Wat een badkamerproject je kan leren over je kindercoachpraktijk heb ik de afgelopen – bijna – zes weken mogen ervaren. Een flinke leerschool. Een mooie leerschool. En een rete-irritante leerschool. Ik neem je er graag in mee omdat ik zeker weet dat ook voor jou hier wijze lessen in zitten.

Het hele verhaal leek een beetje op mijn website-project van vorig jaar. Dat begon ongeveer rond dezelfde tijd te spelen. Weet je wat, laat ik die twee tegen elkaar afzetten. Wordt het lekker concreet…

De snelle oplossing

In september hadden we een paar druppels water in de woonkamer…. Precies daarboven onze douche. De loodgieter kwam, oordeelde en besloot: te veel water lekt weg via de douchedeuren (dat wisten we, een nieuwe douchedeur stond al langer op de nominatie en de handdoeken om dat water op te vangen waren tijdens het douchen niet aan te slepen). Oplossing: nieuwe douchedeuren. Behoorlijk prijzig zo’n cabine, maar he… dan zijn we er wel vanaf…

Zo ging het een jaar geleden ook met mijn website: niet alles werkte meer naar behoren. Instellingen leken zichzelf ‘vanzelf’ aan te passen. Bestellingen verdwenen in mijn website. Sommige mails werden niet meer automatisch verstuurd. De oplossing: een flinke update van alle plug-ins en in sommige gevallen een paar nieuwe. Kostte even wat extra, maar he… dan zijn we er wel vanaf…

Kop in het zand

Nieuwe douchedeuren besteld (ondanks spoed een levertijd van ruim een maand, WAAROM?) en op het moment dat de oude werden verwijderd om de nieuwe te plaatsen…. Kwamen de tegels net zo hard van de muur als de douchecabine zelf. Om achter de tegels een rotte wand tevoorschijn te toveren. Great. Project douchedeur werd project douche. Loodgieter adviseerde echter te overwegen een volledig nieuwe badkamer te laten plaatsen onder het mom ‘als je eenmaal begint met sleutelen’… Wij besloten de kop nog even in het zand te steken, want he een nieuwe badkamer… dat is een fikse investering. Dus alleen een nieuwe douche ging op de planning. In the meantime douchten we in bad.

Die website… na alle updates kwam mijn webdame met de woorden ‘Er is nu nog niets aan de hand, maar het thema waarin jouw website is verbouwd wordt niet meer ondersteund. Dus je zult langzamerhand gaan merken dat er plug-ins gaan conflicteren. De oplossing: je website overzetten naar een nieuw thema, maar nog beter gelijk een nieuwe laten maken zodat je nog jaren door kan.’ Ik besloot even de kop in het zand te steken en niets te doen. Want he, een nieuwe website… dat is een fikse investering. Dus ik deed even niets.

We konden er niet meer onderuit

Een week na douchen in bad stond het water in de woonkamer…. Wat bleek: de HELE badkamer was zo lek als een mandje. Er was geen weg meer terug, er moest een volledig nieuwe badkamer in. Inmiddels waren we wel al ruim anderhalve maand verder. En die fikse investering… daar konden we niet meer onderuit.

Binnen een maand na de woorden van mijn webdame merkte ik dat er allerlei ‘gekke’ dingen gebeurden in mijn webiste. Aanpassingen werden niet opgeslagen. Mails werden niet verzonden. Lay-out wijzigde soms spontaan. Van alles ging mis. En toen wist ik dat het toch echt tijd was om het gelijk goed aan te pakken: er moest een nieuwe website komen.

We kregen er zowaar zin in!

Dan komt het punt waarop je naar die tegelboer gaat en naar de sanatairspecialist en je merkt dat er in de afgelopen 15 jaar HEEL veel is veranderd op badkamergebied. Er ging een wereld voor ons open. En we realiseerden ons dat het weliswaar jammer was dat we nu voor het blok werden gezet maar dat we er wel een heel veel mooiere en functionelere badkamer voor terug zouden krijgen waar we heel veel plezier van zouden krijgen. Als die portemonnee dan toch open moest, dan maar ook gelijk een badkamer waar we blij van zouden worden. We kregen zowaar zin in het project!

