De echte wereld

Dit is niet de echte wereld
 
Ik ben dol op koken. En op eten minstens zo dol. Lekker scrollen door recepten. Of ouderwets door de Allerhande bladeren. En dan de keuken in. Muziekje op. Deur dicht, want mijn domein. Ongestoord lekker prutsen in de keuken. Heel eerlijk? Het is niet altijd super lekker, want ik ben geen keukengodin. Maar ik geniet dan echt van het moment alleen. Stap voor stap iets klaarmaken. Focus, concentratie, ruimte voor mijn gedachten. En natuurlijk de geuren en kleuren. Heerlijk!
 
Ik moet ook een paar kilo kwijt. Verloor er al een dikke 6 maar heb er nog eenzelfde aantal te gaan. Ik sta nu al een half jaar op dat punt. In de tussentijd liet ik mij wel inspireren door leuke, gezonde, anders dan anders recepten. Ik verzamelde ze, online. Ik vond er steeds meer. En klikte nogal eens op het symbooltje voor opslaan op Insta. Handig, al die recepten bij de hand.
 
Totdat ik vanochtend door mijn tijdlijn scrolde en – serieus – 80% van de berichten op mijn tijdlijn bestond uit recepten. OK, ik geef toe… ik heb het niet uitgerekend… dus misschien was het wel 90% of 75. I don’t know. Maar mijn hele Insta stond bommetje vol recepten.
 
De conclusie die ik zou kunnen trekken: de hele wereld is alleen maar met eten bezig. Het internet staat bommetjevol recepten, verder is er niet zo veel te doen.

De echte wereld en de algoritmes

Nu weten jij en ik dat dat niet waar. Dit is zo’n leuk algoritmegevalletje: je toont belangstelling voor iets en krijgt het gratis voorgeschoteld. Gemak dient de mens.
 
Er schuilt echter ook iets gevaarlijks in…
 
Let op, dit is geen ‘omzeil het algoritme’ verhaal. Dit gaat om iets heel anders!

De echte wereld

Als jij succesvol wilt worden met je praktijk, dan volg je hoogstwaarschijnlijk een paar rolmodellen (en als je dit leest, dan volg je mij): collega’s die al een goedlopende praktijk hebben, business coaches, mentoren, etc. Insta zal je dan nog meer van dat voorschotelen. Lekker zou je denken, zo kan je nog meer kennis vergaren en inspiratie opdoen.

Maar wat als jij nou eigenlijk een ietsiepietsie onzeker bent? Door alles dat je ziet bij anderen jouw succes steeds verder weg voelt drijven? Want jij bent niet hen. Jij kan of wil niet ondernemen zoals zij dat doen.
 
Wat gebeurt er dan? Dan word je onzekerder en onzekerder. Ga je geloven dat alles wat je daar ziet de ENIGE manier is en anders kun je het wel vergeten. En word je onzekerder en onzekerder.

Wees je bewust van wat je ziet

En daar stopt het niet. Want hoe meer jij je bewust bent van die onzekerheid en twijfel, hoe meer je ermee geconfronteerd wordt. Iets met wat je aandacht geeft, groeit. Je blik versmalt, hyperfocus op alles dat niet lekker gaat. Je ziet je valkuilen haarscherp, je kwaliteiten lijken onvindbaar. En zo raak je steeds verder van huis.
 
Dat is best wel een beetje jammer, niet?
 
Wees je er dus van bewust dat dat wat je voorgeschoteld krijgt maar een kleine afspiegeling van de werkelijkheid is. Een bevestiging van dat waar jij op focust, al dan niet bewust.
 
Er is nog zo veel meer ‘out there’, er is nog zo veel meer aan jou dan alleen de twijfel en onzekerheid. Je ziet het alleen niet.
 
Verbreed dus je blik. Besluit elke dag de wereld opnieuw te bekijken. Vanuit nieuwsgierigheid. Met de alles openende vraag: Wat is er nog meer te ontdekken? Wat is er nog meer mogelijk? Wie ben ik OOK?
 
Laat je verrassen. Word je blij van. Pinky Promiss.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!