Twee weken geleden woonde ik het Kick Ass Business Event van Veronique Prins bij. Geweldige dag, mooi programma, dus ik ging ’s avonds meer dan geïnspireerd naar huis.

Ik had geen keuze!

Tijdens het event sprak niet alleen Veronique zelf, maar ook Bibian Mentel. Meervoudig kampioen snowboarden. Met een pittig verhaal. Ruim 15 jaar geleden werd bij haar voor het eerst kanker geconstateerd. Operatie op operatie volgde, waaronder de amputatie van een deel van haar onderbeen. Helaas was het daarmee niet voorbij: ook na de amputatie kwam de kanker meerdere keren terug, op verschillende plekken in haar lichaam. Bibian deelde hoe zij steeds zo snel mogelijk wist te revalideren zodat zij opnieuw op die snowboard kon stappen. Met nog vele medailles tot gevolg.

De hele zaal was er stil van. Menig tissue kwam tevoorschijn, en ook ik hield het niet droog. Wat een wilskracht, wat een veerkracht, wat een puur, stoer en gaaf wijf die Bibian! Met zo’n mindset, zo’n wilskracht weet zij keer op keer het onmogelijke mogelijk te maken. Op de vraag hoe zij dit doet: “Ik had geen keuze!”

Boos

Toen Bibian de zaal verliet, moest iedereen even bijkomen. Ik was ontzettend geraakt. Op meerdere manieren. Ik voelde mijn eigen wilskracht in mij borrelen. Ik ken die wilskracht heel goed. Alleen kan ik hem niet altijd aanboren. En dat maakt dat ik soms tot stilstand kom, of mijn kop laat hangen. Net als Bibian heb ik dan het gevoel dat ik geen keuze heb. Maar dan de ‘verkeerde’ kant op. Het lukt gewoon niet, ik ben dan uitgeblust, zie het niet meer zitten, er lijkt geen enkele weg meer naar Rome te leiden. En zeg nou eens eerlijk, dit herken jij toch zeker ook!?!

Ik was dus ook een beetje boos, op mezelf. Wat een gemiep en gezever, Marlies. Moet je kijken wat Bibian weet te overwinnen. En wat heb jij dan te klagen? Waarom geef je soms zo makkelijk op? Waarom laat je je soms door de kleinste tegenslag volledig uit het veld slaan?

Ik ben het er niet mee eens

“Ik had geen keuze!”  Die woorden bleven bij mij hangen. En ik realiseerde mij dat ik het niet met Bibian eens ben. Je hebt altijd een keuze. Zij had er ook voor kunnen kiezen na de shock van het nieuws dat ze ziek was, tot stilstand te komen. Op te geven. Haar levenslust kwijt te raken. Opnieuw te leren lopen maar het snowboarden te laten voor wat het was.

En dat deed zij niet. Zij maakte wel degelijk een keuze. De keuze om te leven. De keuze om er alles uit te halen. En de keuze om elke dag opnieuw haar doelen te stellen. Keuze op keuze op keuze op keuze. Kop op en gaan!

Welke keuze maak jij? Hoe ga jij om met je valkuilen en tegenslagen?

Voor meer inspiratie

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan het boek Kutkanker van Bibian Mentel. Gewoon verkrijgbaar via Bol. Houd er wel een doos tissues bij, je zult ze nodig hebben. En maak je op voor een flinke shift in je mindset. Stel je eens voor wat DAT met je leven zal doen.

Of kom morgenavond naar mijn workshop ‘Vanaf NU!’ waar ik – serieus EN met een knipoog – mijn ervaringen van afgelopen jaar met je deel. Zodat ook jij weer bewuster wordt van de keuzes die je hebt.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!