De tranen liepen over haar wangen: ‘Ik wil zoveel mogelijk kinderen helpen. Ik wil vrijheid. Maar ik wil niet bouwen!’

Zij startte twee jaar geleden. Trots naar de Kamer van Koophandel, goede naam bedacht voor haar praktijk. Klaar voor de start. Zij maakte een flyer, begon aan de teksten voor haar website. En toen viel het stil. Zij kwam niet verder. Geen idee hoe zij verder moest, zij voelde zich alleen en haar zelfvertrouwen nam razendsnel af.

Leuren aan de deuren

En toen, in ons gesprek, kwam dus de aap uit de mouw. Kinderen begeleiden, dat is haar passie. Zij was volledig stukgelopen op haar hoge managementfunctie en wil daarom nu de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap.  Maar zij wil niet bouwen. Bouwen betekent voor haar alles waar zij bang voor is: hard werken en geen garantie of en wanneer er geld binnenkomt. Zichzelf verkopen, ‘leuren aan de deuren’ zoals zij het noemt. Alles altijd zelf en alleen moeten doen. Altijd beschikbaar moeten zijn.

Is dit het nou?

Kortom, het hele zelfstandig ondernemen valt haar vies tegen. ‘Is dit het nou?’, zei zij door haar tranen heen.

Je bent niet de enige die hier mee worstelt!

En zij is niet de enige. Zovele startende kindercoaches komen er al snel achter dat het keihard werken is.

Is dat altijd even leuk? Nee!

Is zelfstandig zijn soms ook eenzaam? Ja!

Heb je soms geen idee hoe je verder moet? Jazeker!

Wil je het bijltje er weleens bij neergooien? Absoluut. En niet af en toe, maar met regelmaat!

Even een zijspoortje….

Wat die regelmaat betreft, even een zijspoortje maar wel een serieus zijspoortje: houd voor jezelf eens bij wanneer jij het het allermoeilijkste hebt in je business. Geheid speelt dat met name in de dagen voor en tijdens je menstruatie. En daarna vind je de energie en drive vaak weer (in ieder geval voor even) terug. Zo werkt dat bij ons vrouwen: consistentie is vaak ver te zoeken, we zijn immers hormonale wezens. Handig om je te realiseren, dan kun je iets milder kijken naar je ‘periodes’ van onzekerheid.

Zelf is niet alleen

Zorg ervoor dat je gelijkgestemden om je heen verzamelt. Een intervisiegroep bijvoorbeeld. Maar dan dus een goede. Liefst met een paar mensen die verder zijn dan jij. Waar jij je aan kunt optrekken. En waar ook echt wordt gewerkt. Waar jullie elkaar scherp houden. Koffieleuten is gezellig maar daar bouw je geen bedrijf op. Nog beter is (ook) een coach in de arm te nemen. Die is jou namelijk al ‘all the way’ voorgegaan. Weet van de hoed en de rand. Dat scheelt jou veel onnodig in cirkeltjes draaien van je eigen gedachten en zielenroerselen. Want weet je, je zult het zelf moeten doen. Maar zelf is niet alleen.

Vergelijk je niet met anderen

Heb geduld. Een praktijk opbouwen kost tijd. Dat is niet binnen twee maanden gebeurd. Ja, ik liet mij ook ooit gek maken door de verhalen van anderen. Totdat ik begreep dat die ene coach die een wachtlijst van drie maanden had, twee middagen in de week in haar praktijk werkte. Van half 4 tot 6. Dat zijn twee klanten. Keer twee dagen. Dus vier klanten in de week. Helemaal prima, voor haar was dat dus vol. Meer tijd had zij immers niet beschikbaar. Maar ik met mijn 5 dagen beschikbaarheid had een toekomstbeeld van een overvolle praktijk met 20 kids per week, en dat leek toentertijd hartstikke onhaalbaar. Dus raakte ik gefrustreerd van andermans wachtlijstverhalen. Snap je wat ik bedoel? Vergelijk NOOIT met anderen, want je weet niet hoe het bij de ander gaat. Gewoon niet.

Zelfvertrouwen is de sleutel

Bouw aan je zelfvertrouwen. Zolang jij blijft geloven dat het niet gaat lukken, dat niemand op jou zit te wachten, of welke belemmerende gedachte dan ook, gaat het niet lukken. En dat is niet alleen een kwestie van mindset.

Mijmer, visualiseer, maak een plan

Maak een plan. Geen dichtgetimmerd, recht-op-het-doel-af-ongeacht-wat-ik-op-mijn-pad-tegenkom-plan. Maar droom, mijmer, visualiseer hoe jouw ideale praktijk er uitziet. En kies dan de acties die daarbij horen. Je zult zien, dan is bouwen ineens een stuk fijner!

Laat mij je helpen!

Wil jij een start maken met je praktijk met zo’n gevisualiseerd plan? Kom dan naar de Inspiratiedag succes-PRAKTIJK! Op woensdag 27 juni. Jouw droom wordt een stuk concreter. Ik beloof je, dan wordt het ineens heel veel gemakkelijker die droom waar te maken! Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!