Jaren terug las ik het boek Master your mindset van Micheal Pilarczyk. En hoewel het mij enerzijds inspireerde, dacht ik tijdens het lezen heel vaak ‘Ja maar voor jou is het makkelijk’. Hij kon 2 jaar (ik weet niet meer of het echt 2 jaar was, misschien was het wel 6 maanden) op een boot gaan zitten ergens voor de kust van een warm oord om te mediteren en zijn mijmeringen om te zetten in een boek, zonder dat er een boterham minder gegeten hoefde te worden. Hij dit, hij dat. Ik vond oprecht dat hij makkelijk praten had, voor hem was nu eenmaal alles makkelijker.

Ik wilde er niet aan

En terwijl ik dat dacht, wist ik dat ik in de weerstand zat. Dat dat alles zei over mij, over mijn mindset, precies daarover waar dat boek dus over gaat. Maar daar wilde ik natuurlijk niet aan. Want dan werd het ingewikkeld. Want als het in mij zit, dan moet IK er iets mee. En WAT dan? HOE dan? Neeeee, laten we dat maar niet doen.

Dat hield ik natuurlijk niet lang vol. Want ook ik had mijn dromen. Meer voldoening, minder stress. Makkelijker leven. Een leuker leven. Ik wilde mijn business omgooien. Ik wilde groeien. Niet omdat ik major omzetten in gedachten had. Maar omdat ik na jarenlang veel te hard werken voor heel weinig, iets minder hard wilde werken voor hetzelfde of liefst iets meer.

Ik liep keihard tegen de lamp

En toen liep ik tegen de lamp. Oeroude overtuigingen lieten mij geloven dat een makkelijker en leuker leven vooral voor de ander maar niet voor mij weggelegd zou zijn. Dat je alleen ruimer in je jasje kunt zitten door keihard te werken. En dat dat keihard werken mij heel veel stress oplevert. Dat ik bovendien een gezin heb dat op mij leunt. En ik kan het toch niet maken om… En wat zouden die en die er wel niet van vinden? Tel daar nog deze bij op:

‘Ben ik wel goed genoeg?’

‘Wie ben ik om…’

‘Ja maar, ik heb eigenlijk geen geld.’

‘Wat als het niet lukt, dan heb ik zoveel tijd en geld geïnvesteerd.’

‘Straks bedenk ik me dat dit het toch niet is.’

‘Zou het niet meer rust geven voor alles en iedereen als ik gewoon meer thuis was met de kinderen?’

‘Zit er wel iemand op mij te wachten?’

Er was een fikse shift nodig

Je begrijpt, dat ging hem niet worden. Er was een fikse shift nodig.  Nu heb ik 1 geluk, ik ben niet vies van hard werken. Nooit geweest. Dus toen ik eenmaal had geaccepteerd (en geloof mij dat ging niet zonder slag of stoot) dat IK in actie moest komen, en dat IK iets aan mijn denken en mijn houding moest veranderen… toen kon ik die shift maken.

Toen kon ik gaan voelen dat ik elke dag de keuze heb. Hoe ik tegen het leven aan wil kijken. Of ik obstakels of mogelijkheden zie. Of ik bij de pakken neer ga zitten na WEER een teleurstelling of dat ik het nog een keer probeer. Of ik blijf hangen in dingen die niet werken of niet goed voelen, of dat ik het over een andere boeg gooi. Of ik mezelf in een keurslijf zet, of dat ik de vrijheid die met het zelfstandig ondernemen gepaard gaat pak. Of ik blijf doen wat ik altijd deed, of dat ik investeer – of dat nou tijd, energie of geld is – in mijzelf en mijn bedrijf. Of ik mijzelf vastzet in angst, of dat ik risico’s neem, niet wetende wat het mij zal opleveren maar wow wie weet wat het KAN opleveren.

De resultaten zijn ongekend

En wat dat oplevert. Wow! Als ik terugkijk naar 10 jaar geleden, bibberend en bevend aan de start van mijn kindercoachpraktijk, dan had ik echt, echt, echt nooit kunnen dromen dat ik nu andere kindercoaches zou begeleiden.

Als ik terugkijk naar nog geen 2 jaar geleden… zelfde verhaal. Ik zag mezelf al wel andere coaches begeleiden maar niet in groepstrainingen. Ik zeg mijzelf ook nog niet die facebook lives doen, scherpe blogs schrijven, op een podium spreken voor ruim 200 ondernemers, online trainingen geven en daarmee superveel waarde geven en een echt verschil maken voor de ander. Nee, dat deden de grote, de echte professionals, toch?.. en ik nu ook!

Sterker nog, als ik kijk waar ik vorige maand stond, dan zie ik vandaag dat ik weer enorme stappen heb gemaakt. En ik weet dat dit nooit was gebeurd als ik me had laten tegenhouden door mijn angsten en overtuigingen of door alle teleurstellingen die ook op mijn pad kwamen en komen. Elke keer weer.

Ja, maar jij…

Inmiddels krijg ik ook vaak te horen ‘Ja, maar jij…’ En vul maar in wat daarachter staat. Ik heb er al zo veel voorbij horen komen. Ja, maar jij:

  • Hebt al een keer een goedlopende praktijk opgezet
  • Bent al 9 jaar zelfstandig
  • Hebt je kids al op de middelbare school
  • Hebt een man die jou aan alle kanten steunt
  • Schrijft zo makkelijk
  • Durft alles
  • Hebt een ijzeren discipline
  • Weet jezelf te motiveren
  • En ga zo nog maar even door

Best leuk hoor om te horen hoe er naar mij wordt gekeken. Is deels namelijk best een compliment. Maar, hoor eens wat je zegt! Wat ga je uit de weg? Denk je echt dat het voor die ander zoveel makkelijker is? Of heb je zelf iets te doen. Wil je nou een goedlopende praktijk neerzetten of niet? Een beetje willen, dat is geen willen. Met een beetje willen kom je er niet. Een beetje willen brengt je nog geen stap verder. Je wilt het, of je wilt het niet. Waar kies jij voor? Het begint namelijk allemaal met een keuze.

Ben jij klaar voor die keuze, maar weet je nog niet hoe? Weet jij dat je jezelf tegenhoudt en ben je er klaar voor JEZELF tot DE succesfactor van je praktijk te maken? Kom dan naar de workshop succes-BOOST jezelf! Deze workshop wil ik al tijden geven, en nu is het tijd. Op vrijdag 21 juni. Onder genot van een high-tea omdat ik die week jarig ben. We maken er een feestje van! Je vindt dit aanbod niet op mijn website, dus meld je aan via: info@jouwsuccespraktijk.nl. (Ik heb plaats voor maximaal 8, dus claim snel je plekje)

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!