“Ik volgde een challenge en daar ging het alleen maar over ‘zichtbaar zijn’ en ‘jezelf laten zien’. En ik dacht alleen maar: MOET ik met mijn kop op FACEBOOK? Ik wil geen filmpjes maken. En tegen een computer praten. Ik wil gewoon mensen voor mijn neus. Dan heb ik een verhaal. Dan ben ik scherp. En dan weet ik te raken. Ik ben daar gewoon heel erg goed in. DAT past bij mij!”

De woorden van een klant van mij deze week. En oh, wat ben ik het met haar eens. En tegelijkertijd ook niet. Want, om die ene klant tegenover je te krijgen. Om de klant die jij wilt en die jij zo veel moois kunt bieden aan te trekken… moet die klant jou wel kunnen vinden.

En die klant vindt jou niet als je achter gesloten deuren blijft zitten. Als je de wereld niet over jezelf en jouw talenten vertelt.

Moet dit dan altijd met Facebook live’s?  NEE!

Verloochen jezelf niet!

Want als het maken van een filmpje absoluut niet bij jou past. Als het nep voelt. Als het een kunstje doen wordt. Als je daarbij het gevoel hebt dat je jezelf verloochent… Niet doen!

(Het is sowieso handig om heel goed na te gaan waar jij jouw ideale klant vindt, misschien is Facebook helemaal niet de plek… maar dat terzijde.)

Kies een manier die bij jou past

Zoek andere manieren om jouw klant van jouw bestaan te laten weten. Bel mensen. Ga langs. Vertel face-to-face je verhaal. Op de manier die bij jou past. Of schrijf blogs, Facebook-posts met een verhaal en goede foto maar zonder video. Het kan allemaal.

En ik weet zeker: als dat helemaal bij jou past. Als jij jouw boodschap op die manier perfect kunt overbrengen. Dan komt die klant. Echt waar.

Moet je het wel even doen. Keer op keer

Moet je het wel even doen natuurlijk. Want welk manier van communiceren je ook kiest: de kunst is je verhaal te vertellen. Elke keer weer. Op zoek te gaan naar die klant. Elke keer weer. En opnieuw te proberen als het niet in een keer lukt. Elke keer weer.


Ben jij op zoek naar een manier die bij jou past EN werkt? Kom dan op vrijdag 12 oktober naar de workshop ‘Klaar voor de Start’. In drie uur tijd neem ik je mee in de belangrijkste stappen om de basis van je praktijk stevig
neer te zetten. Ook je zichtbaarheid. Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!