Ik steek de weg over, sla rechtsaf het fietspad op. Nu komt de parkeerplaats in zicht. Die lijkt nog redelijk rustig. Een paar meter verder. Ik zie een rij mensen bij de ingang. Een heel lange rij mensen. Ik zucht. Mijn eerste reactie: omdraaien en terug naar huis. Ik zucht nog een keer. En fiets door. De drang om te zwemmen is groter dan de frustratie van het vooruitzicht dat het slalomzwemmen wordt.

En dat wordt het. Er is maar een baan in het zwembad die wordt gebruikt voor precies dat: banen zwemmen. De rest van het bad krioelt. Paartjes in omhelzing. Kids die met veel gelach en gejoel het water in springen. Iedereen geniet van het overheerlijke weer. Daarnaast een paar gekken die – net als ik –tussen alle gezelligheid door – proberen hun baantjes te trekken.

De ongeschreven wet van de fast lane

Behalve daar in die ene baan. Die baan waar altijd de snelle zwemmers door het water razen. Ik noem dat altijd gekscherend de fast lane. De fast lane, die is niet voor mij met mijn schoolslag. Een schoolslag waarbij mijn hoofd niet eens onder water gaat. De fast lane is voor borst crawlers. Voor vlinderslaggers. Voor snelle Jelles. Het is de ongeschreven wet van zwembad de Vliet.

In de fast lane liggen mensen met strakke lijven, speedo badpakken, badmutsen, zwembrilletjes, knijpers op de neus, blokken tussen de benen, een soort pannekoekjes aan de handen en soms zelfs met flippers en droogpak.

Daar zwem ik dus niet. Want hoewel ik een speedo badpak draag (God, wat zijn die dingen oncharmant. En jeetje, wat zit dat heerlijk. Maar dat terzijde), voldoe ik in de verste verte niet aan die ‘eisen’.

Ik besloot mijn leven te wagen

Na de eerste baantjes wijk ik steeds meer af richting ‘die kant’ van het zwembad. Omdat het in alle drukte daar toch net iets minder druk is. En voordat ik het weet lig in de fast lane. En geniet. Die snelle Jelles die ontwijk ik, of zij ontwijken mij. Dat gaat eigenlijk prima. Ik zwem een tikje sneller dan normaal. Zonder een opgejaagd gevoel.

Als ik de kant nader komt een van die snelle Jelles net boven om uit te rusten aan de kant, hij kijkt mij vol aan. Ik zeg half verontschuldigend: ‘Tja, ik besloot mijn leven te wagen in de fast lane!’ Hij kijkt even verbaasd en begint vervolgens keihard te lachen: ‘Ik geef je groot gelijk!’

Hoe heerlijk als je de wet schendt

En ik realiseer mij, die ongeschreven wet zit vooral in mijn eigen hoofd. En hoe heerlijk als ik die wet schendt, elke keer weer. Want dit is precies wat ik afgelopen jaren ben gaan doen in mijn business. Altijd net even iets groters, meeslependers en snellers opzoeken dan waar ik zelf op dat moment denk te staan.

Mezelf laven aan de ervaring van anderen. Aan de denkwijze van hen die mij zoveel stappen vooruit zijn.

En wat dat oplevert

Soms retespannend, want hoor ik daar wel. Dicht ik mezelf niet een te grote (of moet ik zeggen grootse) plek toe. Waan ik mezelf niet verder dan ik ben. Laat ik mezelf dan niet opjutten.

En ook supercool want daardoor bereik ik elke weer dingen die ik niet in mezelf had vermoed. Stretch ik mezelf bij tijd en wijle even flink. En groei! Mijn zelfvertrouwen groeit daarin mee. En mijn klanten ook.

Best een prima plek dus die fast lane. Ik weet aan welke kant van het bad ik vanaf nu lig. En misschien wordt het ook eens tijd voor dat zwembrilletje. Of badmuts. Een van de twee. Niet te veel gekkigheid in een keer natuurlijk. ?

Doe jij dat ook wel eens? Grootser denken en handelen dan je misschien van nature zou doen? En wat levert het je dan op? Wil je dat met mij delen? En denk je nu? Groots, meeslepend, nee hoor, niet voor mij. Dat is te eng. Daar ben ik niet goed genoeg voor. Dat is voor de ander, maar niet voor mij. En wil je daar vanaf? Kom dan op vrijdag 21 juni naar mijn high tea succes-BOOST jezelf! Want dan gaan we het precies daarover hebben. Die gedachten die je klein maken. Die je tegenhouden. Die gedachten die maken dat je niet bereikt wat je wilt bereiken. En ik vertel je wat je daaraan kunt doen. Onder het genot van een heerlijke high tea. 

Kosten: 30 euro voor de high tea, de workshop is gratis. Mijn cadeau aan jou omdat ik die week jarig ben. Aanmelden via info@jouwsuccespraktijk.nl

Weet je welkom!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!