Ken je dat? Dan heb je jezelf een doel gesteld… en dan ben je niet zo fit… kun je je niet zo goed concentreren… En wat gebeurt er dan? Nou, over het algemeen niks.

Is dat erg?

Nee! Een dagje niks op zijn tijd is prima. Sterker nog, een dagje niks op zijn tijd is heel hard nodig. Ik ben er namelijk van overtuigd dat uit niks hele mooie ideeën ontstaan. Je brein krijgt op de een of andere manier weer rust en ruimte om te mijmeren. Ik ben een groot voorstander van niks EN mijmeren. En laten we wel weten: ziek is ziek. Dan heb je rust nodig.

Ik vraag het nog een keer: Is dat erg?

Ja! Ja, het is ook erg. Waarom? Uit niks komt als je pech hebt ook niks voort. Kom je tot stilstand. Komt dat gestelde doel nooit dichterbij. En in jouw geval: komt die praktijk misschien nooit lekker van de grond. Of duurt het op zijn minst allemaal heel veel langer dan je had gehoopt. En dat is prima als je je daar senang bij voelt. Maar als je voelt dat daarmee je doel steeds verder van je weg drijft, en als je weet dat je klanten MOET hebben om de rekeningen te kunnen betalen… dan is NIKS dus niet zo handig.

Dus ga eens voor jezelf na:

Hoe vaak doe jij een dag niks, en wat is daar dan de reden voor?

Is het een niks-dagje omdat je toe bent aan rust, wil je even opladen, kortom is het een niks-dagje waarvan je volop kunt genieten? Doen!

Is het echter een niks-dagje omdat je daarmee wegloopt van de dingen die je eigenlijk te doen hebt, en die je misschien wel spannend vindt, of waarvan je niet zo goed weet hoe je ze moet aanpakken? Dan is een niks-dagje niet zo’n goed idee.

Moet je dan maar keihard doordouwen? Nee! Zeker niet. Want altijd doordouwen, tegen alle weerstand, vermoeidheid, angst en spanning in, dat put je uit. Maar formuleer dan 1 ding dat je die dag doet. Hoe klein ook. 1 ding dat je toch weer een stap dichter bij dat doel brengt dat je nastreeft. En formuleer ook alvast de volgende stap, die je de dag daarna gaat doen. Dan blijf je in beweging. En er is maar 1 ding dat je te doen hebt als je iets wilt bereiken: dat is in beweging komen.

Over die beweging gesproken.

Als je vastzit, en het allemaal even niet meer weet. Kom in beweging, letterlijk. Ga lekker even springen naast je bureau. Of pak het gelijk wat groter aan en maak een wandeling. Een kwartier, een half uur, 2 uur. Het maakt niet zo veel uit. Je zult zien dat je je brein even tot rust komt. En weer de ruimte krijgt voor die inspirerende, geniale ideeën. De rest gaat dan ‘vanzelf’.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!