Toen ik met de webbouwer de randvoorwaarden, het plan van eisen en de mogelijkheden ging bespreken…. Ging ook hier een wereld voor mij open. En ik realiseerde mij dat dit ook HET moment was om gelijk een nieuwe huisstijl aan te meten. Als ik het dan toch deed, en als die portemonnee dan toch open moest… dan maar in 1 keer goed doen. Ik werd dolenthousiast!

Als we hadden geweten dat het zo lang zou duren…

Laat ik nu maar even een fast forward in de tijd doen. En je alle strubbelingen in detail besparen. Maar bedenk dat de bestelde tegels niet geleverd konden worden omdat er een vrachtwagen overheen reed (ja echt), de uiteindelijk geleverde tegels niet genoeg bleken, bij het slopen van de badkamer ze tot zes keer toe dwars door de muur van de slaapkamer van mijn zoon sloegen, er vertraging kwam en nog meer vertraging… Laten we zo zeggen: het is dat we wisten dat er iets heel moois voor terug zou komen en we dit echt echt echt wilden… en dat het maar goed is dat we vooraf niet wisten dat we zo lang zonder badkamer zouden zitten want anders was de moed ons op dag 1 al in de schoenen gezakt. En toen dachten we dat we er waren… de loodgieter en zijn kompanen waren immers klaar… toen moesten we zelf nog aan de slag: kozijnen weer opnieuw lakken, het voegsel afwassen, wc-rolhouders en andere handige dingen ophangen en de kamer van zoonlief opnieuw schilderen… In dat laatste stadium zitten we nu… de badkamer is af, maar toch echt nog niet af. Denk je dat je er bijna bent… NOT!

En zo ging het in zekere zin met die website ook. Want een ontwerp laten maken is 1. Keuzes maken over de techniek, de programmatuur is 2. De teksten schrijven, ook al is dat ‘echt mijn ding’… dat vroeg toch stiekem ook veel meer van mijn geduld, inspiratie en focus dan ik had gedacht. Damn, als ik nu toch mijn websiteteksten aanpas… laat ik dan nog maar eens heel kritisch kijken naar mijn aanbod. En hoppa, daar ging mijn halve bedrijf op de schop. En oh ja, laat ik dan ook maar gelijk een goede fotoshoot doen. En het testen, testen, en nog eens testen. En het daarna finetunen, en nog eens finetunen…. Dat gaf bijna de genadeklap. Denk je dat je er bijna bent…. NOT!

Het opzetten van je kindercoachpraktijk gaat nooit volledig volgens plan

OK Marlies, moet dit met zoveel drama? Nou uh, nee en ja! Want ik WEET dat velen tijdens zo’n proces volledig afhaken. Hoe vaak ik het niet zie gebeuren dat een kindercoachpraktijk al wordt gesloten voordat ie van de grond is. En ik snap het, meer dan! Maar het is zo zonde!

Het opzetten van je kindercoachpraktijk gaat nooit volledig volgens plan. Het valt altijd ergens tegen. Het loopt altijd anders. Het kost altijd meer tijd. En de moed zal je met regelmaat in de schoenen zakken. 

Wat als je je einddoel voor ogen houdt?

Maar stel je nu eens voor dat je dan niet opgeeft maar doorzet. Dat je dat einddoel voor ogen blijft houden. Die praktijk waarin jij al die kids en ouders kunt helpen het leven te gaan leiden waar ze happy van worden. Die praktijk waarin jij werkt op een manier die helemaal bij jou past. En met kids en ouders waar jouw hart een huppeltje van maakt. Als je je voor ogen houdt dat al die stappen die je zet nodig zijn om dat te bereiken. Dat je graag zou willen dat het soms wat sneller en soepeler ging, maar dat je er zult komen… Hoe is dat!?!

Lekker idee he! Daar word je toch blij van?

Dus ik gun JOU, dat je de moed behoudt. Dat je vooruitkijkt. Dat je jezelf de tijd geeft. En dat je doorpakt. Stap voor stap. Dan kom je er wel, geloof mij!

Denk je nu, leuk maar ik ben de weg een beetje kwijt… geen idee meer waar ik moet beginnen… doe dan mee aan mijn challenge De kindercoachpraktijk van je dromen. Van 23 tot en met 27 november geef ik je vijf dagen lang gratis training zodat jij die praktijk van je dromen neer gaat zetten. Ik neem je mee in dat wat nodig is, ik inspireer je, deel al mijn ervaringen met je, zodat jij dat einddoel scherper dan ooit voor ogen krijgt. Doe je mee?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!