Elke keer weer kwam ik het tegen de afgelopen weken. Wie kan mij meer vertellen over de KOR? Wie kan mij adviseren? Wie gaat gebruiken maken van de KOR? Waarom wel? Waarom niet? Op Facebook, op Insta en ook mij werd de vraag met regelmaat gesteld.

De KOR, oftewel de Kleine Ondernemers Regeling. Het heeft menig (kinder)coach de afgelopen maanden beziggehouden.

Ik hield mij al die weken in

En ik merkte dat ik daar wat vind. En ik merkte ook dat ik wat ik daarvan vind niet hardop durfde uit te spreken. Waarom? Omdat voor mij het ondernemen niet op de eerste plaats om het grote geld gaat. Omdat succes voor mij niet in geld uit te drukken is. Omdat je voor mij niet pas meetelt als je streeft naar een minimale omzet. Omdat…

Dus hoor je mij ook niet zo vaak over geld en omzetdoelen… Is het raar als ik het daar nu ineens WEL over ga hebben?

Dus ik hield het al die weken in. En toch, toch… toch wil ik het kwijt.

Genoeg redenen waarom die KOR voor jou handig is

Die KOR dus. Onder de 20.000 euro omzet BTW-vrij, mits je die regeling aanvroeg. BTW-vrij betekent ook geen BTW terug kunnen vragen voor de kosten die je voor je bedrijf maakt. Dus wel zo handig om een goede rekensom te maken want alles bij elkaar maak je vaak toch meer kosten in een jaar dan je denkt.

Maar goed, het kan dus interessant zijn. Als je praktijk maar een heel klein onderdeel is van je (werkend) bestaan. Omdat je elders nodig bent. Omdat je misschien nog een flinke baan naast je praktijk hebt. Omdat je nog vol in een opleiding zit. Omdat je om gezondheidsredenen beperkt tijd en energie in je praktijk kunt steken.

Ja, ik geef toe, er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom je never nooit niet over een omzet van 20.000 euro na zou denken. Ook in mijn klantenbestand ken ik genoeg voorbeelden van vrouwen waarvoor die KOR een uitkomst is.

Hoe zou het zijn als je nou eens GROOT ging denken?

Maar, en daar komt ie… Als je nu ooit op een dag dacht: ‘Ja, ik weet het, ik word kindercoach!’ En je volgde die opleiding. Rende vol enthousiasme naar de KvK om je in te schrijven. Je begon met evenveel enthousiasme aan het opzetten van je praktijk. En – hoewel het misschien nog niet storm loopt – je wordt hier nog steeds super en dolgelukkig van????

Hoe zou het dan zijn als je niet nadenkt over de KOR maar dat je GROOT gaat denken en jezelf ten doel stelt die praktijk echt van de grond te krijgen? Te laten groeien. Er het allermeest en allerbeste uit te halen. En dat je ernaar streeft die praktijk zo’n slinger te geven dat je binnen die drie jaar (waarvoor je zou tekenen voor de KOR) er ALLES maar dan ook ALLES aan te doen om die omzet boven die 20.000 euro uit te laten komen?

Hoe zou het zijn als je groot ging denken in plaats van klein. Als je in mogelijkheden ging denken in plaats van in lastigheden en obstakels.

Hoe zou dat zijn?

Slinger een energie van groei in jezelf aan!

Geloof mij, dan slinger je een heel andere energie in jezelf aan. Een energie van groei. Een energie van groots dromen. Een energie van kansen en mogelijkheden.

Hoe zou dat zijn?

Als je die beperkende gedachten los zou laten: wat zou je dan gaan doen!?!

Ik wil je vragen – ook als je tekende voor de KOR – jezelf eens uit te dagen en na te denken over de mogelijkheden als je de beperking van ‘als ik onder de 20.000 euro omzet blijf’ loslaat. Hoe zou dat eruitzien? Wat zou dat met je doen? En vooral, wat is er nodig om daar te komen? Wat zou je dan gaan doen om je praktijk van de grond te krijgen dat je nu misschien nog wel laat liggen? Omdat je het spannend vindt. Te groots vindt. Te eng vindt.

Wat zou je dan gaan doen?

Ik ben ervan overtuigd, de plannen en ideeën die dan in je opkomen zullen je ver brengen. Echt, hand op mijn hart.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!