Je hoofd loopt over, en er komt niets uit je handen. Je barst van de ideeën. En je weet van gekkigheid niet waar je moet beginnen. Waardoor het lijkt alsof je juist inspiratieloos bent. Je bent je mojo kwijt. De flow. Je voelt je opgejaagd. En er gebeurt NIETS.

En inmiddels zie je IEDEREEN om je heen met geweldige dingen bezig. Het ene succes na het andere boeken. De ene na de andere klant binnenslepen. Geniale post op geniale post Facebook opslingeren. Bruisende stories op Insta. IEDEREEN weet waar ie mee bezig is. Behalve jij.

Herkenbaar?

En zeg nou niet dat je hier nooit last van hebt. Want ik geloof er geen sikkepit van. Want weet je, ook mij overkomt dit regelmatig. Zeker op de momenten dat mijn hormonen overuren draaien. Dan lijkt iedereen geslaagd, behalve ik. Het liefst kruip ik dan een paar dagen even weg in een hoekje. Sippie sippie mokkie mokkie doen in mijn eentje.

De 5 dingen die ALTIJD helpen

Maar wat kun je nou doen om die flow weer terug te krijgen? Weer te stralen en bruisen? En vooral: je geniale ideeën weer om te zetten in daadkrachtige acties?

 1. Stop met vergelijken!
  Stop me jezelf vergelijken met anderen. Ten eerste zie je van die ander alleen de buitenkant, dus je weet niet of het gras daar van nature zo groen is of dat het stiekem kunstgras is. Ten tweede: jij bent niet die ander. Jij hebt andere talenten. Jij wordt gelukkig van een andere doelgroep waarschijnlijk, of van een andere werkwijze. Jij voelt je senang bij een andere manier van zichtbaarheid. En jij hebt hoogstwaarschijnlijk heel andere doelen. Jij bent jij. En jij moet vooral je business runnen op een manier die bij JOU past.
 2. Laat je niet opjutten, en stel je eigen doelen
  Next level. Opschalen. Six figures omzetdoel. Moeiteloos online ondernemen. Op vakantie gaan terwijl je bankrekening volstroomt. In no time 10.000 euro per maand omzetten. Zomaar een paar voorbeelden van de kreten die je op social media tegenkomt. Het lijken de ultieme doelen van het moment. Maar, is dat JOUW doel? Wat wil jij nou echt? Waar word jij gelukkig van? Wat is er voor jou nodig om je geslaagd te voelen? Voor JOU, en niet langs de maatstaf van de buitenwereld. Heb je dat al eens eerlijk onder de loep durven nemen? Nee? Doe dat dan. Kies voor jezelf. Je eigen doelen. Je eigen leven.
 3. Stap er met regelmatig even uit
  Als je ‘uit je flow’ bent, dan kun je halsstarrig doorgaan zoals je gaat. Met samengeklemde kaken. Door, door, door. Om er aan het eind van de dag, of nog erger: aan het eind van de week of maand, achter te komen dat je geen steek verder bent. Dat de stress alleen maar hoger is opgelopen, je bankrekening leger, en je met eerlijkheid nog niet weet of je beter die vaste baan kunt zoeken of toch nog een coachopleiding volgen. Je draait in kringetjes. In je eentje.
  Dit is het ultieme moment om er even uit te stappen. Echt even jezelf een dagje vrij te geven van werk. Ga naar de sauna, maak een lange wandeling over het strand of door de bossen, boek een yogales (en volg hem ook), lees een boek (voor fun, niet voor zaken). Kortom: doe iets dat NIETS met werk te maken heeft. En weet je, ik garandeer je, je voelt je na die dag stukken beter. De mist in je hoofd trekt op. De stress verlaat je lijf. Je voelt je weer opgeladen. En de dag daarna start je met frisse zin weer aan je plannen. Sterker nog: grote kans dat je tijdens de dagje vrij al bent overvallen door een enorm ‘oh ja’-inzicht. Een inzicht dat je weer op de rit zet. In die flow brengt.
 4. Zoek een intervisiegroep of businessbuddy
  Zorg ervoor dat je met regelmaat een (half) dagje al werkend afstand neemt van je bedrijf. Leg casuïstiek voor in je intervisiegroep. Of spreek een keer in de maand af met een businessbuddy. Leg aan elkaar vraagstukken en ideeën voor. Houd elkaar scherp. Op inhoud EN op planning. Het houdt je op koers.
 5. Neem een coach
  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: neem een coach. Om regelmatig even terug aan de tekentafel te gaan. Om je doelstellingen en te nemen stappen helder in kaart te brengen, elke keer weer. Om al je vragen voor te kunnen leggen. Om mee te kunnen lachen en huilen. Om je neus af en toe weer even in de juiste richting te laten zetten. Om je op te laden. Voor het schouderklopje bij elke overwinning, groot of klein. En voor de trap onder je bevallige achterste als dat nodig is.

Wil je met mij delen wat jij doet als je je flow even kwijt bent?

(Oh, en als je je afvraagt waarom die foto met walvissen? Deze foto brengt mij terug bij mijn ultieme ‘uitstap-moment’ van afgelopen zomer. Ik ging volledig op in het spektakel dat zich voor mij afspeelde. De pracht van de beesten. Hun samenwerken. De harmonie. Groots en meeslepend. Ik werd er rustig van. Ik voelde mij dankbaar voor zoveel moois.  En ik zette voet aan wal met een bruisend hoofd. Vol ideeën. Volledig geïnspireerd.)

___________________________________

En denk je nu, wat kan zo’n coach mij opleveren? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis sessie. Dan kun je vrijblijvend kennis met mij maken. En het levert je ook nog minstens drie tips op waar je direct mee verder kan. Of schuif aan bij de eerstvolgende workshop Klaar voor de Start van 9 november. Een middag lang deel ik al mijn ervaringen met je, en ik neem je mee in de 5 belangrijkste stappen bij het solide neerzetten van de basis voor een succespraktijk. Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!