Step up your game

Step up your game. Zo’n leuke, nietszeggende term. Een term die schaamteloos wordt gebezigd. Net zoals next level. High end. Zone of genius. Voel je hem al?

Heb jij dan ook, net als ik, dat je denkt

WAAR
HEBBEN
ZE
HET
OVER

Maar dat je die vraag never nooit niet zou stellen. Want val jij dan even door de mand… Wat het dan ook voor moois precies mag betekenen… jij bent daar overduidelijk nog niet.

Step up your game?

Maar dat even terzijde.

Step up your game.

Zoals ik het uitleg.

We hebben allemaal dromen. Jij. Ik. Groot. Klein. Realistisch. Utopisch.

We weten ook dat groots dromen helpt om sneller te groeien dan je voor mogelijk zou houden.

Heb je een idee, en laat je direct de ‘jamaardatgaattochnietlukkens’ en de ‘dathebikalgeprobeerdmaardatwerkteniets’ toe… dan kom je niet heel veel verder dan het punt waar je nu staat.

Laat je je fantasie rijkelijk gaan als je droomt, en durf je je dromen groter en groter te maken… en ga je DAN pas kijken wat haalbaar is?

Ik geef je op een briefje dat je dan vele malen verder komt dan in het eerste scenario.

Droom Groot, groter grootst!

Dat groter en groter dromen is spannend:

Ik wil spreken voor een groep van 150 vrouwen. Nee, als ik heel eerlijk ben voor 500. Wat denk je dat ik dan ga doen?

Okokok, het loopt me bij zo’n uitspraak eerst even dun langs de benen. En ja, al die bezwaren, mitsen en maren en ‘datkantochniets’ komen direct voorbijgeflitst…

Maar daarna…. Dan komt dat step up your game om de hoek.

Want als ik echt 500 vrouwen voor mijn neus wil… dan zal ik mijn bereik flink moeten vergroten.

Wil ik dan ook nog eens de juiste vrouwen voor mijn neus, dan zal ik mij duidelijker moeten uitspreken. Zodat de juiste dames aangaan op mijn verhaal en energie.

Dat betekent dus dat ik spannendere dingen moet gaan doen.

Niet een beetje gezellig vertellen maar die moedige pen tevoorschijn halen en met verhalen komen die echt raken, emotioneren, wakker schudden.

Dan mag ik vaker van achter die veilige pen vandaan komen, boven de selfies uitstijgen en mijn verhalen delen in video.

Step up your game

Is het ook een goed idee als ik af en toe in de podcast van iemand anders verschijn, zodat ik bekend word in een ander netwerk.

Het is dan ook wel handig als ik mijn advertentiebudget flink verhoog, investeren dus, zodat mijn mailinglijst groeit.

Oh, het vraagt ook nog wat heldere besluiten in mijn business. Want waar ben ik nu eigenlijk ECHT van als ik alleen nog maar doe waar ik het aller aller aller gelukkigst van word?

Dan…

Dan… nogmaals… moet ik simpelweg spannendere dingen doen.

Mijzelf gedragen alsof ik al een beetje, zo niet helemaal, die vrouw ben die daar voor 500 vrouwen staat te spreken.

En dat, dat is step up your game.

Ik hoor daar bij!

Dus toen ik laatst de vooraankondiging van een summit voorbij zag komen van een lieve oud-klant van me, dacht ik: Ze gaat ruim 20 inspirerende, ambitieuze vrouwen uitnodigen voor een interview. Waarom sta ik daar nog niet tussen? Ik hoor daar bij!

Ik had het nog niet gedacht of mijn billen knepen samen. Toch voelde ik: Hier ligt een kans voor je neus, tante. En je kan wachten tot je wordt gevraagd, je kan er ook zelf op af gaan.

Dus kneep ik nog een keer die billen samen. En met klotsende oksels stuurde ik haar een berichtje: He, wat leuk dat je mij wilt interviewen. Ik kijk er naar uit!

Met een smiley. Want ik wist dat ze deze grap van mij kon hebben.

Je snapt, een paar weken later vond het interview plaats. We hebben er samen heel veel lol om gehad hoe dit is gelopen.

Het was bovendien ook nog eens een super gesprek. Ik verwerkte het in een podcast voor je. Interessant om te luisteren. Over ambities en de soms best uitdagende combi tussen prive en je business.

Must listen als je dat ook een uitdaging vindt!

Rest mij jou de vraag te stellen: Als jij nu echt groots droomt, welke actie mag je dan NU al inzetten als de persoon die je worden wilt zodat je een mega stap neemt richting de realisatie van die droom?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!