2010 – Ik start mijn opleiding tot kindercoach. Het voelt geweldig. De droom na de opleiding een eigen praktijk te starten is er direct. Ik ben klaar voor nieuw!

Twee weken later komt manlief thuis van werk: “Babe, ik heb een nieuwe baan. En of we daarvoor naar Canada kunnen verhuizen.” 

“Gaaf, denk ik. Kut, denk ik.” Want, ik was toch net gestart aan dat nieuwe plan? Voor mijzelf? En nu? Weg droom?

Ik word een camper-coach

Ik besluit mijn droom in gedachten alvast te verplaatsen naar Canada en onderzoek de mogelijkheden. En daar ontstaat een nieuwe, aangepaste droom: ik word een camper-coach. Van de overwaarde van ons huis koop ik in Canada een camper en dat wordt mijn praktijkruimte. Coaching nodig? De camper-coach komt voor de deur. Ik zie het helemaal voor me.

Maar, zoals dat gaat met plannen en dromen. Soms loopt het anders. Dus, we gingen uiteindelijk helemaal niet naar Canada. Stiekem droomde ik van een VW-busje. Het bleef echter bij een idee, ik huurde doodnormale praktijkruimte in een bedrijfsverzamelpand.

Wat voor mij een droom bleef, had Marieke gewoon gedaan!

En toen, een paar maanden terug, meldde Marieke Smits zich bij mij voor de workshop Klaar voor de Start. Ik bezocht haar website om mij voor te bereiden op het eerste contact. En wat zie ik? Juist, Marieke is dus een heuse camper-coach. Marieke heeft gewoon gedaan wat ik al die jaren terug al wilde. Niet doorsnee, niet zoals anderen denken dat het hoort, maar gewoon een lekker eigenzinnig plan. Bovendien bleek Marieke een ontzettend leuke meid, met nog meer goede plannen. Weer iemand die inspireert dus. Daarom interviewde ik haar. Over haar droom, haar bus, haar struggles:

Marieke is nogal een reislustig typetje. Ze bracht 4 maanden door in Nepal, 7,5 maand in Bolivia en Peru, en later een maand in Nieuw-Zeeland. Tussen die reizen door werkte zij op een BSO, “want daar was altijd werk te vinden.”

Het contact met de kinderen vond zij heerlijk. Maar het begon wel te knagen: “Ik werkte al jaren met kinderen. In de scouting, op de BSO. Het 1:1 contact met de kinderen, daar werd ik blij van. Maar ik wilde meer. Ik realiseerde mij dat ik mijn probleem niet bij mijn werkgever neer kon leggen. Dit moest ik zelf doen. Ik volgde wandelcoaching om mijn pad helder te krijgen, en zo kwam ik bij kindercoaching.”

“Ineens wist ik het”

Hoewel zij vol enthousiasme de opleiding tot kindercoach volgde, zag Marieke die praktijk nog niet gelijk voor zich. Totdat zij rondreisde in Nieuw Zeeland. “Ineens wist ik het: ik ga coachen vanuit een bus.” Bij thuiskomst werd er een bus aangeschaft, opgeknapt en ingericht. En zo rijdt zij nu van het ene naar het andere gezin, met kinderen op weg naar meer groei, meer zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn.

“Ik merkte dat het niet makkelijk is die eerste klant te krijgen. Ik ging naar jouw workshop en paste mijn website aan. Vervolgens startte ik met theekransjes en pakte ik de Rots & Water trainingen weer op. Die opleiding had ik jaren terug gedaan, maar was ik eigenlijk nooit mee aan de slag gegaan.”

Nu is Marieke nog niet zo heel lang bezig met haar praktijk, het begint langzamerhand te lopen. Waar loopt zij zoal tegenaan?

Parkeren met bibbers

Marieke schatert en biecht op: “Nou, wat dacht je van: ‘Kan ik die bus dan wel ergens parkeren, zonder schade?’ En: ’Als ik een traject start, dan moet ik naar de ouders toe waarmaken dat ik het kan. Ben ik dan wel goed genoeg?’ In het begin kwamen er gelijk allerlei angsten omhoog. Bang om fouten te maken. Bang voor afwijzing.”

Niets menselijks is ook Marieke vreemd, blijkt. Toch doet ze het wel ‘gewoon’. Hoe dan?

‘Gewoon’ beginnen

“Ik besloot ‘gewoon’ te beginnen. Met kleine stappen. Door alles dat ik aanbied altijd door te laten gaan, ook al meldt zich maar 1 persoon. En, ik heb mij aangesloten bij het ondernemersnetwerk van Bewust Bollenstreek. Zodat ik gelijkgestemden om mij heen heb. Mensen die mij stimuleren, maar ook mensen die net als ik worstelen. Ik heb een super supporter, en dat is mijn man. Ik heb er inmiddels vertrouwen in dat het mij gaat lukken, het is alleen een kwestie van een lange adem hebben.”

De succes-TIPS! van Marieke

Natuurlijk heeft Marieke een aantal succes-TIPS! voor jou:

  • Zorg ervoor dat je fans om je heen verzamelt, die kun je hard gebruiken.
  • Sluit je aan bij een ondernemersnetwerk. Ik zit bij Bewust Bollenstreek, deze clubs vind je in heel Nederland.
  • Ga in contact met andere kindercoaches, samen sta je sterk. Want, niet alles is wat het lijkt: op Facebook zie je alleen de buitenkant, niet de worsteling die we allemaal hebben om binnen te komen bij de ouders.
  • Houd vol, begin klein. Stap voor stap.
  • Kies je doelgroep bewust: je kunt niet ALLE kinderen coaching bieden. Dat is veel te breed. Als je doelgroep helder is, dan kun je ook veel beter bepalen welke materialen je kunt aanschaffen of welke opleidingen je nog wilt volgen.
  • Schaf niet zomaar lukraak van alles aan voor je praktijk. Vraag naar ervaringen bij andere coaches. Zo voorkom je dat je met spellen zit die je in de praktijk nooit gebruikt.

Bespaar jezelf onnodige frustratie

En, deze tip vond ik dapper, heel eerlijk en leuk: “Als je onzeker wordt van de succesverhalen van je concurrent, dan kun je er ook bewust voor kiezen deze niet te volgen op social media. Dat scheelt een hoop frustratie.”

Ik hoop dat het verhaal van Marieke je heeft geïnspireerd. En, heb je vragen? Reageer dan gerust. Dat kan onder dit bericht of via: info@jouwsuccespraktijk.nl of 06 43 40 86 81.

Ik hoor graag van je!

Marlies van der Hout, Jouw succes-PRAKTIJK!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!