Wat doe je nou!?!

Ik zit op de wc. Ineens roepen de kids: ‘Mam, een enorme bij in de woonkamer!’

Ik zucht (11 en bijna 14 zijn ze, komt het moment van rustig naar de wc gaan OOIT?). Ik sjees de woonkamer in, spot de inderdaad enorme bij, gris in mijn loop daarheen mijn laptophoes van de tafel en start mijn bij-verwoestende-zwaaiende beweging. En dan…

‘Maar, wat doe je nou?!?’, gilt zoon. ‘Ja, doe normaal!’, roept dochter. Ik wil beginnen met een opmerking over de toon waarmee ze tegen me spreken, maar laat het even omdat ik twee met afschuw vertrokken gezichten naar me zie kijken. Zoon: ‘Wilde je die bij nou doodmaken?’ Ik vraag waarom ze mij dan riepen. ‘Mam, als we naar Beekse Bergen gaan en ik roep “He, een cheeta”, ga je er dan ook achteraan?’

DIE valkuil!

En ik realiseer mij dat ik in DIE valkuil ben gestapt. Die valkuil die alle moeders maar ook ALLE coaches kennen. De valkuil van de reddersrol. De valkuil van zo graag de ander willen helpen, dat je overal een appel in ziet en hoort. Die valkuil dat je denkt precies te weten wat de ander nodig heeft. Wat kun je er naast zitten.

Wat wil jouw klant nou echt?

Wil je als coach je werk dus goed doet, dan kun je er niet omheen: verdiep je in je klant. Leer zijn/haar behoeftes kennen. Zoek naar de vraag achter de vraag. Naar de niet-uitgesproken onder de wel-gesproken woorden. Leer je ideale klant kennen dus. Soms best even een klusje, maar het levert je ZO veel op. Want als jij jouw ideale klant kent, dan leer je zijn taal verstaan EN spreken. Dan weet je precies met welke woorden jij jouw klant kunt aantrekken. In je pitch, op je website, in een eventuele folder maar ook tussen de schappen in de supermarkt. En dat maakt jou tot een klantenmagneet. Niet pusherig of verkoperig. Maar echt en oprecht.

Voorkom onnodige bijensterfte

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het formuleren en leren kennen van jouw ideale klant? Op woensdag 27 juni geef ik de Inspiratiedag succes-PRAKTIJK! Ik beloof je bakkenvol inspiratie en geen onnodige bijensterfte in JOUW praktijk!

Weet je welkom!

Luister ook eens naar mijn Podcast en laat je inspireren, jouw klanten te vinden

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!