Je bent lui

Jij bent lui! Zei ze dat nou echt? Neeeeeeeeeee, ik heb het vast niet goed gehoord. Maar, ja hoor: ‘Jij bent lui!’ en… ze maakt het nog erger: ‘Jullie zijn allemaal lui!’

Ik zit een middag met allemaal toffe vrouwelijke ondernemers bij Veronique Prins, als onderdeel van the Female Leadership Academy van Suzanne Beukema. Een middagje ouderwetse strategie. Wat speelt er in je business? Welke structuren werken voor je, welke zijn niet handig en mogen herzien? Maar dus ook een, tja, laten we het maar eerlijk zeggen… een flinke trap onder je bevallige achterste van mevrouw Prins herself.

Is ze gek geworden?!

Als ik het haar hoor zeggen gaat in eerste instantie alles in mij in verzet. Ze is gek geworden. Ze praat tegen een ander. Niet tegen mij. Als er iemand is die hard werkt, dan ben ik het wel. Als er iets is dat je mij never nooit niet kan verwijten dan is het wel dat ik lui ben. En dat weet je toch, Prins. Je kent me toch al veel langer dan vandaag!?!

Je begrijpt, ik heb het eerst koud gekregen en vervolgens kruipt de warmte vlekkerig in mijn nek. Ik vrees dat de frustratie te zien is. Ik zet mijn lippen strak op elkaar, zo’n zuur mondje. Het zal er niet heel mooi uitzien.

Totdat… it hits me like a bomb. Ze heeft gelijk. Ze heeft gewoon ouderwets gelijk. En dat doet even pijn.

Want weet je, hoe hard ik ook werk, er zijn dingen waar ook ik gewoon geen zin in heb. Die ik dan ook laat liggen. Met k-smoesjes van de bovenste plank. Te druk. Geen rust in mijn hoofd om dat nu op te pakken. Er speelt ook zo veel thuis, ik trek het nu even niet. Ik heb voor mijn gevoel al ZOveel geprobeerd, moet ik er nu NOG harder aan trekken? Weet je, het is bijna kerstmis, laat me alsjeblieft even.

Smoesjes

Het zijn smoesjes van het niveau ‘De brug stond open, en mijn band was ook nog eens lek’, want natuurlijk rollen ze over mijn lippen als ik dingen moet doen als…

  • …nog eeeeeeven dat extra mailtje aan de deelnemers van mijn challenge (ze zullen wel denken, heb je haar WEER).
  • Een spraakberichtje achterlaten voor die potentiele klant die al een tijdje zit te wikken en wegen (ik wil niet pushen).
  • Nog even een paar dagen vol in de werving voor de inspiratiedag Boost je Business 2022 (ach, 8 deelnemers is toch ook prima).
  • Mijn administratie op orde brengen (er zitten een paar ingewikkelde dingen in, dat trek ik nu even niet).

Al die extra inspanning

Intussen intern mopperend. Want ik had stiekem gehoopt dat het plaatsen van die add genoeg was geweest voor heel heel heel veel deelnemers aan mijn challenge zodat ik niet die extra inspanning had hoeven doen voor het vullen van mijn 90-daagse.

En die Inspiratiedag zou eerst live zijn maar werd toch online, dus daar hadden makkelijk nog heel veel mensen bij gekund. Liefst had ik die automatisch binnen een paar dagen gevuld op 1 of 2 mails aan mijn lijst. Zonder al die kindercoaches waarvoor deze dag weergaloos zal zijn via mijn socials en allerlei andere kanalen te moeten benaderen.

Moeiteloze successen…

Oftewel, ik had gewild dat al mijn successen MOEITELOOS zouden ontstaan. Dat ik met comfi sloffen en een heerlijke kop Pukka-thee bij het opstarten van de dag achteloos mijn mail zou checken en de ene ‘ping’ na de andere zou horen.

En, uiteraard, dat elke ping een nieuwe bestelling zou vertegenwoordigen. Moeiteloos, vanzelf binnengekomen via mijn funnel. Ooit een keer vernuftig bedacht en technisch ingericht, de rest gaat vanzelf. Terwijl ik in de tussentijd werk aan allerlei nieuwe, gave trainingen en producten, zelf een reeks toffe masterclasses volg en het laatste deel van de Seven Sisters nog eens herlees. (Voor degenen die het laatste deel nog niet hebben gelezen, ik vond het een tegenvaller. Toch herlees ik het, in de hoop dat ik het een tweede keer wel een goed boek vind. Die moeite wil ik dan weer WEL doen.)

Ze heeft weer eens ouderwets gelijk

OK, ik overdrijf misschien een kleeeeeeeein beetje. Maar in de basis komt het hierop neer: wel mopperen over de uitkomst, maar niet bereid zijn die extra stap te zetten. Conclusie: Ik ben lui!

Mevrouw Prins heeft potjandikke gewoon weer eens ouderwets gelijk.

Wedden dat jij je schuldig maakt aan precies hetzelfde? Dat je bij het lezen van de tekst in de visual bij deze post dacht: ‘Wat zegt ze nou?’ en je eigenlijk al je tenen voelde krommen in je schoenen. Je kaken iets strakker op elkaar gingen staan. Je zette je schrap, want lui, lui, lui? Ammenooitniet!

Kijk jij eerlijk naar jezelf?

Toch wil ik je vragen om ook eens heel eerlijk te kijken: waar laat jij nog dingen liggen? Wat vind je rondweg niet tof om te doen voor je praktijk? Waarvan knijpen je billen samen van de spanning omdat je het gewoon rete-eng vindt en ontloop je het dan ook met liefde?

Zeg eens eerlijk, als je terugkijkt op afgelopen jaar… had je stiekem niet veel meer gedaan kunnen krijgen als je jezelf af en toe die denkbeeldige trap onder je achterste had gegeven?

En nee, dit stuk is niet om je te vertellen wat je allemaal fout doet. Of om je over de kling te jagen. Ik gun je gewoon dat je – net als ik toen ik in die zaal zat bij Veronique – jezelf even aankijkt in de spiegel, je conclusies trekt en dan opnieuw je acties formuleert. Omdat het je verder brengt. Omdat daarin precies het verschil zit tussen een hobby en een succesvolle praktijk. En laten we wel wezen: jij wil dat succes toch?

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?

Denk jij nu, die Marlies heeft gelijk! Wat heb jij dan nodig om die vervolgstap te zetten? Hoe kan ik je helpen die kindercoachpraktijk van je dromen te realiseren?

Ik kan wel een voorzetje doen… aanstaande zaterdag, 18 december, is de Inspiratiedag Boost je Business 2022. Een dag lang terugblikken en vooruitkijken, je dromen in beeld brengen, en de bijbehorende acties formuleren. Een perfecte start voor het nieuwe jaar.

Gelijk van A tot Z aanpakken en de basis van je praktijk super solide neerzetten? Check dan even alle info over Kickstart je kindercoachpraktijk in 90 dagen. We starten 17 januari, en er is nog plek!

Of, ook een leuke optie: kies ervoor tijdens de feestdagen al die overheerlijke maaltijden er af te wandelen en luister tijdens die kilometers wandelplezier mijn podcasts. Gratis en voor niets super veel inspiratie. Ik zou het wel weten!

Weet je meer dan welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!