Ik was een jaar of 9. In mijn beleving stond een en dezelfde vraag centraal. Deze vraag werd gesteld door IEDEREEN en ALTIJD. Mijn juf en meester, vriendinnen, tantes, mijn oma. IEDEREEN: ‘Wat wil je later worden?’

En ik wist het wel. Maar durfde het nooit hardop te zeggen. Want, ik las. Ik las. Las en las. Alles dat los en vast zat. Ik wilde nooit stoppen met lezen.

Pietje puk

Ik herinner mij de allereerste keer dat ik naar de bibliotheek ging. Op de terugweg zat ik op de achterbank van de auto. Dolgelukkig. Met drie boeken. Pietje puk ging gelijk open. En ik begon te lezen. Voordat we thuis waren, was het boek uit. Pijn in mijn buik, want het duurde nog een week voordat we weer terug naar de bieb zouden gaan. Hoe moest dat nou?

Schrijfster worden leek mij de oplossing, dan kon ik de rest van mijn leven mijn eigen boeken lezen en zou ik nooit zonder komen te zitten.

In de jaren daarna veranderde er niet veel. Het moment dat het aantal te lenen boeken werd opgeplust naar zes zal ik nooit vergeten. En toen ik eenmaal zelfstandig naar de bieb kon, was ik euforisch. Ik kon zo vaak gaan als ik wilde. Al snel ging ik niet meer naar de bieb in onze wijk, want daar had ik ‘alles’ gelezen. Vanaf dat moment fietste ik de stad in om daar mijn geluk te beproeven. Het leek een wereldreis, maar was volgens mij nog geen kwartier van huis.

The seven sisters

En ook nu, 47 jaar oud inmiddels, lees ik naar hartenlust. Het tijdstip van de dag en mijn ‘mood’ bepalen wat ik lees.

In de vroege ochtend (ik sta om 6 uur op zodat ik een klein uurtje voor mijzelf heb) lees ik standaard iets over persoonlijke ontwikkeling. Iets dat mij zakelijk verder brengt. Op dit moment ‘1 thing’, een absolute aanrader. Als ik onderweg ben, dan luister ik een podcast of een audiobook. Ook dat is meestal iets zakelijks.

En ’s avonds en in het weekend verlies ik mijzelf in van alles anders dan iets dat mij zakelijk verder brengt. Op dit moment lees ik de reeks van de Seven Sisters van Lucinda Riley. Ik liep er een paar weken terug per ongeluk tegenaan bij de Bruna toen ik op Haarlem CS tijd moest verdoen. Na deel 1 was ik verkocht. En bestelde deel 2. En weer een week later deel 3. En je begrijpt het… ik las vanavond deel 3 uit en bestelde deel 4. Om vervolgens te ontdekken dat deel 5 nog niet uit is. Gelukkig komt dat op 1 november. Maar deel 6 en 7 moeten nog geschreven worden. Ik werd GEK!

Waarom?

Een beetje een lange intro om tot mijn punt te komen. Maar goed, als je me een beetje kent dan weet je dat ik EN graag lees EN zelf ook houd van een lang verhaal vertellen…

Deze serie boeken gaat over… juist zeven zussen. Waarvan het bestaan van 1 daarvan nog ongewis is, maar dat terzijde. Elk boek start op hetzelfde punt, elk boek wordt verteld vanuit het perspectief van een van de zussen. Elk boek ontrafelt een geheim, en zo vertelt elk boek de historie van de betreffende zus.

En dat maakt dat ik niet kan stoppen met lezen. Elke zus is even fascinerend. Met haar eigen verhaal. Met haar eigen karakter, met haar eigen achtergrond (de dames zijn allemaal geadopteerd, voor degenen die het verhaal niet kennen), met haar eigen eigenaardigheden, passie en talent.

De serie Jouw succes-PRAKTIJK!

En dat is ook precies waarom ik ‘unstoppable’ ben met mijn klanten. Waarom ik bij de start van elke eerste sessie met een nieuwe klant sta te trappelen van ongeduld. Om dat boek open te slaan, de klant te leren kennen, haar talent open en bloot te leggen en haar haar verhaal te laten vertellen. En bij het afronden van een traject – hoewel tevreden over wat we hebben neergezet, en vaak euforisch hoe het verhaal van mijn klant zich in de loop van het traject heeft ontvouwen – altijd met een beetje een melancholisch gevoel het boek sluit. Want, het was zo mooi. Ik had het graag nog langer vastgehouden. Nog meer van dezelfde persoon genoten. Van het verhaal, van de passie, van het talent.

Hoeveel delen de serie Jouw succes-PRAKTIJK! kent? Ik kan het je niet vertellen. Maar ik hoop op nog meer series en series en series van prachtige succesverhalen.

Laat mij kennismaken met jouw verhaal!

Dus, wil jij jouw passie en talenten naar buiten brengen? Jouw verhaal helder gaan vertellen en daarmee een constante stroom van klanten aantrekken zodat je je praktijk tot een succes kunt maken?

Laat mij dan kennismaken met jouw achtergrond, met jouw passie en jouw talenten. Dan help ik jou dat in de vorm te gieten die het verdient. Zodat jij jouw praktijk stevig en helder kunt neerzetten. Ik beloof je, we maken er iets moois van! Weet je welkom.

_____________________________________________

Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis sessie, maar wil je nou in een middag tijd aangeslingerd worden om te gaan knallen met je praktijk? Precies voorgeschoteld krijgen welke stappen jou richting een succespraktijk brengen? Kom dan naar de workshop Klaar voor de Start van 9 november. Voor 30 euro krijg je bakken vol inspiratie en weergaloze tips. Aan het eind van deze workshop weet jij precies waar je staat en wat je moet doen om je praktijk tot een succes te maken.

En, je mag gratis iemand meebrengen, dus voor de prijs hoef je het niet te laten…

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!