Ik draai, draai, draai en draai. Kan geen makkelijke houding vinden. Mijn benen zijn rusteloos, mijn armen zijn rusteloos, mijn hoofd draait overuren. Ik word gek!

De ene na de andere gedachte tuimelt door mijn hoofd. Het lijkt wel alsof die krengen door mijn hele lijf razen. Heb ik de ene tot rust gemaand, popt de volgende alweer op. Om half 5 geef ik het op. Ik ga naar beneden om mijn laptop te pakken, terug naar boven mijn bed in, sla mijn scherm open en begin te werken.

Ik ben de weg kwijt

Onrust ontstaat bij mij als ik de weg kwijtraak. In mijn gedachten, in mijn besluiten, in mijn business. Dus even alles als een wegenkaart optekenen helpt.

Het gaat maar door en door

Ik zet alles dat in mijn hoofd zit op papier. Nou uh, in word. Het duurt even, want het is veel. Heel veel. En het lijkt wel of alles dat ik aan mijn computer toevertrouw en dus mijn hoofd verlaat, direct wordt vervangen door een nieuw idee, een nieuwe gedachte, een nieuw plan, een nieuw inzicht. Het gaat maar door en door. Net zolang totdat er een congruent beeld ontstaat, en ik besluiten kan nemen.

Eindelijk, na anderhalf uur is het rustig in mijn hoofd. Ik check maar gelijk even mijn mail, screen nog wat teksten van mijn klanten en tegen de tijd dat de dag ‘hoort’ te beginnen ben ik klaar.

Alles valt op zijn plek

En, hoewel ik zo’n exercitie super onrustig vind. En een beeeeeetje jammer van de nachtrust die ik – eerlijk is eerlijk – heel hard nodig heb. Ben ik ook super happy met deze gekke ochtend. Want, alles is weer helder. Alles valt op zijn plek. Beetje bij beetje krijgen dingen vorm.

Tijd voor aanscherpen en vernieuwing

Het is niet gek dat er veel door mijn hoofd gaat. Na twee jaar Jouw succes-PRAKTIJK! is het op allerlei fronten – en het lijkt wel op ALLE fronten tegelijkertijd – tijd voor aanscherpen en vernieuwing.

  • Een website die uit zijn jasje is gegroeid en hoognodig aan vervanging toe is. Tja, en als je dat dan toch doet is het misschien ook tijd gelijk alle teksten en programma’s nog eens onder de loep te nemen…
  • Een huisstijl die geen huisstijl is maar een logo dat op basis van een van mijn oude logo’s is geknutseld (van het niveau: zoek & vervang kids door praktijk en zet er jouw voor). En nu ik dan toch die nieuwe website laat bouwen, laat ik dan maar ook gelijk…
  • Een geweldig programma-aanbod dat ik in twee jaar draaien steeds weer heb verbeterd en nu tot een summum komt waardoor namen, vormen en prijzen niet meer passen. En nu ik dan toch die nieuwe webste laat bouwen, laat ik dan maar ook gelijk…
  • Een magazine dat niet kan wachten uit te groeien tot een boek.
  • Een community die ik onbewust een jaar geleden startte en nu nieuw leven ingeblazen gaat worden. (Die vind je trouwens hier)
  • Een online business & mindset academie die al vol enthousiasme in gebruik is maar nog niet officieel gelanceerd.
  • Oh, en die mindsettraining die ik op de plank heb liggen… tijd om die het daglicht te laten zien. Kan ie gelijk mee in de online academie.

Need I go on?

Die investeringen doen au!

Het is veel. Heel veel. Niet alleen aan acties, maar ook – au! – in investeringen. Ik heb deze maand januari mijn omzet al dubbel uitgegeven. Alsof het niks is. Want al die dingen die opgezet moeten worden. Vooral die techniek… veel kan ik zelf maar heel veel ook niet. En dat wat ik zelf kan, kost mij superveel tijd. Tijd die ik dan niet aan andere dingen kan besteden. Dus handiger en beter voor later als ik ook zo veel mogelijk daarvan uitbesteed.

Maar dat maakt dat ik wel even moet slikken. Al die acties en plannen plus investeringen op een rijtje zetten. En dan rekenen, rekenen, rekenen. Beredeneren, beredeneren, beredeneren.

Is deze investering echt nodig? Helaas, pindakaas, deze keer wel. Maar zo niet, dan gaat het hele plan van het lijstje. In ieder geval voor nu.

Is deze investering NU nodig? Hmmm, ik verander wat in de volgorde van al die plannen. First things first.

Wat levert het mij op? En, hoe snel kan ik dat geld terugverdienen? Ja, dat zijn voor mij twee heel verschillende vragen. Want tijdswinst. Ontspanning. Lucht en ruimte zijn heel goede redenen om te investeren! Maar minstens zo belangrijk is het te kijken wat de investering mij financieel gaat opleveren. 500 euro uitgeven om iets technisch te laten inrichten zodat ik het vervolgens voor 4000 euro kan verkopen? Ik weet het wel…

Mijmeren, plannen, prioriteiten stellen

En zo mijmer ik door. Schuif met mijn plannen. Stel prioriteiten. Maak een planning. En dan ineens, ineens is het nog steeds heel veel, maar geen onrust meer.

Het lijkt wel de puberteit

Gekscherend roep ik hier thuis: “Jouw succes-PRAKTIJK! zit in de puberteit, en ik had al twee pubers in huis!”  En dat is precies wat het is. Elke keer kom je weer in een nieuwe fase terecht. Denk je net dat alles lekker loopt, kom je weer in de VOLGENDE fase. Never a dull moment!

Vermoeiend? Ja, soms wel!

Uitdagend? Oh, hell yes!

Inspirerend? Absoluut

Ik zou niet anders meer willen. Behalve dan die nachtrust. Echte pubers slapen door. En lang ook. Dus laat ik daar eens een voorbeeld aan nemen.

Oh, trouwens. Bij de weg. We zijn nu halverwege januari. Hoe loopt het met je social media? Zit er een beetje lijn, planning en overzicht in voor je? Kan dat beter en heb je mijn social-mediakalender nog niet gedownload? Bestel hem dan even snel. Heb je jaaaaaren plezier van. Doen!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!