Ja, dat is dus mijn probleem, ik ken niemand!’ De reactie van een startende kindercoach op mijn vraag naar haar netwerk. En zij was bloedserieus. Ze had ook een prachtig plan voor haar praktijk. Een perfecte, heldere doelgroep. En een fantastisch en bijzonder, zeker niet doorsnee, aanbod. Dus je begrijpt, ik was meer dan enthousiast.

Alleen, met dit antwoord zakte de moed mij bijna in de schoenen. ‘Hoezo, ik ken niemand?’ lachte ik. ‘Je praat poep, iedereen heeft een mega netwerk. Dus jij ook. Je denkt alleen te moeilijk.’

100 man in 20 minuten

Dus ik gaf haar de volgende opdracht: Zet een timer op 20 minuten, pak pen en papier, en schrijf in 20 minuten ALLE namen op van mensen die je kent. IEDEREEN! Dus je partner, kinderen, ouders, neven, nichten, moeders op het schoolplein, de juf of meester, (oud-) collega’s, die aardige vrouw achter de kassa van de lokale super: IEDEREEN! Je stopt niet met schrijven, je gaat niet nadenken hoe goed je die persoon kent: schrijven! Jouw uitdaging, en die is absoluut haalbaar: na 20 minuten heb je een lijst met 100 namen!

En ik had gelijk

Een schamper lachje, van ongeloof. Maar ze deed het. ‘S Avonds stuurde ze mij een mail: ze had er langer over gedaan dan 20 minuten maar ze had die lijst met 100 namen.

Zo ga je van ‘ik ken niemand’ naar een netwerk van 100 personen. En weet je, deze 100 mensen kennen ook weer allemaal zeker 100 mensen, en die…. Heb je hem door?

Kom in actie, en je hebt je eerste klant

Het enige dat jij te doen hebt, is inventariseren hoe je deze mensen het beste kunt benaderen. Van een deel zul je emailadressen hebben, van een deel ook niet. Schrijf eens een korte mail aan iedereen van die lijst, waarin je kort uitlegt waarmee je bezig bent en vraag of zij iemand kennen die met jouw diensten geholpen zou zijn? En ieder ander waarvan je geen mailadres hebt, die spreek je aan op straat, op het schoolplein, in de super, of – als je een telefoonnummer hebt – bel je ze. Met hetzelfde verhaal en dezelfde vraag. Wedden dat jij jouw eerste klant hebt voordat je iedereen hebt benaderd?

Heel veel succes! Laat je mij weten wat deze oefening jou opleverde?

He, en wil je wel meer van dit soort praktische tips? Kom dan op vrijdag 25 mei naar mijn workshop Klaar voor de start. Je gaat gegarandeerd met bakkenvol inspiratie naar huis. Je twijfels en zorgen maken plaats voor die broodnodige ‘let’s do this’- spirit. Jouw eerste stap naar een succespraktijk. Ben jij erbij?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!