, lekker man, zou je ook moeten proberen.’

Ik mompel nog iets dat lijkt op dat ik wel gek zou zijn
Waarop hij duidelijk is: ‘Ik vind het lekker.’

Wees eigenzinnig en weet wat je wilt

En dit, dit is iets zo typisch voor die inmiddels 1.85 lange puber van me. Hij staat met zijn maatje 45 meer dan stevig op deze aardbol. Weet wat hij wil. En heeft er echt schijt aan wat een ander denkt.

  • Als 2-jarige speldjes in zijn haar, net zoals dat vriendinnetje. Tuurlijk!
  • Trainen met volwassenen omdat er geen aikido voor pubers is? Vanzelfsprekend.
  • In 4 havo bijna 2 maanden een zeilreis maken en examens voorbereiden op de oceaan. Uiteraard.
  • Vakkenvullen bij de AH? Nee, liever coaches blij maken met goede profielfoto’s. Ik keur het goed.

…En dus nasi voor het ontbijt als hij daar zin in heeft.

Super eigenzinnig. Maar ook slim. Want er gaan weinig kansen aan hem voorbij. En daar, lieve jij, kunnen wij met zijn allen nog heel heel heel veel van leren.

Durven en Doen

Want, hoe vaak houd jij je niet in? Omdat iemand er iets van zou kunnen vinden? Of, omdat het anders is dan anderen doen. Anders, dus apart, gek, onverstandig, dom, risicovol of wat dan ook.

Hoe zou het zijn als ook jij iets vaker zou doen waar je zin in hebt? Zou durven gaan voor wat jij wil en waar jij in gelooft? Als jij ook eens lekker met dat maatje 37, 38, 39 (?) stevig op die aardkloot ging staan?

Ik gun het je zo! Want daar ligt ook voor jou de belofte van een succesvolle praktijk. Een praktijk waar je al tijden van droomt, met de klanten waar jouw hart een huppeltje van maakt.

Dus, wat voor eigenzinnigs kan jij nog deze week doen, liefst vandaag trouwens, dat jou weer een stap dichter bij dat succes brengt? Ook al is het misschien een beetje anders, of gek. Wil je het met mij delen? Luister ook eens naar deze Podcast

Eigenzinnig

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!