“Laat ook maar!” Met een pissig gezicht wendt ze zich af. Haar partner kijkt beteuterd. De tranen zitten hoog. Ze hebben net tot drie keer toe een handstand geprobeerd. En alle drie de keren viel hij om. De een boos, de ander verdrietig verlaten ze de inturnvloer.

Mijn maag draait om. Op zo’n manier als team aan je wedstrijd beginnen. Bah.

Teamwork kan je maken of breken

En voor de zoveelste keer kijk ik met dankbaarheid naar mijn dochter en haar partner. Het toeval wil dat datzelfde element bij hun ook vaker omvalt of wiebelt dan mooi strak staat. En dat ligt dan aan de bovenpartner, in dit geval mijn dochter. Ze spant niet voldoende, strekt haar armen niet goed genoeg uit, wat dan ook. En elke keer zie ik hetzelfde gebeuren: haar partner kijkt haar bemoedigend aan, de trainster geeft nog een aanwijzing. ‘Kom, we proberen het nog een keer!’ En zo blijven ze het proberen keer op keer. Zo ook die ochtend bij het inturnen.

Gespannen, maar wel gezond gespannen, gaan ze uiteindelijk de vloer op. Zetten een weergaloze oefening neer. Die handstand staat prachtig. Over twee maanden schitteren ze op het NK.

Dat is wat teamwork doet. Het kan je dus maken of breken.

In wiens omgeving ga jij schitteren?

It makes me wonder: met wie omringen wij ons? In wiens omgeving weten wij te schitteren, en in wiens omgeving verliezen wij onze glans? Worden we onzeker? Gaan we aarzelen?

Wil je het beste uit jezelf halen, dan heb je mensen nodig die het beste in jou zien. Die jou aanmoedigen. Kansen en mogelijkheden in jou zien die je in jezelf nog niet had vermoed. Mensen die je dragen. Upliften dus.

Vallen en opstaan. Keer op keer

Dat is het succes van het team van mijn dochter. En dat is het succes van de samenwerking met mijn coach. Dankzij haar weet ik het beste uit mijzelf te halen. Schaamteloos, met opgeheven hoofd probeer ik uit, val ik om, sta ik op en – met een bemoedigende aanwijzing – probeer ik het nog een keer. En nog een keer. En nog een keer.

Ook voor jou is alleen het beste goed genoeg

Dus, als het met jouw praktijk nog niet helemaal lekker loopt. Als jij onzeker bent over jezelf als coach. Als je het af en toe niet helemaal, of misschien zelfs helemaal niet, ziet zitten. Ga dan eens voor jezelf na: met wie omring jij je? Zijn dit de mensen die jou weten te prikkelen, en het beste in jou zien? En als je antwoord daarop nog maar enigszins aarzelend is….. ga dan als de wiedeweerga op zoek naar een coach, intervisiegroep of andere vorm van steunend netwerk dat dat wel doet. Wees daarin kritisch. Want, voor jou is alleen het beste goed genoeg. Echt waar.

Marlies

Kun jij wel iemand gebruiken die jou laat schitteren. Die het beste in jou ziet. Je een bemoedigende blik geeft als het kan, en een schop onder je bevallige achterste als het nodig is? Kom dan naar de workshop ‘Klaar voor de start’ van vrijdag 25 mei. In drie uur tijd neem ik je mee in mijn ervaringen. Je laat je twijfels en zorgen achter en laat ze plaatsmaken voor een weergaloze ‘let’s do this’- spirit. Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!