Buiten adem kom ik binnen. Iets met tegenwind en te laat vertrokken thuis. Mijn hart klopt. Van inspanning. Mijn hart klopt. Van opwinding. Het is zover.

Nog een handtekening hier, een krabbeltje daar. Na uitleg en testen van alle toegangssleutels is het eindelijk zover. We stappen in de lift naar de vierde verdieping.

Boven gekomen draai ik de hoek van ‘mijn’ gang om. Wow, wat is het GAAF geworden!!! De gang is fris geverfd. En over de hele lengte van de glaswand is gematteerd folie aangebracht. En op de deur…. Is mijn logo uitgesneden. Wat ziet dit er gaaf en profi uit!

Mijn ruimte

Mijn ruimte. De ruimte die twee keer het formaat heeft van de ruimte waar ik de afgelopen vierenhalf jaar in Voorschoten zat. De ruimte waar ik mij dus  – ook als ik met groepen werk – vrij kan bewegen. De ruimte die aan weerszijden wordt begrensd door geluidsdichte muren. De ruimte met superveel licht. De ruimte met gekke, speelse hoeken erin. De ruimte met perfecte klimaatbeheersing. De ruimte waar ik de komende jaren met Jouw succes-PRAKTIJK! zal toeven.

Dit is best een forse stap

Mijn hart maakt een paar salto’s. Wat word ik hier blij van. Mijn hart slaat ook een keer extra hard, want ik vind het megaspannend. Aan de goede kant van spannend, maar toch. Want het is een behoorlijke stap. Om een ruimte te huren die twee keer zo groot is, betaal ik vanaf december bijna het viervoudige aan huur. Dit is best een forse stap.

Samengeknepen billen en klotsende oksels

Bijna 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen richting zelfstandigheid. Stap voor stap. Beheerst en – soms ronduit – voorzichtig. De ene keer vol overtuiging, de andere keer met samengeknepen billen en klotsende oksels. Maar ik deed het, elke keer weer.

Ik moest wel, dus ging ik door

Die kindercoachpraktijk bloeide echt niet vanaf de eerste dag. Het was kei- en keihard werken. Maar het lukte wel. Af en toe met een communicatieklus ernaast voor extra inkomsten. Om grote investeringen op te vangen, of om een bijzondere zomervakantie te financieren. Er was in die startjaren geen ruimte voor hobby-ondernemen, er moest brood op de plank. Die druk vond ik zwaar, en het is ook mijn redding geweest. Ik moest wel dus ik ging door, ook als het spannend was of tegenviel.

Terugkijkend kan ik niet precies zeggen waar het kantelpunt zat. Het punt waarop een hobby waar ik wel heel hard voor moest werken gewoon een retegoedlopende praktijk was geworden.

Het zegt zoveel

En nu sta ik hier. In die megagrote ruimte. Deze ruimte vertegenwoordigt alles dat ik in de afgelopen jaren heb bereikt. Het voelt als een bevestiging.  Ik was het al, maar nu kan ik er niet meer onderuit: Ik ben een serieuze ondernemer. Zo’n beetje als wanneer je na een jarenlange relatie alsnog gaat trouwen. Er verandert niet zoveel, maar het zegt zoveel. Dat.

Het is helemaal goed zo

Ik ben trots. Blij. Bang. Opgewonden. Euforisch en chicken-shit. Alles tegelijkertijd. En ik geniet ervan. Het klopt. Het past. Het is helemaal goed zo.

(Oh, en toch ook best bijzonder… Dat je dus wakker ligt over de inrichting, omdat je je serieus afvraagt of alles dat je van plan bent wel zal passen….)

Wil jij een van de eersten zijn die aanschuift in mijn nieuwe ruimte? En wil jij alles uit 2020 gaan halen? Dan heb ik een supergave dagworkshop voor je ‘De kindercoachpraktijk van je dromen‘. Minimale investering, maximaal plezier, inzicht, motivatie en inspiratie. De workshop van 19 november is uitverkocht, maar op 13 december is er nog genoeg plek. Dat krijg je dan he, als je ineens twee keer zoveel ruimte hebt! Weet je welkom!

 

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!