Is dit dezelfde vrouw? Ik kijk nog een keer. Jeetje, ja!

We hebben elkaar ruim een jaar niet gezien. Ze volgde in een kort tijdsbestek twee workshops bij mij, en wij spraken elkaar over haar onzekerheid en haar perfectionisme. Daarna bleven wij elkaar volgen via social media. Ik zag haar ontwikkeling, stap voor stap. Sterker, opener, zichtbaarder.

Vanochtend loop ik haar tegen het lijf. Ik moet twee keer kijken. Ja, dit is dezelfde vrouw. Nieuw, kek kapsel. Kleurige kleding. Stralende ogen. Ik kijk nog een keer en hoor mijzelf zeggen: ‘Jeetje, wat zie JIJ er goed uit. Je bent ineens volwassen geworden.’

We babbelen wat over haar praktijk. Dat er verandering op komst is, dat had ik op social media al tussen de regels door gelezen. Het plaatje klopt. Zij EN haar praktijk zijn in dat jaar dat wij elkaar niet zagen uitgegroeid tot de beste versie van zichzelf. Hoe gaaf is dat!

Had zij dat een jaar geleden kunnen bedenken? Nee!

Had zij dit een jaar geleden durven dromen? Ik durf te beweren van niet.

Zij is echt geen uitzondering

In het afgelopen jaar heeft zij keihard gewerkt aan zichzelf. Wat betekent dat perfectionisme van mij? Welk deel mag ik laten varen, en welk deel kan ik juist inzetten? Wetende dat de rest dan ‘vanzelf’ zou komen. En ze kreeg gelijk. Haar praktijk staat als een huis, en zijzelf ook.

Met die onzekerheid en dat perfectionisme is zij echt geen uitzondering onder de (startende) kindercoaches. Wel is zij een van de weinigen die er open over was, zich realiseerde dat ze daar iets te doen had EN dat vervolgens ook deed.

Het geheim

Het geheim zit hem erin, jezelf, je kwaliteiten, je valkuilen en je miepgedachten beter te leren kennen. Inzicht te krijgen in ‘hoe jij werkt’ en in welke miepgedachten jouw groei en die van je praktijk tegenhouden. De kunst is die miepgedachten te lozen. Ze onder ogen te zien, ze te doorgronden en er vervolgens afscheid van te nemen.

De ene kant

Vanzelfsprekend is dat niet, blijkt. Want hoe veel kindercoaches zie ik niet die zichzelf volledig vastdraaien in hun eigen miepgedachten. Wel willen, maar uiteindelijk vooral veel banger zijn dan echt willen. Dus dan gebeurt er niets. Zijn zij jarenlang een ‘praktijkje aan het starten’. Zo zonde, want deze kindercoach begon ooit heel gepassioneerd aan haar kindercoachopleiding. En ik weet zeker, er zitten meer dan genoeg ouders en kinderen op haar begeleiding te wachten.

De andere kant

De andere kant is er ook: doordouwen en gewoon doen. Heel stoer en gaaf. En het brengt je waarschijnlijk ook ver. Maar het is niet altijd de meest handige oplossing. Want als je altijd tegen je eigen onzekerheden in zit te beuken, dan kost dat ontzettend veel energie. Een recept voor burn-out zeg ik ook wel. En dat is wel het laatste dat je wilt, toch?

Zorg dat je staat als een huis

Kies dus de gulden middenweg. Wees je bewust van je miepgedachten. Werk aan jezelf. Loos die miepgedachten. Zorg dat je staat als een huis. Dan kun je op dat fundament je praktijk opbouwen. Stevig.

En als het dan eens spannend is, beoordeel dan voor jezelf: Mag ik nu even doordouwen in de wetenschap dat zelfvertrouwen met terugwerkende kracht komt? Of heb ik hier eerst iets op te lossen om deze stap daarna alsnog te kunnen zetten, vanuit vertrouwen?

Zul je zien waar jij over een jaar staat!

Wil jij weten wat jou tegenhoudt? Dan neem ik je graag mee in de wondere wereld van de miepgedachten tijdens mijn High tea succes-BOOST jezelf!  Onder het genot van een high tea geef ik een korte workshop. Na een heleboel ‘aha’-momenten ga je aan het eind van de middag naar huis met inspiratie, motivatie, vertrouwen en een aantal praktische tools. Lijkt je dat wat?

  • Vrijdag 21 juni
  • 14 — tot 16.00 uur
  • Bij Jouw succes-PRAKTIJK!, Leidseweg 33 in Voorschoten
  • Kosten: 30 euro voor de high tea, de workshop is gratis (ik ben die week nl jarig)
  • Aanmelden via info@jouwsuccespraktijk.nl

Let op, ik heb nog 4 plekjes beschikbaar!

Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!