Zojuist had ik mijn laatste sessie van het jaar 2018. Het was een pareltje. Ik sprak een vrouw met de meest geweldig ideeën. Echt, ik wenste dat ik ZO breed en vrij kon denken. En het mooie is, ik weet dat zij – zodra ze haar keuzes heeft gemaakt, want he, je kunt niet alles in een keer tot een succes maken – gaat knallen. Jeetje, wat heb ik een vertrouwen in haar kracht.

Zij bedankte mij aan het eind van ons gesprek. Voor mijn feedback, mijn luisterend oor, mijn vertrouwen in haar. Kijk, dat vind ik gaaf om te horen zo net voor de jaarwisseling. Ach, eerlijk gezegd: dat vind ik ALTIJD fijn om te horen! Maar nu een beetje extra. Het maakt dat ik nog meer zin heb in het nieuwe jaar dat voor mij ligt.

31 succes-TIPS – voor jou en jouw succespraktijk!

Voordat ik vooruit kijk, wil ik nog heel even terugkijken. Want, in december gaf ik op mijn Facebook-pagina elke dag een succes-TIP! En omdat ik in de kracht geloof van deze tips, en omdat ik weet dat niet iedereen ze (allemaal) heeft gezien, heb ik ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Pak eruit wat je raakt, waar jij iets mee kan. En wil je het hele verhaal bij elke afzonderlijke tip lezen, check dan mijn Facebookpagina even. Daar vind je ze allemaal terug.

Dit zijn ze, de succes-TIPS van december 2018:

 1. Doe waar jij blij van wordt
 2. Blijf creatief
 3. Laat je inspireren, ga niet kopiëren
 4. Blijf jezelf, zet dat masker af
 5. Kies voor klanten die bij je passen
 6. Werk ontspannen
 7. Zorg dat geven en nemen in balans zijn
 8. Staar je niet blind op trends
 9. Wees de beste werkgever voor jezelf ooit
 10. Begin klein. Stap voor stap
 11. Verzamel fans om je heen
 12. Zoek een intervisiegroep
 13. Wees kritisch op de materialen die je aanschaft
 14. Vraag ervaringen en aanbevelingen
 15. Wees betrouwbaar
 16. Herhaal, herhaal, herhaal
 17. Durf te kiezen
 18. Ruim je eigen shit eerst op
 19. Besluit dat je er klaar voor bent
 20. Accepteer dat balans soms ver te zoeken is
 21. Stel deadlines
 22. Laat protocollen los
 23. Vergelijk jezelf niet met anderen
 24. Ga ondernemen
 25. Blijf altijd in beweging
 26. Vertrouw op jezelf
 27. Laat je niet afleiden
 28. Blijf je ontwikkelen
 29. Visualiseer je doel
 30. Laat je inspireren
 31. Zie je struggles als kans om te groeien

Ik wens jou alle succes toe

Rest mij je een geweldige jaarwisseling toe te wensen. Ik hoop dat je voordat de champagnekurken en het vuurwerk knallen nog even de tijd neemt om terug te kijken op 2018: wat heb je dit jaar gedaan waar je trots op bent? Wat heb je bereikt? Hoe klein misschien ook. Vier al die dingen, groot en klein, als een succes. Jouw succes.

Wat neem je mee het nieuwe jaar in? En wat laat je achter? En als je je dan voorstelt: oudejaarsavond 2019. Hoe wil je dan terugkijken op dat jaar dat nu nog voor je ligt?

Ik wens je prachtige dromen. Maar nog meer: ik wens je dat je je dromen in de praktijk mag brengen.

Op een succesvol 2019!

En, denk je nu: ik kan daar wel wat hulp bij gebruiken? Op vrijdag 18 januari is de eerste workshop Klaar voor de Start van het nieuwe jaar. Er zijn nog 3 plekjes. Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!