Ik ga gewoon lekker tegen de stroom in. Maakt me niet uit wat anderen vinden of zeggen.’ Al een paar weken hoor ik het mijzelf elke keer weer zeggenTot ik mij vorige week realiseerde…. Niks tegen de stroom in. Met mijn eigen stroom mee!

Want wat is er aan de hand?

We waren nog niet eens uit de hele Corona-stilstand gekomen of de zomer diende zich alweer aan. Ik weet niet beter dan dat veel, heel veel kindercoaches dan hun praktijk stilleggen. 6 weken volle focus op het gezin. Bijtanken. En dan in september weer volle kracht en met goede moed vooruit. Zo gaat het altijd, en nu – Corona of niet – evengoed.

Geen vanzelfsprekendheid

En dat begrijp ik heel goed! Sterker nog, ik heb dat ook een paar keer gedaan. De ene zomer sloot ik mijn praktijk 2 en de andere zomer sloot ik mijn praktijk 6 weken. En alles wat ertussen zit. Volledig sluiten was voor mij echter nooit een vanzelfsprekendheid. 

Ik keek hoeveel klanten ik op dat moment in mijn praktijk had die er niet bij gebaat zouden zijn als we elkaar een hele zomer niet zagen. Of ik peilde de behoefte en stuurde een mail aan alle klanten om te vragen wat zij wilden: In de zomer doorgaan of juist even pauze in het traject. Ik keek ook waar ik zin in had: eens een brugklastraining juist IN de zomervakantie geven? En zo bepaalde ik hoe mijn zomer er uit ging zien.

Deze zomer werk ik grotendeels door. Halverwege augustus neem ik een kleine twee weken vakantie. Yep, dat is maar kort en misschien wel te kort. Maar dat maak ik ergens in september/oktober weer goed met mezelf. Pinky promiss. 

Vakantie als iedereen aan het werk is, werken als iedereen vakantie heeft

Want, dan ga ik er juist even tussenuit als IEDEREEN weer volle bak aan het werk is. Het moment waarop iedereen weer super zichtbaar wordt en zijn of haar diensten de wereld inslingert. Precies op dat moment ga ik even stilvallen. Tegen de stroom in dus.

En nog veel meer tegen de stroom in: Deze zomer werk ik niet alleen met bestaande klanten maar heb ik er gewoon een aantal initiatieven vol enthousiasme ingegooid.

Zo is op dit moment een kleine 40 vrouwen druk bezig met mijn Boost je zichtbaarheid in 30 dagen. We startten op 1 juli.

En zijn drie supertoffe kindercoaches gestart met mijn summerschool. Om juist in die zomervakantie, als iedereen met de beentjes omhoog ligt, aan de praktijk te werken. Tegen de stroom in. En ohlala, in september staan zij dan in de startblokken. En wat voor startblokken. Go, go, go, go!

En ‘on top of that’ ga ik mijn challenge Jouw droompraktijk: dromen, durven, doen die ik in april dit jaar gaf MIDDEN IN DE ZOMERVAKANTIE herhalen. In de eerste week van augustus. Die week waarop heel Nederland vrij heeft. Die week waarop de meeste kindercoaches vakantie houden. Precies die week heb ik gekozen om vijf dagen lang gratis training te geven. 

Tegen de stroom in dus

En al die dingen bij elkaar maakten dat ik dus de laatste weken mijzelf steeds weer hoorde zeggen: ‘Wat iedereen ook zegt, ik ga tegen de stroom in’.

Want je kunt je vast voorstellen dat ik HEEL veel vragen heb gekregen: Zou je dat wel doen? Er doet toch geen hond mee met dat soort dingen in de vakantie? Kun je niet beter wachten tot september?

Even ging ik twijfelen

En, eerlijk is eerlijk, door die vragen ging ik eventjes twijfelen. Wat als ik nou inderdaad een eenzaam me myself and I spelletje aan het spelen zou zijn deze zomer? Kan ik dat niet beter ook even op mijn lauweren rusten? Zoals iedereen doet?

Die twijfel duurde maar heel even. Echt heel even. En wat ben ik blij dat ik er niet naar heb geluisterd!

Want die 30-daagse he… die is WEERGALOOS!

Die dames die de Summerschool doen… die staan te trappelen van ongeduld om juist NU die praktijk super solide neer te zetten.

En die challenge, ik maakte hem nog geen 24 uur geleden bekend en de aanmeldingen stromen binnen. 

Jouw stroom, jouw bedrijf

Niks tegen de stroom in dus. Dit is MIJN stroom. Dit is mijn flow, zo je het wilt noemen. Dit is hoe ik mijn bedrijf vormgeef. En ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het ook helemaal niet onaardig loopt, dat bedrijf… 😉

Precies dit is wat ik AL mijn klanten gun. En niet alleen mijn klanten, maar alle kindercoaches. Hoe tof zou het zijn als ook jij je bedrijf vorm durft te geven op de manier die bij jou past. Handig gebruikmakend van een aantal heel belangrijke business strategieën aan de ene kant. En spelend en ‘in flow’ aan de andere kant. 

Dat gaat niet vanzelf. Allesbehalve. Het gaat om keuzes durven maken. Het gaat om elke dag weer voor je droom gaan staan en de stappen zetten die nodig zijn. Het gaat om je angsten en onzekerheden aankijken en aanpakken. Het gaat om elke dag weer jezelf zijn. Het gaat om… om te veel om op te nemen.

En het is het allemaal waard. Dus nu ben ik stiekem HEEL erg nieuwsgierig: hoe ziet JOUW zomer eruit? 

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!